Вивчення ролі ґрунтових мікроорганізмів

Про матеріал
Практична робота. Вивчення ролі ґрунтових мікроорганізмів. Розклад органічних речовин у ґрунті.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Вивчення ролі ґрунтових мікроорганізмів. Розклад органічних речовин у ґрунті. Практична робота №4 Студентки групи БХм-22 Журавель Іради Мета: дослідити роль ґрунтових мікроорганізмів у процесах деструкції органічної речовини і в біологічному кругообігу елементів. Ознайомитися з процесом розкладання органічних речовин до простих сполук під дією мікроорганізмів. Матеріали та обладнання: керамічні горнятка для кімнатних рослин та піддони для них; пісок, чорнозем свіжовикопаний, харчові рештки (сухий хліб, варена картопля, варена морква), терези техно-хімічні.

Номер слайду 2

Хід роботи 1. Наповнити по 2 горнятка піском і звичайним чорноземом на 2 см нижче верхнього краю. Всі горнятка пронумерувати і написати у зошит. 2. Зважуємо харчові рештки (хліб, варена картопля, варена морква) по 15 грам кожного. Варена картопля 15 грам. Варена морква 15 грам. Хліб 15 грам

Номер слайду 3

3. На поверхню покласти харчові рештки. Все добре полити водою і закрити зверху. 4. Горнятка поставити у темне місце за кімнатної температури. На дно регулярно підливати воду для підтримки достатньої вологості. Через 2 тижнів проаналізувати стан органічних. Харчові рештки закопані у грунт та пісок 11.10.2022 року.

Номер слайду 4

5. Через 2 тижні оцінюємо стан органічних решток. Органічні рештки у піску. Варена картопля 11 грам. Варена морква 12 грам. Хліб 13 грам

Номер слайду 5

Органічні рештки у грунтіВарена картопля 11 грам. Варена морква 5 грам. Хліб 13 грам

Номер слайду 6

{8 A107856-5554-42 FB-B03 E-39 F5 DBC370 BA}Варена картопля, гр. Варена морква, гр. Хліб, гр. Грунт11513 Пісок1112136. Результати виносимо у таблицю. Висновок Під час практичної роботи ми дослідили роль ґрунтових мікроорганізмів у процесах деструкції органічної речовини і в біологічному кругообігу елементів та знайомилися з процесом розкладання органічних речовин до простих сполук під дією мікроорганізмів. Отримані результати оформили у таблицю.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Вчитель біології
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
3 березня 2023
Переглядів
347
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку