Веб-квест "Газові розряди"

Про матеріал

Веб-квест – прекрасна альтернативна форма проведення уроку, яка дає можливість учням ефективно використовувати інформацію, яку вони знаходять у мережі. Пропоную розробку веб-квесту "Газові розряди", яку можна використати під час вивчення теми "Електричний струм у газах" як у 8 класі, так і в 11 класі.

Перегляд файлу

Освітній веб-квест (за Биховським) − це сайт в Інтернеті, з яким працюють учні, виконуючи певне навчальне завдання. Веб-квест – прекрасна альтернативна форма проведення уроку. Веб-квест дає можливість учням ефективно використовувати інформацію, яку вони знаходять у мережі. Веб-квест - це технологія орієнтована на учнів, занурених у процес навчання, яка розвиває їх критичне мислення. Завдяки конструктивному підходу до навчання, учні не лише добирають і упорядковують інформацію, отриману з Інтернету, а також скеровують свою діяльність на поставлене перед ними завдання. Це технологія, яка дозволяє працювати в групах, розвиває конкурентність і лідерські якості. Використовуючи веб-квести,вчитель перестає бути джерелом знань, але створює необхідні умови для пошуку і обробки інформації, завдяки цьому учні стають  активними суб'єктами навчальної діяльності, підвищуючи не лише мотивацію до процесу здобуття знань, але і відповідальність за результати цієї діяльності і їх презентацію.

 Кожний предмет містить теми, які учні можуть опановувати самостійно. І в цьому їм допоможе запропонований учителем веб-квест: ролі та запитання, які спонукатимуть дитину шукати інформацію з визначеної теми. Стане він у нагоді й під час карантину: знаходячись вдома, діти зможуть збирати теоретичну інформацію. Особливістю освітніх веб-квестів є те, що частина або вся інформація для самостійної або групової роботи учнів з ним знаходиться на різних вебсайтах. Крім того, результатом роботи з веб-квестом є публікація робіт учнів.

 

Пиклад веб-квесту «Газові розряди»:

https://tetfed.wixsite.com/web-kvest

 

docx
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Додано
16 липня 2018
Переглядів
580
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку