Виготовлення леп бук "Історія технічного розвитку України"

Про матеріал
Матеріал допоможе змоделювати навчальну ситуацію з виготовлення леп бука, вчитивикористовувати у своїй роботі різні матеріали та інструменти, організувати процес «творчого відкриття», розвивати навички конструювання, творчу уяву, конструкторське мислення, само оціночну діяльність вихованців
Перегляд файлу

ОЛЕШКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ ВІДДІЛ ОСВІТИ

ОЛЕШКІВСЬКА РАЙОННА СТАНЦІЯ ЮНИХ ТЕХНІКІВ

 

 

 

 

 

 

 

Розробка заняття гуртка:

 

«Виготовлення леп бук

«Історія технічного розвитку України»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Автор:

Гордійчук Тетяна Вікторівна

методист Олешківської районної

станції юних техніків

 

 

м. Олешки 2018

Тема: «Виготовлення леп бук «Історія технічного розвитку України».

Мета: 

  • навчальна: змоделювати навчальну ситуацію з виготовлення леп бука, вчитивикористовувати у своїй роботі різні матеріали та інструменти, організувати процес «творчого відкриття»;
  • розвивальна: розвивати навички конструювання, творчу уяву, конструкторське мислення, само оціночну діяльність вихованців;
  • виховна: виховувати любов до України, повагу до рідної країни, яка володіє новими  технологіями, виховувати стійкий інтерес до техніки.

Матеріали та інструментами: картон для основи, можна цупкий папір, кольоровий папір, ножиці, клей, роздатковий матеріал ( додаток 1), файли.

ХІД ЗАНЯТТЯ

I. Організаційний момент

 1. Привітання.

 2. Перевіркаготовностідітей.

 3. Упорядкуванняробочогомісця.

II.Оголошення теми та мети заняття.

 1.Постановка проблеми. Формулювання теми.

Любі вихованці, сьогодні на занятті ми з вами поринемо у незвичайну подорож по шляху історичного розвитку технічного потенціалу нашої країни і будемовиготовлятилепбук, або можна ще сказати «книжку-розгортку». Тема нашого лепбука присвячена  нашій державі – Україні, яка має величезний досвід у розвитку техніки. Наша держава – одна з 10 країн у світі, що володіє космічними технологіями, а за рівнем розвитку космічної галузі Україна посідає 4 місце на світовій арені. Таким чином, наша сьогоднішня робота присвячена космічним досягненням рідної країни, і нам є чим пишатися.

У кожного з вас є файли, де зібрано основний матеріал для виготовлення лепбука. Під час створення нашої книжки-розготки ми будемо розбивати тему на підтеми, на дрібнішічастиниінформації. Аджелепбук - це не просто книжка з картинками. Це навчальний посібник, який ви можете застосовувати під час виконання проектів, на уроках фізики, математики та інших.

 2.Демонстрація макета лепбука «Історія технічного розвитку України».

У вас вже є заготовки з картону у вигляді чистих книжок розгорток, з ними ми й будемо працювати, щоб виготовити ось такий лепбук. (Керівник гуртка демонструє готовий зразок) (Додаток 2).

IIІ.Виготовлення лепбука.

1.Діти під з допомогою керівника гуртка виготовляють лепбуки.

IV. Демонстрація готових дитячих робіт.

1. Аналіз виконаних гуртківцями робіт.

2. Оцінювання.

V. Рефлексія

— Чи сподобалися вам, діти, наші лепбуки?

— Чому?

— Чи задоволені ви результатом?

VІ. Завершальна частина. Підбиття підсумків.

Отже, сьогодні на занятті ми поринули у цікаву подорож технічного розвитку нашої країни, виготовили лепбук, дізналися багато нового, а я попрошу вас знайти додаткову інформацію про розвиток космічної галузі України для ваших вже виготовлених лепбуків.

 

 


 

docx
Додано
8 серпня 2019
Переглядів
519
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку