Використання корисних інтернет-ресурсів при організації дистанційного навчання

Про матеріал
Корисні інтернет-ресурси при організації дистанційного навчання. Віртуальна інтерактивна дошка, комікси, сервіс для створення інтелект-карт, створення презентацій
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання корисних інтернет-ресурсів при організації дистанційного навчання

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Для учнів початкових класів підійде дошка Lino. Учитель має можливість змінювати фони і кольори дошки, робити їх яскравими, щоб привернути увагу. На цю дошку педагог може завантажувати власні файли та зображення і виводити їх на екран. Дошка чудово працює для залучення дітей до дискусії. Вчитель пише на дошці запитання в режимі реального часу, а діти на віртуальних стікерах фіксують відповіді. Учні можуть одночасно відстежувати, хто що пише. А педагог розуміє, хто в цей момент активно залучений до уроку. Використовуйте інструменти для візуалізаціїОнлайн-дошки Lino it або padlet Онлайн-дошки Lino it або Рadlet

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Комікси – це послідовність малюнків, зазвичай з короткими текстами, які створюють певну зв'язну розповідь. Елементарною складовою коміксу є кадр, або окрема картинка. На відміну від звичайного тексту, комікс має ще й графічне представлення наданої інформації, особливою рисою якої є відсутність перенасичення завдяки обмеженої кількості текстової інформації. КОМІКСИОгляд роботи із сайтом https://www.storyboardthat.com/ доступний в онлайн-курсі для вчителів «Бери й роби» https://courses.ed-era.com/courses/course-v1: Ed. Era_Osvitoria_Lenovo+BR101+2019/about Створюйте власні дивовижні комікси онлайн з Canvahttps://www.canva.com/uk_ua/stvoryty/komiksy/

Номер слайду 7

PIXTONPIXTON — ЦЕ ЗРУЧНИЙ КОНСТРУКТОР З ВЕЛИКИМ НАБОРОМ ГЕРОЇВ, ДЕКОРАЦІЙ, ФОНІВ. ВІН ДОЗВОЛЯЄ ЗМІНЮВАТИ ПОЛОЖЕННЯ ТУЛУБА ТА ІНШИХ ЧАСТИН ТІЛА УЧАСНИКІВ, «ОДЯГАТИ»  ЇХ ВІДПОВІДНО ДО РОЛІ, ОЗВУЧУВАТИ. ПРОСТІР ДЛЯ ТВОРЧОСТІ НЕОБМЕЖЕНИЙ. СПРОБУЙТЕ І НЕ ПОЖАЛКУЄТЕ. СТВОРІТЬ СВОЇ КОМІКСИ, ЯСКРАВІ, ЗАХОПЛИВІ, КОЛОРИТНІ. 

Номер слайду 8

 STORYBOARD ОНЛАЙН-СЕРВІС ДЛЯ СТВОРЕННЯ КОМІКСІВ. ВЕЛИКИЙ НАБІР ФОНОВИХ ЗОБРАЖЕНЬ ТА ПЕРСОНАЖІВ. ГОТОВУ РОБОТУ МОЖНА ЗАВАНТАЖИТИ НА КОМП’ЮТЕР АБО РОЗДРУКУВАТИ. Storyboard: Як створити комікс?

Номер слайду 9

 JIGSAW PLANET JIGSAWPLANET – БЕЗКОШТОВНИЙ ОНЛАЙН-СЕРВІС, ЗА ДОПОМОГОЮ ЯКОГО МОЖНА СТВОРЮВАТИ ВЛАСНІ ПАЗЛИ АБО ЗБИРАТИ ПАЗЛИ-ГОЛОВОЛОМКИ, ВЖЕ СТВОРЕНІ КИМОСЬ ІЗ КОРИСТУВАЧІВ, ТА ДІЛИТИСЯ НИМИ У СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ ЧИ ВБУДОВУВАТИ У ВЛАСНИЙ САЙТ.

Номер слайду 10

VISTACREATEГРАФІЧНИЙ ОНЛАЙН-РЕДАКТОР, В ЯКОМУ БУДЬ-ХТО МОЖЕ СТВОРЮВАТИ ВІЗУАЛЬНИЙ КОНТЕНТ ДЛЯ НАВЧАННЯ АБО ДЛЯ СЕБЕ – ШВИДКИЙ ТА ПРОСТИЙ, НАВІТЬ БЕЗ ДИЗАЙНЕРСЬКИХ НАВИЧОК.

Номер слайду 11

MINDMEISTERMINDMEISTER. COM – СЕРВІС ДЛЯ СТВОРЕННЯ ІНТЕЛЕКТ-КАРТ (MINDMAPS), ЯКІ ЧУДОВО ПІДХОДЯТЬ ДЛЯ ВІЗУАЛІЗАЦІЇ ДУМОК, СТРУКТУРУВАННЯ І СИСТЕМАТИЗАЦІЇ ІНФОРМАЦІЇ.

Номер слайду 12

COGGLECOGGLE — частково безкоштовний веб додаток для відображення інтелекту. coggle створює ієрархічно структуровані документи, як дерево гілля. це взаємодіє з іншими спільними редакторами, як-от документи google, які надають або лінійний (текстовий документ), або табличний (таблицю) формат документів. сервіс допомагає у конспектуванні, мозкових штурмах, плануванні та створенні творчих схем, coggle здатний просто і зрозуміло візуалізувати ідеї.

Номер слайду 13

MEISTERTASK ЧИ TRELLO MEISTERTASK - це інтуїтивний інструмент для управління проектами та управління завданнями. «Trello» – безкоштовна багатоплатформна система управління проєктами, що базується на методі керування «канбан» (з японської перекладається як «вивіска» чи «білборд»). Проєкти представлені дошками, що містять списки. списки мають картки, які відображають задачі. картці може бути присвоєно відповідальних користувачів, а останні об'єднуються у команди.

Номер слайду 14

MOZAIK ЕФЕКТИВНЕ ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЛЯ ПРЕЗЕНТАЦІЙ У КЛАСІ З ЦИФРОВИМИ ПІДРУЧНИКАМИ, АНІМОВАНИМИ ПРЕЗЕНТАЦІЯМИ ТА ФУНКЦІЄЮ ДОМАШНЬОГО ЗАВДАННЯ В РЕЖИМІ ОНЛАЙН, А ТАКОЖ ТИСЯЧІ ОДИНИЦЬ ІНТЕРАКТИВНОГО ВМІСТУ (3 D-СЦЕНИ, НАВЧАЛЬНІ ПРОГРАМИ, ВІДЕО, ВПРАВИ), ЯКІ МОЖУТЬ БУТИ ВИКОРИСТАНІ УЧНЯМИ ДЛЯ НАВЧАННЯ ТА ТРЕНУВАННЯ Й ВДОМА.

Номер слайду 15

PIKTOCHARTPIKTOCHART – це простий презентаційний інструмент, який дозволяє вам перетворювати нудну інформацію в інфографіку за допомогою всього декількох кліків. Користувацький редактор Piktochart дозволяє вам робити такі речі, як модифікувати кольорові схеми та шрифти, вставляти попередньо завантажені графіки та завантажувати основні форми та зображення. Його шаблони. НА базі сітки також полегшують вирівнювання графічних елементів і змінювати розміри зображення пропорційно.

Номер слайду 16

INFOGRAMINFOGRAM – інструмент, орієнтований для створення схем, графіків і карт. Великий плюс − можливість завантажити фото й відео, аби зробити свою інфографіку інтерактивною. Для створення інфографіки необхідно вести та редагувати дані , що складають інформаційну графіку, в інструменті, що нагадує Excel, контент якого відображається у вашому дизайні. Програмне забезпечення автоматично змінить зовнішній вигляд інфографіки, щоб точно відобразити загружені дані.

Номер слайду 17

CHILDDEVELOP САЙТ «РОЗВИТОК ДИТИНИ» – ДЖЕРЕЛО КОРИСНОЇ ІНФОРМАЦІЇ. ЦІКАВІ ГОЛОВОЛОМКИ, «РОЗВИВАЛКИ» ТА ПРАКТИЧНІ ЗАВДАННЯ ДЛЯ ДІТЕЙЗОРІЄНТУВАТИСЯ В ЦИХ КАТЕГОРІЯХ ЗАВДАНЬ ДЛЯ ДІТЕЙ ДОПОМОЖУТЬ ПІДГОТОВЛЕНІ ФАХІВЦЯМИ РОЗДІЛИ НАШОГО САЙТУ.

Номер слайду 18

Великий вибір готових ігор та вправ. Можливість ознайомитися із ґрунтовною теоретичною базою, яка допоможе найефективніше використовувати функціонал сервісу. Безліч яскравих та інформативних наукових симуляцій. Можливість випробувати теорію на практиці. Phet. Ph. ET – це безкоштовний ресурс для створення та використання вже готових інтерактивних симуляцій під час вивчення математики та природничих наук. Переваги сервісу:

Номер слайду 19

Phet

Номер слайду 20

GOOGLE FORMSGoogle Форми доцільно використовувати для створення опитувань, тестів, вікторин, веб-квестів. Їх важлива перевага — негайний зворотній зв'язок. Цікавою можливістю є використання Google Форм для формувальних тестів, які можна проходити неодноразово, удосконалюючи та закріплюючи свої знання. Завдяки цьому значно підвищується успішність при виконанні завдань контролюючих тестів.

Номер слайду 21

ОПИТУВАННЯ В GOOGLE FORMSGoogle Forms доступні за посиланням https://docs.google.com/forms/або за шляхом: Google — Додатки Google — Диск — Мій Диск — Більше — Google Forms

Номер слайду 22

СТВОРЕННЯ ОПИТУВАННЯ

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

СТВОРЕННЯ ТЕСТІВ ЗА ДОПОМОГОЮ GOOGLE FORMSТЕСТИ З АВТОМАТИЧНОЮ ПЕРЕВІРКОЮ РЕЗУЛЬТАТІВАвтоматична перевірка результатів передбачена тільки для деяких типів запитань. До них відносяться:завдання з варіантами відповіді — вибір одного варіанту відповіді з кількох запропонованих, тести одиничного вибору;прапорці — вибір кількох варіантів відповіді з кількох запропонованих, тести множинного вибору;таблиця з варіантами відповіді — необхідно встановити відповідність між виразами в рядках та колонках таблиці, тести на відповідність;завдання з короткими відповідями — коротка відповідь у вигляді числа чи тексту, тести з відкритою відповіддю.

Номер слайду 26

CLIPCHAMPОнлайн-редактор відео Clipchamp пропонує як основні інструменти (засоби монтажу, обрізання та керування швидкістю), так і професійні функції (фільтри, титри та навіть зелений фоновий екран). Відеошаблони Clipchamp – це швидкий старт будь-якого проекту. Вибирайте із сотень професійних шаблонів з матеріалами зйомки, текстом і логотипами.

Номер слайду 27

FILMFORTHFILMFORTH – це інтуїтивно зрозумілий та потужний відеоредактор. Це засіб для створення фільмів та слайд-шоу для Windows. Якщо ви є творцем фільмів у Windows 10, ви можете створювати фільми зі своїх фотографій, відео та музики. Ви можете легко комбінувати та комбінувати відео та фото, додавати музику, переходи, текстові підписи та картинку у картинці.

Номер слайду 28

Дякую за увагу!

pptx
Додано
23 грудня 2022
Переглядів
1624
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку