Виховний захід "Як стати особистістю - видатні програмісти", для професії "Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення"

Про матеріал

Виховний захід "Як стати особистістю - видатні програмісти", для професії "Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як стати особистістю

Номер слайду 2

Структура особистості

Номер слайду 3

Білл Гейтс. Американський бізнесмен. Засновник корпорації Microsoft. Білл Гейтс народився 28 жовтня 1955 року в Сіетлі. Його батько займався адвокатською практикою у великій корпорації, тому сім'я була дуже забезпеченою. Хлопець закінчив престижну школу, маючи особливі успіхи в математичних дисциплінах. Він сильно захоплювався комп'ютером — настільки, що батьки підозрювали у нього психічний розлад. Білл вступив до Гарвардського університету, але кинув його вже через два роки заради свого захоплення: разом зі своїм другом Гейтс зайнявся розробкою програмного забезпечення. Друзі заснували власну компанію у 1975 Microsoft, яка через кілька років принесла товаришам неймовірний успіх і фінансовий прибуток.

Номер слайду 4

Стів Джобс. Американський інженер і підприємець, засновник і керівник компанії Apple, народився 24 лютого 1955 р. в містечку Маунтін-В’ю, штат Каліфорнія. У школі, захопившись електронікою і тяжіючи до спілкування зі старшими хлопцями, Джобс знайомиться зі Стівом Возняком, своїм майбутнім колегою по компанії Apple. Він навчався у середній школі Homestead в Купертіно (штат Каліфорнія), а після школи відвідував лекції у компанії Hewlett-Packard. Пізніше, компанія взяла його на роботу і він працював там із нашим співвітчизником Стівом Возняком.

Номер слайду 5

Винаходи Стіва Джобса. Apple Macintosh. Перший популярний персональний комп'ютер, у якому використано графічний інтерфейс.іPod. Це торговельна марка портативних медіаплеєрів компанії Apple, яку було випущено у продаж 23 жовтня 2001 року. i. Phone. У 2007 році Стів Джобс представив світу i. Phone, який, поступив у продаж в червні. i. Pad. Серія планшетних комп'ютерів від Apple Inc.

Номер слайду 6

Марк Цукерберг. Генеральний директор соціальної мережі Facebook, заснованої в 2004 році. Незважаючи на кинуту вищу освіту став одним з найвпливовіших людей світу. Марк Елліот Цукерберг народився 14 травня 1984 року в місті Уайт-Плейнс штату Нью-Йорк в США. Восени 2002 року Цукерберг вступив до Гарвардського коледжу, де почав вивчати комп'ютерні технології та психологію. Перший свій "соціальний" проект Цукерберг запустив в жовтні 2003 року, коли вчився на другому курсі Гарвардського університету: зламавши базу даних фотографій мешканців гуртожитків свого університету, він виклав їх на сайт Facemash, де відвідувачам показувалися дві з фотографій і пропонувалося вибрати ту, яка більше подобалася, тим самим створювався рейтинг.

Номер слайду 7

Лінус Торвальдс. Лінус Бенедікт Торвальдс народився 28 грудня 1969 у Гельсінкі, Фінляндія - фінський програміст шведського походження, започаткував розробку ядра операційної системи Лінукс, є її головним архітектором, а також автор найвідомішої розподіленої системи керування версіями файлів Git. 2012 року за створення Linux нагороджений премією Millennium Technology Prize. Перша версія Linux з`явилася у відкритому доступі 17 вересня 1991 року. Особистим талісманом Торвальдса є пінгвін Tux. Про історію емблеми розповідає в своїй книзі Лінус Торвальдс (Just for Fun). У ній він пише, що вибрав цієї тварини тому, що одного разу пінгвін клюнув його в зоопарку.

Номер слайду 8

Ларрі Пейдж Сергій Брін. Ларрі Пейдж нар. 26 березня 1973— американський мільярдер, разом з Сергієм Бріном — розробник пошукової системи та засновник компанії «Google». Сергій Брін нар. 21 серпня 1973 р. — американський науковець, дослідник інтернет-технологій, розробник пошукової системи і співзасновник компанії «Google»Під час навчання в Стенфордському університеті Пейдж познайомився з іншим аспірантом-математиком — Сергієм Бріном. Згодом вони разом організували і запустили інтернет-компанію «Google», яка почала свою діяльність в 1998 р

Номер слайду 9

Робертс Лоуренс. Ло́уренс Э́ллисон. Джеремі Сандерс. Тім Бернерс. Сід МеєрІлья СегаловичІгор Данілов

Номер слайду 10

Тест «Чи здатні ви досягти успіху?»1. Успіх у справах, на мій погляд, забезпечується:а) допомогою друзів;б) спільною роботою;в) моєю цілеспрямованістю.2. Дружба для мене:а) підтримка;б) співпраця;в) самоствердження.3. Потрапивши у несподівану, ризиковану ситуацію, я:а) шукаю допомоги;б) покладаюсь і на себе, і на партнерів;в) приймаю рішення і вживаю необхіднізаходи самостійно.4. Справжній професіонал, на мою думку, відрізняється:а) посидючістю і дисциплінованістю;б) підготовкою;в) рішучістю.5. Яка з геометричних фігур вам найбільше подобається?а) Квадрат;б) круг;в) трикутник.6. Коли мені сподобалась особа протилежної статі, я:а) чекаю від неї ініціативи;б) поступово входжу в контакт з нею;в) говорю про це їй (йому) відразу й рішуче.7. У компанії, де є багато незнайомих, я:а) відчуваю себе «не у своїй тарілці»;б) знаходжу спільні теми і контакт;в) відпочиваю, не звертаючи уваги на присутніх.8. Під час публічного виступу (відповіді перед класом) я:а) соромлюся, хвилююся;б) шукаю взаєморозуміння у слухачів;в) дістаю задоволення від власного голосу.9. Для вирішення ризикованих складних справ краще брати людей:а) надійних;б) розумних і старанних;в) самостійних і незалежних.10. Доля, на мою думку, це:а) неминучість;б) поєднання везіння і невезіння;в) здібність самому творити своє життя.

Номер слайду 11

За кожен варіант «а» поставте собі 1 бал, за кожен варіант «б» — 3 бали, за варіант «в» — 0 балів. Підрахуйте загальну суму балів.

Номер слайду 12

Якщо ви набрали 10—15 балів: на жаль, ви не можете самі впоратись із проблемою. Складність вашого етапу в закоренілій настанові, що ви немічні, до того ж не бажаєте змінити ситуацію. Низьке само-оцінювання — основна завада на шляху досягнення успіху, його слід позбутися. Сума балів 16-22 свідчить про ваші завищені амбіції. В окремих випадках ви можете досягти успіху. Але ваші самовпевненість і егоїзм дратують багатьох і стають причиною конфлікту із вами. Вам потрібно орієнтуватися на співпрацю та інколи чинити наступ на власне «я». Якщо ви набрали від 23 до 30 балів, вас можна привітати. Ви знайшли правильний шлях до досягнення успіху. Ваші амбіції виявляються тільки там, де це необхідно. Люди вас розуміють і готові з вами співпрацювати. Так тримати!

Номер слайду 13

Пам'ятка «Як досягти самореалізації в житті» Постав перед собою реальну мету. Склади власну схему досягнення успіху. Розвивай силу волі. Не зупиняйся на досягнутому. Учися працьовитості й наполегливості. Думай про позитивне. Умій захоплюватися справ.

Номер слайду 14

Заповнення «Аркуша мети»

Номер слайду 15

«Колективний букет особистості»

pptx
Додано
24 жовтня 2019
Переглядів
952
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку