Виховна година «6 грудня - День ЗСУ»

Про матеріал
Виховна година присвячена до дня Збройних сил України під назвою «6 грудня - День ЗСУ» для учнів 11 класу
Перегляд файлу

Виховна година до дня ЗСУ для учнів 11 класу

 

Мета: Дидактична  формувати уявлення студентів про обов'язок, мужність, героїзм; викликати почуття захоплення і гордості подвигами українських військових; показати роль самовиховання в формуванні моральної стійкості, мужності, почуття обов'язку і відповідальності перед Вітчизною.

Розвивати критичне мислення, вміння аналізувати матеріал, працювати колективом.

Виховувати в собі волю, цілеспрямованість, моральну красу.

Обладнання: Комп’ютер, проектор, планшет, презентація, макет зброї, перев'язувальний матеріал.

 

Етапи заняття, питання і  зміст

Форми і

методи

I

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

II

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

III

 

 

 

 

 

IV

Перегляд  відеоролика «Збройні сили України».

6 грудня ми відзначаємо День Збройних сил України.    І сьогодні наш захід присвячений цій даті.

       Збройні сили України – військове формування, на яке відповідно до Конституції України покладаються оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності.

На час проголошення Україною незалежності чисельність військ в Україні нараховувала близько 980 тисяч людей.

Українська армія комплектується за рахунок призову на строкову та договірну службу чоловіків від 20 років.

        Верховним Головнокомандувачем Збройних сил України є Президент.

       День збройних сил України є щорічним національним святом, яке відзначається з 1993 року. Свято було засноване постановою Верховної Ради України. Дата свята - 6 грудня 1991 року - співпадає з датою ухвалення Закону України «Про збройні Сили України» і приурочена до цієї події.

Структура збройних сил України складається з сухопутних військ, повітряних сил, військово-морських сил,

внутрішніх військ, військової служби правопорядку, державної прикордонної служби, військ цивільної оборони.

1 ст. Сухопутні війська

Сухопутні війська є головним носієм бойової могутності Збройних Сил незалежної Української держави.

Сучасні Сухопутні війська Збройних Сил України — це міцний моноліт механізованих і танкових військ, ракетних військ і артилерії, армійської авіації, частин і підрозділів протиповітряної оборони, спеціальних військ, частин та установ технічного та тилового забезпечення.

Сухопутні війська Збройних Сил України були сформовані у складі Збройних Сил України на підставі Указу Президента України відповідно до статті 4 Закону України «Про Збройні Сили України» у 1996 році.

На теперішній час Сухопутні війська Збройних Сил України організаційно складаються з Командування Сухопутних військ Збройних Сил України, оперативних командувань «Південь», «Північ», «Захід», «Схід» та частин безпосереднього підпорядкування Командуванню Сухопутних військ Збройних Сил України. До складу Сухопутних військ Збройних Сил України також входять військово-навчальні заклади.

2 ст. Повітряні сили

Пові́тряні си́ли  — вид збройних сил, який існує у складі Збройних сил України з 2004 року. Створений шляхом об'єднання двох видів: Військово-повітряних сил та Військ протиповітряної оборони країни. Повітряні сили  — один з головних носіїв бойового потенціалу Збройних сил України.

Основні завдання Повітряних Сил України: охорона повітряного простору держави, ураження з повітря об'єктів противника, авіаційної підтримки своїх військ (сил), висадки повітряних десантів, повітряного перевезення військ і матеріальних засобів та ведення повітряної розвідки.

На базі штабу 24-ї повітряної армії у м. Вінниця було сформоване Командування ВПС. У 1992 році на території України знаходилося 4 повітряні армії, 10 авіаційних дивізій, 49 авіаційних полків, 11 окремих ескадрилей, навчальні й спеціальні установи й заклади. Всього близько 600 військових частин, 2800 літальних апаратів різного призначення, більше 120 000 військовослужбовців.

3 ст. Військово-Морські Сили

Військо́во-морські́ си́ли Збро́йних си́л Украї́ни — вид збройних сил, призначений для захисту суверенітету і державних інтересів України на морі, розгрому угруповань ВМС противника, сприяння Сухопутним військам Збройних сил України на приморському напрямку.

У складі ВМС ЗС України  проходило службу 15470 осіб, на озброєнні перебувало 5 корветів, 1 фрегат, 3 тральщики, 2 десантні кораблі, 1 підводний човен, 49 допоміжних кораблів і 35 літаків.

Організаційно Військово-Морські Сили Збройних Сил України включають Командування Військово-Морських Сил ЗС України, військово-морські бази, надводні сили, морську авіацію, морську піхоту і артилерію, частини та підрозділи всебічного забезпечення, а також військові навчальні заклади.

4ст. Внутрішні війська України

Вну́трішні війська́ Міністе́рства вну́трішніх справ Украї́ни  — спеціальне військове формування держави із правоохоронними функціями, призначене для захисту життя, здоров'я, прав, свобод і охоронюваних законом інтересів громадян, суспільства і держави, конституційного ладу, безпеки і суверенітету України від злочинних та інших протиправних посягань.

Верховна рада України своїм законом від 13 березня 2014 року передала повноваження Внутрішніх військ до відновленої Національної гвардії України.

Службово-бойова діяльність внутрішніх військ МВС України — загальна назва, яка відбиває характер діяльності ВВ на відміну від бойової діяльності. Збройні Сили призначені для ведення воєнних (бойових) дій у воєнний час; у мирний час вони здійснюють заходи щодо підготовки до воєнних (бойових) дій, основним змістом якої є бойова (оперативна) підготовка військ (сил). У мирний час здійснюють службову діяльність у плановому регулярному порядку і власне службово-бойову діяльність.

Основними завданнями внутрішніх військ на сьогодні є:

- охорона та оборона важливих державних об'єктів, об'єктів матеріально-технічного та військового забезпечення Міністерства внутрішніх справ України;

- супроводження спеціальних вантажів;

- здійснення пропускного режиму на об'єктах, що охороняються;

- конвоювання заарештованих і засуджених;

- охорона підсудних під час судового процесу;

- переслідування і затримання заарештованих і засуджених осіб, які втекли з-під варти;

- участь в охороні громадського порядку та боротьбі із злочинністю;

- участь у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на об'єктах, що охороняються;

- охорона дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав на території України.

5 ст. Військова служба правопорядку

Військо́ва слу́жба правопоря́дку у Збро́йних Си́лах Украї́ни (ВСП) — спеціальне правоохоронне формування у складі Збройних Сил України. Днем народження ВСП є 19 квітня 2002 року.

Основні завдання:

- виявлення причин, передумов і обставин злочинів та інших правопорушень, вчинених у військових частинах та на військових об'єктах; розшук осіб, які самовільно залишили військові частини (місця служби);

- запобігання вчиненню і припинення злочинів та інших правопорушень у Збройних Силах України;

- участь в охороні військових об'єктів та забезпеченні громадського порядку і військової дисципліни серед військовослужбовців.

- захист майна Збройних Сил України від розкрадання та інших злочинних посягань;

- забезпечення безпеки дорожнього руху військових транспортних засобів;

- участь у гарнізонних заходах;

- виконання  рішень про тримання військовослужбовців на гауптвахті;

- забезпечення виконання кримінального покарання стосовно військовослужбовців, які за вироком суду засуджені до тримання у дисциплінарному батальйоні;

- участь у протидії диверсійним проявам та терористичним актам на військових об'єктах.

6ст. Державна прикордонна служба України

 Державна прикордонна служба України - правоохоронний орган спеціального призначення, який забезпечує охорону державного кордону України і виключної економічної зони України.

 Основними правоохоронними функціями Державної прикордонної служби України є:

• охорона державного кордону України на суші, морі, річках, озерах та інших водоймах з метою недопущення незаконної зміни проходження його лінії.

• здійснення в установленому порядку прикордонного контролю і пропуску через державний кордон України осіб, транспортних засобів, вантажів та іншого майна.

охорона суверенних прав України в її виключній (морській) економічній зоні;

• ведення розвідувальної, інформаційно-аналітичної та оперативно-розшукової діяльності в інтересах забезпечення захисту державного кордону України.

• участь у здійсненні державної охорони місць постійного і тимчасового перебування Президента України та посадових осіб.

 В інтересах охорони кордону, захисту інтересів громадян та держави прикордонна служба здійснює розвідувальну інформаційно-аналітичну та оперативно-розшукову діяльність На органи Держкомкордону покладені відповідальні завдання боротьби з нелегальною міграцією. З цією метою прикордонники забезпечують контроль за дотриманням прикордонного режиму;

7ст. Війська Цивільної оборони України.

Війська Цивільної оборони України — це спеціалізовані військові формування, які підпорядковуються керівнику центрального органу виконавчої влади з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи і призначені для захисту населення і територій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, спричинених аварією, катастрофою, стихійним лихом, епідемією, що призвели або можуть призвести до людських і матеріальних втрат, ліквідації їх наслідків та виконання інших передбачених законом завдань.

Основними завданнями військ Цивільної оборони України є:

- здійснення заходів щодо підтримання органів управління, сил і засобів військ Цивільної оборони України в стані постійної готовності до виконання поставлених завдань;

- нагромадження, розміщення, зберігання та своєчасне відновлення озброєння, військової та спеціальної техніки, призначених для проведення аварійно-рятувальних робіт у мирний та воєнний час;

- проведення рятувальних та інших невідкладних робіт у зонах надзвичайної екологічної ситуації, осередках ураження та районах стихійного лиха;

- проведення піротехнічних робіт, пов'язаних із знешкодженням вибухонебезпечних предметів;

-сприяння Збройним Силам України в обороні України, захисті її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності.

До складу військ ЦО України входять:

-чотири окремі мобільні механізовані бригади, одна з них навчальна;

-чотири окремих мобільних механізованих полки;

-дев'ять окремих аварійно-рягувальних батальйонів;

-Регіональний рятувально-координаційний центр;

- два вузли зв'язку МНС України.

    На наш захід запрошені представники військомату.

      В наш час важливо вміти надати першу медичну допомогу при пораненні. І зараз студенти продемонструють різні способи надання медичної допомоги при пораненні.

      А зараз інженер з охорони праці Левошко С.А. розповість про воєнний стан та основні вимоги до евакуації.

Піснею «Офіцери» я хочу завершити проведення нашого заходу до Дня  Збройних сил України та привітати всіх зі святом!!!

Перегляд відеоролика

Вступне слово викладача

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Розповідь

 

 

 

 

 

Презентація

 

 

 

Виступи студентів

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Робота зі студентами

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Розповідь

 

Практична робота

Розповідь

 

 

Перегляд відеоролику, обговорення

підсумків

 

 

 

docx
Додав(-ла)
Капко Дмитро
До підручника
Захист Вітчизни (рівень стандарту, академічний, профільний, для хлопців) 11 клас (Пашко К.О., Герасимів І.М., Щирба Ю.П., Фука М.М.)
Додано
18 лютого
Переглядів
57
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку