Видатні режисери світового кіно

Про матеріал
Презентація до уроку мистецтва у 9 класі за темою "Видатні режисери світового кіно"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Видатні режисери світового кіно. Мистецтво 9 клас. Підготувала педагог Образотворчого мистецтва та. Рельєфного малювання,Керівник творчої студії ХСШ ім. В. Г. Короленка «Творчість на дотик»Кубанська Наталія Володимирівна

Номер слайду 2

Чарлі Чаплін. Легендарний англійський та американський кіноактор і кінорежисер першої половини XX століття. Визнаний одним із найкращих коміків в історії світового кіно, тричі нагороджений премією «Оскар». Він грав ролі, писав сценарії, продюсував власні фільми. Чаплін був одним із класиків ери німого кіно.

Номер слайду 3

Віктор Флемінгамериканський кінорежисер, оператор. Лауреат премії Оскарр за найкращу режисерську роботу. Він зняв такі фільми як: "Червоний пил", "Чарівник країни Оз". Але знаменитий і популярний по фільму "Понесені вітром".

Номер слайду 4

Стів Спілберг. Цей режисер у своїх кінороботах дуже різноплановий і знімає фільми різних жанрів. Таких як "Індіана Джонс", "Щелепи", "Парк Юрського періоду", "Люди в чорному". Він володар трьох Оскараів.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Люк Бессон. Цей французкий режисер відомий у своїх фільмах таких як "П'ятий елемент", "Леон кілер", "З Парижу з любов'ю".

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Федеріко ФелініФедері́ко Феллі́ні — італійський кінорежисер та сценарист, відомий своїм характерним стилем, який поєднує фантазію та образи бароко із приземленістю. Вважається одним із найкращих та найвпливовіших режисерів усіх часів. Також відомий у своїх фільмах таких як "Солодке життя", "Місто жінок", "Вісім з половиною".

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Новозеландський кінорежисер, сценарист і продюсер, який став всесвітньо відомим після виходу на екрани кінотрилогії «Володар перснів», знятої ним за твором Джона Роналда Руела Толкіна «Володар перснів». На 76-церемонії фільм отримав всі 11 премій «Оскар» на які був номінований, в тому числі «за найкращий фільм» та «за найкращу режисерську роботу». Це є рекорд для одного фільму, стільки ж нагород отримав тільки «Бен-Гур» (1959) та «Титанік» (1997). Також зняв стрічку «Кінг-Конг», яка вийшла у 2005 році. Пітер Джексон

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Єжи Гофман. Польський кінорежисер і сценарист, почесний громадянин Бидгоща. Найбільш відомий як творець кіно-адаптації трилогії польського прозаїка Генрика Сенкевича а саме, зокрема в Україні, пан Гоффман також відомий як режисер документального фільму «Україна.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Олександр Довженко. Олександр Петрович Довженко — український радянський письменник, кінорежисер, кінодраматург, художник, класик світового кінематографа. Режисер культових таких кінострічок як «Україна в огні», «Земля», «Звенигора», «Арсенал». Заслужений діяч мистецтв УРСР, народний артист РРФСР. У його честь названа студія українського кіно. 

Номер слайду 15

Леонід Гайдай. Гайда́й Леоні́д Йо́вич — радянський кінорежисер, кіносценарист, актор, Народний артист РРФСР, народний артист СРСР українського походження. Автор таких популярних кінокомедій, як "Діамантова рука", "Кавказька полонянка", "Іван Васильович змінює професію", "Дванадцять стільців"

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Леонід Биков. Леонід Федорович Биков — український радянський актор, режисер і сценарист, заслужений артист УРСР, заслужений артист РРФСР, народний артист УРСР. Закінчив акторський факультет Харківського державного театрального інституту. Тоді ж 9 років грав у Харкові, в Театру імені Т. Шевченка.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Сергій Параджанов. Сергій Параджанов — український та вірменський кінорежисер, сценарист, композитор українсько-вірменського походження. Один із представників хвилі «українського поетичного кіно». Світова популярність прийшла до цього режисера після зйомки культових фільмів "Тіні забутих предків" і "Колір граната", завдяки яким режисер вважається одним із засновників "нової радянської хвилі" і "поетичного кінематографу". Він проте, відкрито критикував радянську культурну політику, виступав проти цензури і судових розправ над українською інтелігенцією. В результаті режисер за політичними мотивами був засуджений за звинуваченням у одностатевих стосунках в 1974. Пробувши у в'язниці 4 роки, він був звільнений під тиском радянській і міжнародній творчій інтелігенції. Він відомий так само і по таких фільмах як "Київські фрески", "Українська рапсодія".

Номер слайду 20

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, 9 клас, Презентації
Додано
20 лютого 2023
Переглядів
6310
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку