Виховна година Всесвітній день тварин - 4 жовтня. Презентація

Про матеріал
Презентація виховного заходу до Всесвітнього дня тварин, який щорічно відзначається 4 жовтня
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вони рятують нас від смутку, зігрівають душу, зцілюють нас. Люблять нас. Розважають. Вони – наші кращі друзіВірніЩиріМаленькі, великі, пухнасті і не дуже. Слухняні і не дуже…. Шкодники…. Але які ж вони миліХто вони?4 ЖОВТНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ТВАРИН

Номер слайду 2

Чомусь багато хто називає тварин нашими меншими братами. Звичайно ж, якщо врахувати той факт, що тварини в чомусь іноді можуть бути більш кмітливі ніж ми, або ж для них навколишнє середовище більш зрозуміле, ніж нам, то їх можна було б назвати нашими старшими братами. Однак очевидно одне - людина в переважній більшості випадків залишається чільною і домінуючьою істотою, а тварини часто страждають від таких відносин. Маленькі пухнастики ризикують бути покинутими на призволяще тоді, коли набриднуть своїм господарям

Номер слайду 3

Ще в 1931-му році прихильники руху захисту природи, на Міжнародному конгресі, що проходив в італійській Флоренції, враховуючи сумну динаміку розвитку відносин людини і природи, ініціювали установити щорічний Всесвітній день захисту тварин, який було прийнято відзначати 4-го жовтня. Дата проведення Дня тварин була вибрана на честь дня пам’яті відомого католицького священика Франциска Ассизького, померлого 4-го жовтня 1226-го року, котрий вважається в католицькій культурі покровителем тварин.

Номер слайду 4

Статистика невблаганна: кожну годину з лиця нашої матінки Землі безповоротно зникають три види тварин. Навіть не віриться! Кожен день відходять в історію близько 70-ти видів флори і фауни нашої планети. Біологічне різноманіття Землі неухильно скорочується величезними темпами. Чому ж так важливо говорити про захист тварин саме сьогодні?

Номер слайду 5

Від російського вторгнення постраждали не тільки люди, а й багато тварин. Домашні коти, собаки, а також дикі тварини втрачають через бойові дії свій дім так само, як і люди: українські воїни рятують чотирилапих, а вони — їх.

Номер слайду 6

Українці беруть домашніх улюбленців у бомбосховища, разом евакуюються в безпечніші місця: багато кілометрів несуть собак і котів на руках, на плечах, у переносках, рюкзаках і коробках, везуть у машинах, автобусах і потягах.

Номер слайду 7

Житель Ірпеня подолав 100 км з двома коровами під обстрілами росіян. За словами Андрія, не пробачив би собі, якби залишив їх під кулями. Адже спочатку разом із коровою Мартою та биком Тройкою сидів під обстрілами в рідному Ірпені, потім ховався з ними у місцевому болоті. Тож, коли оголосили евакуацію, і тікати на Житомирщину вирішив разом з тваринами. За тиждень пройшли 15 сіл.

Номер слайду 8

20-річна волонтер Настя Тиха пішки вивела зі зруйнованого Ірпеня два десятки тварин, частину – на візках.

Номер слайду 9

Дівчина із кольоровим волоссям, що вивела собак з інвалідністю з Ірпеня: 20-річна Настя Тиха. Її сфотографував американець Крістофер Окіконе

Номер слайду 10

Старі, змучені, без лап та на візках, але — врятовані. Настя вийшла з Ірпеня сердитою на іноземних репортерів: клацали фотоапаратами і не давали пройти. Це був дуже не легкий шлях: 3 години, 3 кілометри. Тепер вони в умовно безпечному місці. Ірпінські пси з інвалідністю розселилися у котячому будиночку.

Номер слайду 11

Мархалівка, Наддніпрянщина. Через російський авіаудар Ігор Можаєв з Мархалівки біля Києва втратив дім, двох онуків, двох племінників, дружину, доньку й сестру. Залишився тільки кіт.

Номер слайду 12

Київ. Кіт, якого звільнили з покинутої квартири активісти Зоо. Патруля. Якщо ви дізналися, що за зачиненими дверима є тварина, зв’яжіться з власником квартири та із зооволонтерами. Підгодувати та напоїти тварину можна через шпарину під дверима або через вибите вічко.

Номер слайду 13

Київ. Ховаючись від авіа- чи ракетних ударів, українці беруть із собою в укриття домашніх улюбленців.

Номер слайду 14

Баштанка, Причорномор’я. Маленький песик на блокпості в Баштанці поблизу Миколаєва злякався обстрілів, але не втік. Тепер несе службу разом з поліціянтами.

Номер слайду 15

Локація: Київ. Під час обстрілів багатоповерхівки на Оболоні з вікна квартири вилетіла черепаха. Схоже, вона пролетіла кількадесят метрів і впала за парканом футбольного стадіону, поранивши лапку. Журналіст Дмитро Реплянчук знайшов черепаху та передав медикам Червоного Хреста. Згодом знайшлась і власниця.

Номер слайду 16

Домажир, ГаличинаІз притулку «Біла скеля», що під Києвом, евакуювали сімох ведмедів. Їх прихистили в реабілітаційному центрі для бурих ведмедів «Домажир» неподалік Львова.

Номер слайду 17

Дніпро, Подніпров’я та Запоріжжя. Щоби не наражати на небезпеку свого давнього друга вовка Вульфа, 1-ша штурмова рота ДУК «Правий сектор» разом з UAnimals знайшла для нього новий безпечний дім. Там у Вульфа вже з’явилася подружка.

Номер слайду 18

Ірпінь, Полісся. Українські воїни допомагають евакуюватися бабусі разом з її домашнім улюбленцем.

Номер слайду 19

Галичина. Проводжаючи сім’ю до польського кордону, українець ніс на руках свою стареньку собаку Кулю 17 кілометрів.

Номер слайду 20

Львів, Галичина. Волонтерка з Харкова не змогла кинути напризволяще 40 підопічних котів і вивезла їх з-під обстрілів до Львова.Ірпінь, Полісся«Сьогодні евакуював з мосту (не рахуючи людей) 23 собаки, 4 коти і 3 домашні пацюки… Ну і велосипед з його господарем, як завжди…», — поділився в соцмережах волонтер, який допомагає українцям евакуювати домашніх улюбленців через зруйнований міст над річкою Ірпінь.

Номер слайду 21

Гостомель, Полісся. Під Гостомелем російські військові розстріляли машину українського кінолога Ікара Бакуна, коли він евакуйовував трьох своїх собак. Вижила одна німецька вівчарка. Вона ще довго сиділа біля тіла господаря.

Номер слайду 22

Ірпінь, Полісся. Чоловік втішає собаку, паралізованого від страху через бомбардування.

Номер слайду 23

Пес «Крим» оплакує свою родину. Внаслідок ракетного обстрілу Дніпра у ніч на 29 вересня 2022 р. загинуло двоє дітей, їхня мама та бабуся - родина воїна ЗСУ. Пес дивом вцілів, але отримав травми.

Номер слайду 24

Тепер вони стали символом незламності нескореності

Номер слайду 25

У Бородянці врятували кота, який багато днів просидів на 7-му поверсі зруйнованого рашистами будинку. Волонтер Євген Кібець та організація “Зоопатруль” опублікували у фейсбуці фото котика, який сидів на уламку підлоги в колишній квартирі зруйнованої багатоповерхівки, не маючи шансів спуститися самостійно. Змучений, сердитий кіт став символом незламності

Номер слайду 26

Патрон (нар. 2019) — український собака-винюхувач вибухівки, джек-рассел-тер'єр, талісман Служби України з надзвичайних ситуацій,який здобув велику популярність за часів російсько-української війни. За даними ДСНС, до 19 березня Патрон допоміг виявити понад 90 вибухових пристроїв, встановлених російськими військами. За цей досить короткий час став улюбленим героєм для дорослих і дітей. Патрон почав нести службу у ДСНС у віці 6 місяців,[6] до квітня 2022 року йому виповнилося 2,5 роки. Перші публікації про пса з'явилися 15 березня 2022 року. Патрона називають талісманом загону піротехніків, які займаються розмінуванням територій у Чернігівській області,[9] його було зображено на десятках художніх робіт[10] у своєму впізнаваному іменному жилеті.

Номер слайду 27

НАГОРОДИ:8 травня Президент України Володимир Зеленський нагородив Патрона медаллю «За віддану службу», а його господаря Михайла Ільєва — орденом «За мужність» III ступеня27 травня на 75-му Канському кінофестивалю Патрон отримав «Palm. Dog. Manitarian[en]», нагорода, яку вручають за зв'язок між людством і собаками23 червня пес отримав «Золоту лапу», нагорода від ірландського клубу кінологів12 липня пес отримав грамоту та бойову монету від двух ветеранських організацій США: «Veterans of Foreign Wars[en]» та «Bomb Techs Without Borders»

Номер слайду 28

«Герой-піротехнік»Пес Патрон - зірка червоних доріжок. Відвідує хворих у лікарніДає пресконференціїІ рятує світ від мін залишених рашистами у мирній українській землі

Номер слайду 29

Патрон має власну сторінку в Instagram на 03 жовтня 2022 року кількість підписників досягла більше 357 тисяч.https://uk.wikipedia.org/wiki/

Номер слайду 30

Pets-бригада ЗСУ: як тваринки втішають воїнів на передовій. На передовій українським воїнам повсюдно допомагають чотирилапі побратими. Вони рятують їх від обстрілів, натомість тваринки рятують та зігрівають душі своїх захисників.

Номер слайду 31

Сумське товариство захисту тварин@sumy.animal.home Громадська організація,заснована у 2004 році .«СТЗХ» є неприбутковою організацією,що існує виключно за рахунок благодійних внесків та не фінансується жодною з державних установ. Наша громадська організація була створена заради вирішення проблеми безпритульних тварин. Ми вважаємо,що не у кожної людини повинна бути домашня тварина,але у кожної тварини повинен бути відповідальний хазяїн. Основні наші програми діяльності1. Втілення в життя програми стерилізації безпритульних та домашніх тварин . Ми абсолютно переконані,що стерилізація-це єдиний шлях по регулюванню тварин у містах та селах.2. Організація діяльності Центру утримання тварин,що постраждали від жорсткого поводження.3.Інформаційна робота серед населення різного віку по роз'ясненню шляхів вирішування проблем ,пов'язаних з життям тварин та гуманного ставлення до них. АДРЕСА: вулиця Івана Багряного, 2.а, Суми, Сумська область, 40018

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Фельдман Екопарк – це багатосторонній благодійний проєкт, який об’єднує в собі турботу і допомогу тваринам, терапію для дітей з особливими потребами, реабілітаційну, науково-дослідницьку та освітню бази, а також дозвілля для тих, хто любить природу

Номер слайду 34

У 2017 році обраний членом правління міжнародної організації «Релігії за мир» — пацифістської організації зі штаб-квартирою в Нью-Йорку, яка має консультативний статус при ЮНЕСКО, ЮНІСЕФ та Економічній і соціальній раді при ООНЗ 2018 року - президент Всесвітнього відкритого фонду реабілітації та реінтродукції тварин (WOFARR)Олександр Фельдман – засновник Екопарку Фельдмана. Він же головний меценат проєкту

Номер слайду 35

«Фе́льдман-Екопа́рк» (Feldman Ecopark) — регіональний ландшафтний парк у Дергачівському районі Харківської області, один з об'єктів природно-заповідного фонду України, благодійний проєкт МБФ «Фонду Олександра Фельдмана». Основною складовою екопарку є зоопарк, який налічує близько 2 000 тварин. Площа 140,5 га

Номер слайду 36

У перший же день російського вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року екопарк піддався обстрілу російської артилерії; були вбиті 5 тварин. Надалі протягом березня екопарк регулярно перебував на лінії вогню, що спричиняло загибель тварин, крім того, росіяни вбили 6 співробітників та волонтерів (у тому числі одного неповнолітнього), які намагалися нагодувати або ще якимось чином допомогти тваринам. На початку квітня засновник екопарку Олександр Фельдман повідомив, що сам парк фактично зруйнований, а великих хижаків доведеться приспати через неможливість їхньої евакуації та загрозу місцевим мешканцям. Проте, це повідомлення спричинило чималий резонанс і завдяки допомозі волонтерів протягом тижня більшість тварини, які лишалися, були успішно евакуйовані та тимчасово розміщені в інших зоопарках України; проте станом на початок травня деякі тварини ще лишалися на території екопарку

Номер слайду 37

ПАРК БУДЕ ВІДНОВЛЕНО! Наразі ведеться робота по проектуванню. На нас чекає багато новинок. При проектуванні Екопарку в першу чергу – обов'язкова наявність просторів для психореабілітації. Це конче необхідно, бо вже сьогодні за оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я близько 8,5 мільйонів українців мають високий ризик психічних розладів, таких як депресія та посттравматичний стрес

Номер слайду 38

Біженці в Україні – це не лише люди, а й тварини. Вони також отримали стрес від війни, так само сумують по дому і мріють повернутися. І так само вони потребують теплоти, любові та турботі. Я це постійно відчуваю і намагаюся навідувати наших тварин якнайчастіше. Дати зебрі яблуко – це не просто нагодувати її. Це поділитися з нею частинкою свого кохання. Тварини – неймовірно чуйні істоти, і від них я також отримую дуже багато. Це те, що дає мені сили та енергію для подальшої боротьби. Олександр Фельдман

Номер слайду 39

Анімалотерапія – це не лише розроблені фахівцями реабілітаційні програми. Будь-яке спілкування з тваринами – це терапія. Вистачає побути всього півгодини з цими прекрасними істотами, причому з будь-якими з них, наприклад, цілком звичайними кізочками та осликами, щоб розслабитися, відійти від щоденних турбот та тривог. Це позитивно впливало на психіку завжди, а зараз, серед усіх хвилювань і страхів, які принесла війна, я тим більше рекомендую таку терапію всім. Це дійсно працює, перевірено багаторічним особистим досвідом. Олександр Фельдман

Номер слайду 40

https://ukrainer.net/viyna-i-tvaryny/https://zaborona.com/pets-brygada-zsu-yak-tvarynky-vtishayut-voyiniv-na-peredovij/https://www.facebook.com/Feldman. Ecopark/https://mepr.gov.ua/news/35992.html

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Надточа Інна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Шепілко Анна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Біологія, Презентації
Додано
3 березня 2023
Переглядів
808
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку