Виховний захід . Гендер і мас - медіа . 2-11 класи

Про матеріал
Мас-медіа є невід'ємною частиною становлення особистості та життя соціуму. Їх безпосереднім завданням є передача інформації широкому загалу, проте перелік їхніх функцій у суспільстві є значно ширшим. Можна стверджувати, що сьогодні мас-медіа є творцями світу. Складовою мас-медіа є реклама, яка інформує та зацікавлює, приваблює аудиторію з певною їй метою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гендер і мас-медіа З професії «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення»

Номер слайду 2

Мас - Медіа — способи та засоби передачі інформації, а також середовище, яке вони утворюють.

Номер слайду 3

Найбільш поширеними у світі медіа є книги, преса, фото, радіо, кіно та Інтернет. Чим менше зусиль споживач витрачає на отримання інформації, тим масовішим буде використання конкретного виду медіа. Найлегше сприймаються короткі повідомлення простого змісту, що не виходить за межі звичних для споживача уявлень про світ, а також яскраві прості зображення. Крім того, для сучасних мас-медіа важливим є викликати в аудиторії сильні враження, такі емоції, як обурення, гнів, гордість, співчуття.

Номер слайду 4

Мас - медіа (Massmedia) – XXI столітті – це Facebook, Telegram, Site, Instagram, Viber, Youtube, Whatsapp і багато різних засобів інформації.

Номер слайду 5

Характерні риси мас-медіа: Публічність (необмежене, неперсоніфіковане коло споживачів); Наявність спеціальних технічних засобів; Непряма, розділена в просторі та часі взаємодія комунікацій; Непостійний характер аудиторії.

Номер слайду 6

Для отримання професії «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення», «Офісний службовець» обмежень щодо статі та віку немає. Та при виборі професії існує стереотип, що ця професія здебільшого для хлопців. Однак відомо, що найкращі програмісти – жінки. Жінки в обчислювальній техніці сформували еволюцію інформаційних технологій. Вони були одними з перших програмістів на початку 20 століття і зробили значний внесок у цю галузь.

Номер слайду 7

Та це не означає, що жінки менш успішні. Ада Лавлейс вважається першою програмісткою. Вона зробила опис ранньої версії обчислювального пристрою загального призначення Чарлза Беббіджа — аналітичної машини. Склала першу у світі програму. Ада Лавлейс – перша жінка програміст

Номер слайду 8

Працівники в ІТ сфері. Чоловіки – 75%, жінки – 25%

Номер слайду 9

Висновок Мас-медіа є невід'ємною частиною становлення особистості та життя соціуму. Їх безпосереднім завданням є передача інформації широкому загалу, проте перелік їхніх функцій у суспільстві є значно ширшим. Можна стверджувати, що сьогодні мас-медіа є творцями світу. Складовою мас-медіа є реклама, яка інформує та зацікавлює, приваблює аудиторію з певною їй метою.

Номер слайду 10

Дякую за увагу!!!

ppt
Додано
10 грудня 2023
Переглядів
88
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку