Презентація "Без мови рідної, дитино, й народу нашого нема"

Про матеріал

Даний виховний захід проводиться до відзначення Дня української писемності і мови. Метою заходу є прищеплення любові до рідної мови, вивчення історичного підгрунтя виникнення писемності та видатних українських культурних діячів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

9 ЛИСТОПАДА - ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ

Номер слайду 2

Свято рідної мови Ну що б, здавалося, слова... Слова та голос — більш нічого. А серце б'ється - ожива, Як їх почує!.. (Тарас Шевченко)

Номер слайду 3

Державною в Україні є українська мова

Номер слайду 4

Свято рідної мови Мова — державна перлина, Нею завжди дорожіть: Без мови немає країни — Мову, як матір, любіть. (Ф. Пантов)

Номер слайду 5

Пам”ятай рідну мову Коли забув ти рідну мову, Яка б та мова не була - Ти втратив корінь і основу Ти обчухрав себе дотла. (А.Білоус).

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Свято рідної мови В землі віки лежала мова І врешті вибилась на світ. О мово, ночі колискова! Прийми мій радісний привіт. Навік пройшла пора безславна... Цвіти і сяй, моя державна... (Олександр Олесь)

Номер слайду 8

Шануй мову свого народу

Номер слайду 9

Свято рідної мови Любіть Україну у сні й наяву, вишневу свою Україну, красу її, вічно живу і нову, і мову її солов'їну. (Володимир Сосюра)

Номер слайду 10

Моя мова - українська

Номер слайду 11

Свято рідної мови Та в мене є надія, що наша літературна мова, як молоде вино, очиститься з часом од шумовиння і стане прозорою і міцною» (Михайло Коцюбинський)

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Свято рідної мови «Той, хто зневажливо ставиться до рідної мови, не може й сам викликати поваги до себе» (Олесь Гончар)

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Свято рідної мови Слова летять у душу, як лебідки, О Боже, це неждане щастя звідки?! Чи ненькою дароване, весною, Чи сивих предків піснею дзвінкою? (І. Редчиць)

Номер слайду 16

Свято рідної мови Мова така ж жива істота, як і народ, що її витворив, коли він кине свою мову, то вже буде смерть задля його душі, смерть задля всього того, чим він відрізнявся від других людей...» (Панас Мирний)

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Свято рідної мови Мова кожного народу неповторна і — своя; в ній гримлять громи в негоду, в тиші — трелі солов'я. (Оксана Забужко)

Номер слайду 19

Вітаємо всіх зі святом!

ppt
Додано
9 березня 2018
Переглядів
1292
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку