Виховний захід "Танцюють всі"

Про матеріал

Виховний захід "Танцюють всі" дає можливість дізнатись більше про хореографічне мистецтво, про таланти учнів та їх можливості. Кожна дитина індивідуальна і підхід, для розкриття таланту, теж індивідуальний. Танець допомагає дитині віднайти гармонію з собою, позбавитись комплексів, допомогти віднайти однодумців.

Перегляд файлу

 

Виховний захід

«Танцюють всі»

Підготувала:

вихователь Вигодського НРЦ

Воробець Ю. В.

Мета: Розвивати в учнів любов до танцю, виховувати повагу до партнера,  розширити знання дітей про різновиди танцювального мистецтва.

Обладнання: святково прикрашена зала (шари, стрічки), мікрофони, телевізор, відео.

Хід свята

Ведуча: Добрий день, дорогі друзі, шановні батьки та гості! Ми раді вітати Вас на нашому святі – «Танцюють всі», присвячений Міжнародному дню танцю. Це свято щорічно об'єднує всіх людей світу, які не уявляють свого життя без ритму та емоцій. Вигадали це свято в організації ЮНЕСКО, обравши для його відзначення дату народження відомого балетмейстера з Франції Жана-Жоржа Новера. Він став теоретиком хореографічного мистецтва, завдяки чому його прозвали батьком сучасного балету. Міжнародний день танцю відзначають всі, хто причетний до танців різних видів. Бажаємо вам сьогодні прекрасного настрою, щирих посмішок, приємного відпочинку і попереджаємо, що на нашому святі: катигорично забороняється сумувати! Танець – хвилюючий і найпрекрасніший вид мистецтва, бо не тільки відображає життя, а й сам є життям. Танці розвивають почуття ритму, виробляють правильну поставу і дарують упевненість у собі. 

У нашому центрі танцюють всі, від малого до дорослого і ви матимете можливість в цьому переконатись.  Учасники готові вийти на сцену і показати свої уміння і першими до  нас вийдуть учениці 4 класу, але перед тим як помилуватись їх виступом переглянемо короткий відеоролик, в якому дівчата розповідають чому вони люблять танцювати.

Перегляд відео

Танець «Клоунів»

Ведуча: Як вам танець? Мені теж сподобався і я за кулісами трішки підтанцьовувала. Мені навіть згадалась одна цитата, послухайте її: Танцюрист – це не той, хто робить рухи під музику. У справжнього танцюриста танцює душа. Я повністю з цим згідна, можна танцювати де завгодно, як завгодно, але якщо твій танець немає душі, це вже не танець.

Мені так подобається коли танцюють маленькі діти, це зачаровує, захоплює. Вони щирі і правдиві і їх танець такий же, хочу щоб і ви в цьому переконались. Та спочатку переглянемо відеоролик, увага на екран.

Перегляд відео

Танець «Киця-кицюня»

Ведуча: Які милі кицьки, правда ж? Такі веселі та кумедні, на таких кошенят дивився б і дивився. Словами не можливо передати безмірне почуття радості, любові до життя, зачарованість, що охоплюють танцюючу людину, а коли ще танцюють такі малята, то слів не знаходиться.

За кулісами я зустріла танцювальну групу, яка вже з нетерпінням чекає свого виступу. Це учні 6 класу, які вирішили присвятити танець своїй однокласниці, в якої сьогодні день народження.  Та спочатку давайте переглянемо відеоролик про цих джентльменів.

Перегляд відео

Танець «Хіп-хоп хлопці»

Ведуча: Оце так танець! Хлопці просто супер і ще й джентльмени, такий подарунок зробили своїй однокласниці. Напевно кожна дівчина мріє щоб їй зробили такий подарунок. Дякую хлопцям за таке привітання. А ми продовжуємо далі. Зараз хочу запросити на сцену ученицю 7 класу, яка виступить сольним номером, та спочатку подивимось коротеньке відео. Увага на екран.

Перегляд відео

Танець «Циганочка»

Ведуча: Такий запальний та енергійний танець, аж самій хочеться піти потанцювати.

«Танець - єдиний вид мистецтва, в якому ми самі є інструментом».  Як вдало сказано, саме ми відповідальні за якість виконання, своїми рухами, емоціями, нам не потрібний музичний інструмент чи будь що інше, щоб передати красоту мистецтва танцю.

Про танець можна говорити дуже багато, та наступні учасники вже тупцяють ногами і сердяться бо хочуть виступати, тому за традицією переглянемо відео. Увага на екран.

Перегляд відео

Танець «Макарена» (1 та 4 клас)

Ведуча: Танців немає миліше на світі, тих — де запалюють діти! Ця цитата саме про цей танець. Наші наймолодші школярі – наша гордість.

Я б теж хотіла виступити з танцем тут на сцені…(задумується). Але ж я можу! Ведучі теж танцюють. Я іду підготуюсь до виступу, а ви перегляньте відеоролик.

Перегляд відео

Танець «Контемпорарі»

Ведуча: І як вам танець? Сподобалось? Я дуже рада, що втілила свою мрію. Танець належить кожному. Він дарує радість та захоплення всім, хто танцює і дивиться. На початку нашого виступу я казала, що в нашому центрі танцюють всі, тому зараз хочу запросити на нашу сцену найстарших учасників. З нетерпінням чекаю на їх виступ, та спочатку переглянемо відеоролик.

Перегляд відео

Танець «Рікі Мартіна» (Вихователі)

Ведуча: Танець – це твій пульс, биття твого серця, твоє дихання. Це ритм твого життя. Це виражається у всьому: в часі і русі, в щасливих, радісних, сумних і заздрісних моментах. Саме так можна сказати про цей танець. Як ніжно і граційно наші вихователі та вчителі  передали кожний рух. Надіюся, в майбутньому я теж буду такою ніжною та граційною.

За кулісами я зустріла танцювальну групу, яка вже з нетерпінням чекає свого виступу. Давайте переглянемо відеоролик і дізнаємось хто ж це такі.

Перегляд відео

Танець «Хіп-хоп дівчата»

Ведуча: Танець – це не набір рухів і навіть не пластика…це стан душі, пристрасть, сила, філософія, це динаміка почуттів, любов… Учні показали сьогодні, що їм не страшні випробування рухом, силою, почуттями. Вони вірили в свої сили та можливості і в них все вийшло.

Під час підготовки виступу, зйомки відео сталось багато казусів. Для вашої уваги відеоролик під назвою «За кадром».

Перегляд відеоролика «За кадром»

Ведуча: Танцюй для себе. Якщо хтось розуміє – добре, якщо ні – не важливо, продовжуй робити те що любиш.

 Сьогодні всі танці протанцьовано, всі емоції передано і можна завершувати наш виступ, і на завершення для вас невеличкий сюрприз.

Пісня «Там де ми є»

 

1

 

docx
Додано
2 січня 2019
Переглядів
1183
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку