Вибохонебезпечні речовини

Про матеріал
В наш час діти дуже охоче всім цікавляться особливо це стосується дітей молодшого шкільного віку та підліткового віку. Але іноді такий інтерес приводить до небезпеки, що загрожує їхньому здоров'ю та життю. Тому насамперед завданням психологів, педагогів проінфрмувати та та донести до учнів 1-11 класів про те, яку небезпеку для їхнього здоров'я та життя становить такий інтерес.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНІ РЕЧОВИНИБережіть себе, бережіть інших

Номер слайду 2

Дайте відповіді на запитання:1 Що таке вибухонебезпечні речовини?2. Чому їх так називають?3. Яку небезпеку вони становлять?4. Чи бачили ви коли-небудь вибухонебезпечні речовини?

Номер слайду 3

Вибохонебезпечні речовини- це суміш речовин, що під дією зовнішніх впливів можуть вибухнути.

Номер слайду 4

Вибухонебезпечними предметами в наші дні можна вважати будь-яку речовину або предмет, що здатні вибухати й завдавати чимало біди тим, хто не вміє з ними поводитися.

Номер слайду 5

75 років тому назад закінчилася Друга світова війна, Але й досі багатостраждальна українська земля приховує в собі страшні залишки того часу. Час від часу в землі знаходять небезпечні знахідки — вибухові пред­мети, що й до сьогодні становлять велику загрозу життю і здоров'ю людей. але в наш час залишилося чи немало не виявлених ( авіаційних бомб, протитанкових мін, ручних гранат тощо).

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Памятайте!!!!1. У жодному разі не торкайтесь підозрілих предметів2. Не можна розпалювати багаття біля знахідки

Номер слайду 9

3. Запамятати дорогу, де була зроблена знахідка, зробити помітку4. Про знайдені підозрілі речі варто повідомити вчителів та батьків ( МНС, поліцію тощо)

Номер слайду 10

Вибухонебезпечні предмети становлять смертельну загрозу. Навіть після тривалого перебування у воді або землі ці речовини не втрачають здатності вибухати.

Номер слайду 11

Зазвичай, знаходячи серійні міни, снаряди, гранати, дорослі негайно викликають фахівців, які убезпечують район і знешкоджують небезпечні знахідки в установленому порядку. Інша справа — діти. Природна цікавість спонукає їх на страшні експерименти. Діти підкладають боєприпаси у багаття, випробують їх на міцність ударами, намагаються розібрати, приносять додому, у двір та школу. Тому так важливо пояснити наслідки подібних дій, навчити правил поведінки у таких ситуаціях.

Номер слайду 12

Не користуйтеся мобільним телефоном біля вибухонебезпечної речовини. Якщо ви помітили у громадському транспорті, то повідомте про це кондуктору або водію

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Інша справа —діти. Природна цікавість спонукає їх на страшні експерименти. Діти підкладають боєприпаси у багаття, випробують їх на міцність ударами, намагаються розібрати, приносять додому, у двір та школу. Тому так важливо пояснити наслідки подібних дій, навчити правил поведінки у таких ситуаціях.

Номер слайду 16

Ознаками самодільних вибухонебезпечних речовин можуть бути ( антена, телефон, ізолента, дроти тощо)

Номер слайду 17

Номер слайду 18

СПАСИБО ЗА ВНИМАНИЕ!!!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
15 грудня 2022
Переглядів
363
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку