Виховний захід « Незламна Україна – непереможні захисники і захисниці України!» «Презентація державної символіки навчального закладу.»

Про матеріал
Презентація державної символіки Прилуцького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 10 (ліцею № 10) Прилуцької міської ради Чернігівської області.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Незламна Україна – непереможні захисники і захисниці України»

Номер слайду 2

14 жовтня – День українського козацтва. Покрови святої Богородиці.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

О. Желіба *

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Державний прапор України

Номер слайду 8

Державний Герб України 19 лютого 1992 року Верховна Рада України затвердила своєю постановою Державний герб незалежної України. Ним став золотий Тризуб на синьому щиті Наш герб – тризуб, Це воля , слава й сила; Наш герб- тризуб. Недоля нас косила , Та ми зросли , ми є , Ми завжди будем, Добро і пісню Несемо ми людям.

Номер слайду 9

Прапор Чернігівської області Прапор являє собою прямокутне зелене полотнище посередині якого проходить біла горизонтальна смуга, а у верхньому від древка білому квадраті зображено герб області. Зелені смуги на прапорі символізують Полісся і лісостеп, а біла смуга — річку Десну.

Номер слайду 10

Герб Чернігівської області Герб являв собою в срібному полі чорного коронованого орла, що тримає за собою в кігтях лівої лапи довгий золотий хрест, нахилений до правого кута щита; кігті орла золоті, язик червоний. Щит увінчаний Імператорською короною і обрамований золотим дубовим листям, що оповите Андріївською стрічкою. Орел в геральдиці — цар птахів, нарівні з левом він є старою і найпоширенішою геральдичною істотою. Ще в давнину в багатьох країнах світу орел був символом влади, могутності, сміливості і швидкості, великодушності і прозорливості. Корона поміщається у верхній частині щита.

Номер слайду 11

Прапор м. Прилуки На зеленому із золотою окантівкою прапорі міста зображені в центрі - св. Георгій на білому коні, який лівою рукою вражає списом поверженого змія, а в правій тримає щит із зображенням міського герба, по кутах - крилаті голівки херувимів.

Номер слайду 12

Герб м. Прилуки Голова бика на гербі Прилук вказує на те, що на Прилуччині ще за давніх часів було розвинуте тваринництво. Не випадково на гербі міста бичача голова розміщена на блакитному фоні. Як відомо з геральдики, блакитний колір означає достаток. Проткнута шаблею голова бика - це ще й символ боротьби й перемог.

Номер слайду 13

Прапор Прилуцького ліцею № 10

Номер слайду 14

Герб Прилуцького ліцею № 10

Номер слайду 15

Хвилина мовчання

Номер слайду 16

«Незламна Україна»

Номер слайду 17

Звернення президента України Володимира Зеленського

Номер слайду 18

Ми віримо у власні сили та продовжуємо разом будувати наше майбутнє. Тому що нас об’єднує любов до України, єдиної та неповторної. І любов переможе. Опір, стійкість та хоробрість наших захисників дають змогу зберегти наш народ і нашу землю – звернення Президента України

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

ppt
Додано
28 листопада 2022
Переглядів
795
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку