Використання ІКТ на уроках іноземної мови

Про матеріал

Використання комп'ютерних технологій робить урок привабливим та сучасним. Урок, на якому відбувається індивідуалізація навчання, розвивається пізнавальна діяльність учнів, а саме інтелектуальна активність, логічне мислення, увага, пам'ять, мова, уява, інтерес до навчання. Урок, на якому з'являються нові можливості для розвитку гармонічної індивідуальності, здібної до колективної співпраці.

Перегляд файлу

1

 

Використання ІКТ на уроках іноземної мови

      Використання компютерних технологій робить урок привабливим та сучасним. Урок, на якому відбувається індивідуалізація навчання, розвивається пізнавальна діяльність учнів, а саме інтелектуальна активність, логічне мислення, увага, пам‘ять, мова, уява, інтерес до навчання. Урок, на якому з‘являються нові можливості для розвитку гармонічної індивідуальності, здібної до колективної співпраці.

 Спираючись на комп’ютерні технології, вчителі іноземної мови розширюють можливості навчального процесу за допомогою використання мультимедійних презентацій у навчальному процесі. Таким чином учні вчаться

 • читати з метою вибіркового отримання інформації;

 • точно записувати необхідну інформацію;

 • оформляти короткі повідомлення;

 • точно і стисло викладати думку;

 • визначати тему та основні ідеї тексту і записувати їх;

 • формулювати своє ставлення до прочитаного;

 • оформляти пункти плану;

 • користуватися словником і довідковою літературою.

 

   Робота над створенням мультимедійної презентації сприяє розвиткові навичок та вмінь писемного мовлення, що спонукає учнів до усного мовлення. Практичне володіння іноземною мовою не може бути повноцінним, якщо воно не включає обидві основні форми комунікації (усну і писемну) у тісному взаємозв’язку. Писемне мовлення має багато якостей, необхідних для усного мовлення. Воно має потребу у вдосконалішому обдумуванні, щоб забезпечити вимоги правильності, чіткості викладу думки. поступово оволодіваючи особливостями писемного мовлення, учні переносять їх у певній мірі на усну мову, від чого усна мова стає досконалішою, а сам учень відчуває себе впевненіше.

Презентація для учнів спеціалізованих шкіл з поглибленим вивченням  англійської мови, предмет американська література 11 клас:

Публікації у програми Publisher допомагають вчителю розробити та створити наочний матеріал:

·        Плакатів та постерів,

·        Стін газет,

·        Листівок і багато іншого.

         Таким чином  можна створити наочність з будь-якої теми, для будь-якого уроку. Працюючи в команді вчитель та уні розкривають свій творчий потенціал, вони разом працюють, шукають необхідний матеріал, яскраві картинки і разом працюють над оформленням. Така робота якнайкраще розриває учня, як особистість, дає змогу висловити свою точку зору з певної теми, а також проявити свою творчість.

C:\Documents and Settings\Владелец\Рабочий стол\Методичне об'єднання вчителів іноземної мови школи № 75 м. Запоріжжя  Використання ІКТ на уроках іноземної мови_files\77777777777777.jpg

 

Таким чином учні і вчитель можуть створити самостійно плакати, наочність з будь-якої теми та оформити клас, оформити тематичний урок, тощо.

C:\Documents and Settings\Владелец\Рабочий стол\777777777777773.jpg

До презентації з теми можна створити плакат до свята, а також залучити учнів до подальшої співпраці.

http://3.bp.blogspot.com/-FLNfe67nAw4/UJ1gMKZcSNI/AAAAAAAAAB4/BG1uPeLArw4/s1600/77777777777777.jpg

 

Презентації у програмі Power Point це найкраща можливість зробити урок цікавим та захоплюючим. Як вчитель може приготувати цікавий матеріал з теми, так і учні можуть зробити звичайне монологічне мовлення у вигляді презентації, з картинками та ключовими словами та питаннями для однокласників.

          Такий вид роботи є не тільки цікавим, але й корисний, адже учні вчаться підбирати влучний матеріал, правильно його оформлювати та презентувати для однокласників.

         Презентацію також можна використати для підготовки для тематичного свята. Таким чином залучення новітніх технологій до процесу вивчення іноземної мови підвищує інтерес до вивчення іноземної мови та культури, заохочує учня до індивідуальної та творчої роботи, а також мотивує учнів конкурувати у групі і презентувати свої власні розробки та презентації.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Данько Тетяна Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
2 березня 2018
Переглядів
1472
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку