Весела перерва у 3 класах

Про матеріал
У матеріал входить опис конкурсів ,які проводились під час веселої перерви у 3 класах. а також мета проведення ,місце та спортивний інвентар.
Перегляд файлу

Весела перерва у 3 класах.

Мета: виховувати в дітей інтерес до фізичної культури і спорту, як вагомого засобу зміцнення здоров’я; усвідомлення необхідності ведення здорового способу життя; сприяти розвитку рухових якостей; почуття колективізму, дружби, взаємодопомоги; дати орієнтири щодо активного проведення вільного часу і дозвілля з користю для здоров’я

Місце проведення: спортивний зал.

Інвентар: :м’ячі баскетбольні, футбольні, набивні; канат; обручі; скакалки.

 

Діти разом з класними керівниками заходять у зал. З кожного класу вибирається команда у складі трьох дівчат та трьох хлопців.

Конкурс 1: “Біг з надувною кулькою”.

Команди шикуються в колони. Попереду кожної колони на відстані 12 – 15 метрів розміщують набивні м’ячі. Кожна команда має надуту кульку. За сигналом перший учасник, підбиваючи кульку вгору біжить до набивного м’яча, оббігає його і повертається назад, де на лінії старту передає кульку другому учаснику команди і т. д.

 Виграє команда, котра швидше впоралась з завданням, при цьому не опустила кульку на землю.

       Конкурс 2: ”Футболісти”.

Команди шикуються в колону по одному. По команді, направляючий веде м’яч ногою, обводячи стійки, повертається назад і передає м’яч наступному учаснику команди і т. д.

 Перемагає та команда, яка швидше і без штрафних очок впоралась з завданням.

      Конкурс 3:”Стрибунці”.

Команди шикуються в колону по одному перед стартовою лінією. За сигналом усі гравці стрибають на одній нозі до лінії фінішу, тримаючись один за одного, а у зворотному напряму стрибають на другій нозі

 Перемагає та сімейна команда, яка першою фінішує з меншою кількістю помилок.

Конкурс 4: ”Комбінована естафета”.

Команди шикуються в колону по одному. За сигналом капітан біжить по гімнастичній лаві; робить перекид вперед; біжить по коридору з п’яти обручів, піднімає і пролізає через них; оббігає п’ять стійок, і повертається назад, де передає естафету наступному гравцю.

Перемагає та команда, яка першою виконала завдання і не зробила при цьому помилок.

Конкурс 5: ”Стрибки через обруч”.

Команди шикуються в колону по одному. У капітанів у руках обруч. По команді капітан перестрибує через обруч, так неначе через скакалку, просуваючись таким чином вперед. Оббігши стійку , повертається назад і передає обруч наступному учаснику команди, який виконує теж і т. д.

 Перемагає та команда, якій швидше за всіх вдалось виконати завдання, при цьому не порушивши правил.

Команда переможець  більшість конкурсів вітається оплесками.

 

 

 

docx
Додано
1 вересня 2023
Переглядів
431
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку