Використання сучасних інтерактивних технологій навчання при вивченні іноземної мови. Інтернет додатки.

Про матеріал
Матеріали для дистанційного навчання на уроках англійської мови. Інтернет ресурси для удосконалення, повторення лексики та граматики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала Рудецька О. М. Вчитель англійської мови. ЗЗСО «Малоглушанський ліцей»

Номер слайду 2

Слово „інтерактив” англійського походження, від слів „Interact”, де „inter” – взаємний і “act” – діяти. Таким чином, інтерактивний здатний до взаємодії, діалогу. Сутність інтерактивного навчання полягає в активному залученнівсіх учнів до процесу пізнання.Інтерактивні методи – це способи організації продуктивної взаємодії суб’єктів педагогічного процесу.

Номер слайду 3

Інтерактивне навчання. Мета: Створення комфортних умов навчання;Побудова продуктивного освітнього процесу. Відчуття учнем своєюї успішності, інтелектуальної досконалості;

Номер слайду 4

Піраміда інтерактивного навчання

Номер слайду 5

Критерії відбору інтерактивних методів навчання. Відповідальність цілям і завданням навчання і розвитку школярів;Відповідність дидактичним цілям уроку;Відповідність змісту теми уроку;Відповідність віковим інтелектуальним можливостям школярів;Відповідність часовим рамкам навчання;

Номер слайду 6

Інтерактивні технології навчання: Акваріум. Карусель. Сінквейн. Снігова куля. Рольова гра. Презентація. Дискусія, дебати. Робота в групах. Квести та вікторини. Броунівський рух

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Ця гра може використовуються під час вивчення будь-якої теми і з різними віковими категоріями. Мета цієї гри активізувати словниковий запас учнів за вивченою темою, Тренувати пам’ять і розвивати увагу. Вчитель дає учням 1 слово або ж речення, кожен наступний учасник промовляє всі сказані слова або речення і додає своє слово або речення. Гра триває доки кожен її учасник не відтворить встановлений ланцюжок слів або речень.«Снігова куля»(“Snowball”)

Номер слайду 10

у. Визначити ставлення до конкретної життєвої ситуації, набути досвіду шляхом гри, допомогти навчитися через досвід та почуття. Рольова гра може також використовуватися для отримання конкретних навичок, наприклад безпечної поведінки у певній ситуації тощо.допомогти навчитися через досвід та почуття. Рольова гра може також використовуватися для отримання конкретних навичок, наприклад безпечної поведінки у певній ситуації тощо.«Рольова гра»

Номер слайду 11

Цей метод дозволяє кожному учневі виступити в «ролі вчителя», передаючи свої знання однокласникам. Використання «броунівського руху» дає можливість багаторазового повторення одним учнем «своєї частини навчального матеріалу», ознайомлення з іншими й систематизації загальної картини теми. Організація роботи має такі особливості:кожний учень повинен отримати свій «навчальний блок» із теми (абзац тексту на окремому листочку, окреме запитання чи завдання).протягом декількох хвилин учні читають інформацію. Важливо переконатися, чи розуміють вони прочитане. Слід запропонувати їм ходити по класу і знайомити зі своєю інформацією інших однокласників. Учень може одночасно спілкуватися тільки з однією особою. Завдання полягає в тому, щоб поділитися своїми знаннями й самому отримати інформацію від іншого учня. Упродовж відведеного часу треба забезпечити спілкування кожного учня з максимальною кількістю інших учнів для отримання якомога повнішої інформації з теми. Після того, як учні завершать цю вправу, потрібно запропонувати їм відтворити отриману інформацію. Учитель аналізує та узагальнює отримані ними знання. Відповіді можуть записуватись на дошці. Метод «Броунівський рух»

Номер слайду 12

З огляду на те, що на сьогодні діти постійно перебувають в інформаційно насиченому полі, стандартні методи та форми навчання не можуть зацікавити й стимулювати до навчальної діяльності, – саме тому необхідно використовувати нестандартні дидактичні методи та форми, щоб підвищити рівень активності і знань учнів.

Номер слайду 13

https://ua.depositphotos.com/vector-images/summer-word-search.html. Summer word search

Номер слайду 14

http://teacheng.info/speaking/dialogues

Номер слайду 15

https://uk.speaklanguages.com

Номер слайду 16

https://www.lingohut.com/ukhttps://www.lingohut.com/uk

Номер слайду 17

http://www.languageguide.org

Номер слайду 18

http://www.loyalbooks.com/

Номер слайду 19

 Незнання - найгірший ворог народу, який хоче бути вільним! (Jonathan Hennessey)

Номер слайду 20

Don’t let burn yourself!

pptx
Додав(-ла)
Рудецька Олеся
Додано
2 квітня 2023
Переглядів
193
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку