Відбитки за допомогою листя та кави. Нетрадиційна техніка малювання

Про матеріал
Відбитки листя на папері - нетрадиційна техніка малювання з дітьми, що дозволяє отримати цікаву фактуру зображення за допомогою кави. У цій техніці використовуються натуральні листя дерев та кава.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МАЙСТЕР-КЛАС Відбитки за допомогою листя та кави Нетрадиційна техніка малювання. Підготувала: керівник гуртка-методист Тетяна Нестерова

Номер слайду 2

Існує багато нетрадиційних технік зображення для використання під час навчання у гуртках з метою розвитку креативного мислення учнів, з появою нових матеріалів і ідей - їх стає все більше. Творчість - це той світ, де неможливе можливо. Світ, де діти і доросліможуть скільки завгодно виходити за рамки без будь-яких обмежень,забуваючи про свої перепони, створюючи кожного разу щось нове і отримуючи при цьому величезне задоволення. Відбитки листя на папері - нетрадиційна техніка малювання з дітьми, що дозволяє отримати цікаву фактуру зображення за допомогою кави. У цій техніці використовуються натуральні листя дерев та кава. МАТЕРІАЛИ ДЛЯ РОБОТИПапір, пензлик, лінер (гелева ручка чорного кольору). Розчинна кава, листя з дерева, вода.

Номер слайду 3

ХІД ЗАНЯТТЯЛистя дерев збирають разом з дітьми на прогулянці. Відбираються листя різних форм і розмірів. На папері можливо зробити фон за бажанням. Розкладаємо листя, підготуємо каву (заварну або розчинну). Розчин кави повинен бути густий. Фарбуємо листок дерева зі зворотного боку (протилежного боку, де яскраво видно прожилки) потрібним кольором густої кави. Змочивши пензлик в баночці з водою, потрібно прибрати надлишки води, на вологу кисть можна набирати густу каву. Укладаємо підготовлений листок кавою вниз на фон. Це потрібно робити дуже акуратно і обережно. Зверху накладаємо паперову серветку і придавлюємо її долонькою. Акуратно знімаємо листок і серветку з фону. Зображення готове. Далі все повторюємо з наступними листям. Доповнюємо зображення дрібними деталями лінером (або гелевою ручкою).

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

«Малюють діти щиро і натхненно. Все, що на серці — сонечко, хмарки…Усе, що бачать гарне і буденне…Малюють квіти, рибки, літаки…»Бажаємо успіхів

pptx
Додано
13 вересня
Переглядів
4
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку