Види і стилі інтер'єрів

Про матеріал
У презентації подано матеріали , що знайомлять учнів з сучасними видами і стилями інтер'єрів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація. Види і стилі інтер'єрів. Підготувала Вчитель трудового навчання. Липівського ЗЗСО I-III ст. Метліна Оксана Вікторівна

Номер слайду 2

Класичний у перекладі з латинського «classicus» означає зразок, еталон, ідеал. Також, до категорії класики відносять все те, що можна назвати типовим, загальноприйнятим, традиційним. Класичний стиль серед розмаїття інтер'єрних рішень ніколи не втратить своєї популярності. І цьому є просте пояснення – цей дизайнерський напрямок пройшов перевірку кількома поколіннями і зміною модних трендів. Характерні риси класики в інтер’єрі: Простір і свобода. Симетричність і правильні форми. Вишукане оздоблення Натуральні кольори. Класичний стиль

Номер слайду 3

Античний стиль. Античний стиль вимагає наявність скульптури, хоча б невеликих розмірів. Античні риси в інтер'єр можна внести за допомогою грецьких ваз із зображеннями моря і природи. Будуть до місця світильники у формі смолоскипів. Для штор використовують легку тканину зі складними драпіровками.

Номер слайду 4

Романтичний стиль інтер’єру. Романтичний стиль в інтер'єрі характеризується світлими, пастельними тонами меблів, шпалер в дрібну квіточку, штор, які м'яко приглушують денне світло. У романтичному інтер'єрі використовуються натуральні світлі матеріали: світле дерево, скло і кераміка. Використовується білий, ніжно-рожевий і ніжно-блакитний колір.

Номер слайду 5

Готичний стиль. Готичний стиль в інтер'єрі характеризується використанням арочних склепінь, стрілчастих високих вікон, вітражів, зроблених з різнокольорового скла, пишних гобеленів. Всі елементи як ніби прагнуть вгору. Велич, витонченість, розкіш і строгість - це епітети, які невідривно пов'язані з даним стилем.

Номер слайду 6

Ренесанс. Стиль Ренесанс в інтер’єрі – це стиль багатства і благословленої століттями розкоші: арки, прикрашені позолоченою ліпниною і пілястрами, колони, ніжно-кремові стіни і вишукана пластика відтворюють втрачений світ. Зрозуміло, для створення натуральної житлової атмосфери за законами стилю потрібна площа заміського будинку і готовність його власникам до проектування декількох великих приміщень замість численних маленьких.

Номер слайду 7

Стиль бароко. Надзвичайний і екстремальний стиль в інтер’єрі бароко є втіленням драматичних проектів. Переповнені прикрашаннями, ці спальні, кухні, вітальні удосконалили мистецтво включення надмірної кількості деталей, залишаючись складними і елегантним. Велич класичних барокових дизайнів в сучасному суспільстві не має собі рівних. Проте, сучасний стиль бароко в інтер’єрі є приголомшливою і яскравою комбінацією.

Номер слайду 8

Стиль рококо. Стиль рококо є логічним продовженням барокового напряму в інтер'єрі. Новий на той час він покликаний підкреслювати витонченість в будівлях різноманітного призначення. Сьогодні рококо застосовують в інтер'єрах квартир, приватних будинків та навіть банкетних залів чи холів готелів.

Номер слайду 9

Класицизм. В двох словах: інтер'єр епохи класицизму – це стиль Версаля і Ермітажу. Це повноцінне культурне спрямування, яке більше півтора століть панувала в Європі. В сучасному світі такий інтер'єр вибирають люди, які прагнуть до респектабельності, спокою і урочистість обстановки. Інтер'єр епохи класицизму: Характерні ознаки інтер'єру епохи класицизму. Матеріали і кольору. Меблі. Обробка стін, стелі, підлоги.

Номер слайду 10

Дякую за увагу !

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
2 жовтня 2023
Переглядів
193
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку