Віртуальна екскурсія до Лондона

Про матеріал
Лондон – дуже старе місто. Йому – близько двох тисяч років. Зараз Лондон – одне з найбільших міст у світі. Його населення – близько 8 мільйонів чоловік. Це не тільки столиця Великобританії, це великий діловий і комерційний центр. Оскільки стародавнє місто Лондон має численні історично цікаві місця, воно привертає увагу туристів зі всього світу.
Перегляд файлу

C:\Users\admin\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Word\51VgyGOxxvL._SX352_BO1,204,203,200_.jpg

ENGLISH WEEK

2020

 

 

Virtual tour of London

 

 

 

Пов’язане зображенняTeacher

                               Fedorovska Olena 

 

                                           

Віртуальна екскурсія до Лондона

Мета: навчальна –  формувати  лексичні навички говоріння з теми; удосконалювати навички читання, перекладу та аудіювання; збагачувати лексичний запас новою лексикою з теми; засвоїти лінгвокраїнознавчі та культурологічні реалії країни, мова якої вивчається.

           розвиваюча -  розвивати зацікавлення до вивчення іноземної мови; поглиблювати пізнавальні мотиви; розширювати країнознавчий кругозір та ерудицію студентів; удосконалювати навички роботи в колективі.

            виховна –       виховувати  позитивне ставлення до іноземної мови як засобу спілкування, повагу до народу, носія цієї мови, толерантне ставлення до його культури, звичаїв і способу життя.

Обладнання: презентація, відеоматеріали.

Good afternoon, dear students, colleagues and guests. Today we are going to have some unusual meeting; we’ll have a virtual excursion to London, the capital of Great Britain.

 

Our motto is:

The more you live,

The more you travel,

The more you travel,

The more you see,

The more you see,

The more you learn.

 

 

Сьогодні ми з вами зустрілися, щоб вирушити разом у цікаву подорож до Великобританії, а саме до її столиці- Лондона.  Це– дуже старе місто. Йому – близько двох тисяч років. Зараз Лондон – одне з найбільших міст у світі. Його населення – близько 8 мільйонів чоловік. Це не тільки столиця Великобританії, це великий діловий і комерційний центр. Оскільки стародавнє місто Лондон має численні історично цікаві місця, воно привертає увагу туристів зі всього світу.

 Пропоную і нам нарешті розпочати нашу віртуальну екскурсію з цікавими та пізнавальними відеороликами, розповідями  та завданнями.

ВІДЕО 1       https://youtu.be/WFRR0zC70-0    

Наступна наша зупинка-це цікаві традиційні англійські церемонії, які століттями зберігаються і є надзвичайно цікавими для туристів, а саме: церемонія зміни варти (The Ceremony of Changing  Guard), про яку вже трохи розповідалося у відеоролику, а також церемонія ключів (The Ceremony of Keys).

ВІДЕО 2 включить з 1.40 хв.

https://youtu.be/xqLk-HVStQg   

 

Давайте послухаємо коротку інформацію про церемонію зміни  варти.

 Учень 1:

Однією з головних традицій королівського двору є церемонія зміни варти. Так заведено, що королівську резиденцію (де б вона не знаходилася) охороняє піший королівський полк: солдати в червоних кітелях, синіх штанях і великих шапках з ведмежого хутра. Сьогодні, ці величезні головні убори шиються вже із штучного хутра. Історія пішого полку розпочинається з середини 17 ст., коли засланий до Голландії Чарльз II найняв для своєї охорони невеликий загін охоронців.
    Сьогодні церемонія зміни варти залишається однією з найпопулярніших серед туристів. Вона проходить щодня об 11.30 біля Букінгемського палацу в Лондоні. Жоден компонент цієї церемонії не був змінений з 1656 р., тобто з моменту утворення полку.

 

Учитель: До речі, бруківку перед Букінгемським палацом змушені змінювати кожні 2 роки тому, що вона руйнується після марширування полку.

Наступна церемонія, з якою ми познайомимося- це церемонія ключів.

 

Учень
Церемонія ключів

ВІДЕО 3 Перегляд відео:        (відео 1960-х років)

https://youtu.be/OhLMAr0x4lA    1.39 хв

Якщо ви потрапили до Лондона, то неодмінно відправтеся на прогулянку до лондонського Тауеру. Кожен вечір о 21.53 починається церемонія замикання воріт, або церемонія Ключів, що незмінно відбувається з 1340 року. Полягає вона в тому, що головний вартовий Тауера виходить за ворота із засвіченим ліхтарем (до речі, до цих пір використовується свічка або масляна лампа, це традиція.) і прямує разом з почесним ескортом до Кривавої Башти, потім замикає Західні ворота і Середню башту. І, нарешті, вся процесія рухається назад до Кривавої башти, біля воріт якої вже стоїть вартовий.
Далі відбувається досить цікавий з сучасної точки зору діалог.
Добре поставленим голосом вартовий ставить традиційне питання: "Стій! Хто йде?". Йому відповідає не менш звучний голос головного вартового: "Ключі!". "Чиї ключі?" - цікавиться охоронець. "Ключі королеви Єлизавети" - пояснює начальник тауерської варти. "Проходьте, ключі королеви Єлизавети! Все спокійно!" - після цього начальник варти з ескортом ховаються за дверима до наступного вечора. І так відбувається щодня впродовж більш, ніж 700 років!

 

Учитель:

Щоб потрапити на цю церемонію, а не лише на її інсценізацію, яку можна побачити і вдень, слід трохи постаратися. Орієнтовно за два місяці до прибуття в Лондон потрібно відправити письмову заяву в офіс Тауера, вказати прізвища та імена гостей (не більше 15 чол.) і, обов’язково, отримати запрошення.

 

 

Учитель:

Традиція замикання Тауера не припинялася навіть в роки Другої Світової Війни, коли Лондон піддавався жорстоким бомбардуванням, і багато його районів було знищено вщент. Ось це і називається справжньою англійською постійністю!

 

Великобританія - це країна, яка у багатьох людей асоціюється з тим, що в ній змогли зберегти монархію і протягом багатьох століть люди живуть в цій державі, пишаючись своїми королівськими правителями. Але, не дивлячись на те, що у Великобританії не відмовилися від монархічного управління, Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії є досить впливовим гравцем на світовій економічній та політичній арені. 

Ну  а зараз, я вважаю, настав час познайомитися ближче з тими, кого англійці так захищають і люблять впродовж століть- з королевою Єлизаветою ІІ та королівською родиною (Queen Elizabeth II andThe Royal Family).

 

ПЕРЕГЛЯД ВІДЕО: ВІДЕО 4

So we have get acquainted with the Queen and her family. Does somebody want to add some interesting facts about the Royal Family? 

(slide 4)

 

Учень:

Монарша сім’я Великобританії часто стає об’єктом пліток. Її життя здається казковим і шалено багатим. Однак, про перші особи монархії є чимало цікавої інформації …

Багатство. Існує думка, що Королева Великобританії буквально купається в золоті і може дозволити собі все, що забажає. Це не зовсім так, адже монарша родина знаходиться на 257 місці в списку найбагатших людей країни. Стан найяснішої особи дорівнює 550 мільйонам доларів. А ось маєток вражає своєю площею, яка складає 77000 квадратних метрів. Величезний будинок сім’ї має 775 кімнат. Штат обслуговуючого персоналу складає 800 чоловік. ...

День народження. Королева святкує два Дні народження в році — 21 квітня 1926 р. (офіційна дата появи на світ) і в середині травня. Друга дата вибирається для всенародного святкування.

Королева Єлизавета II править монархією довше за всіх, з 1953р. Цього року термін її знаходження на троні становить 66 років.

Ближче до кінця війни юна принцеса, як це було прийнято при англійському дворі, і сама пішла на службу. В одній з лондонських частин Єлизавета стала механіком: вона навчилася водити і обслуговувати важкі армійські вантажівки.

Багато хто задається питанням про офіційне прізвище першої персони Великобританії. Королева носить прізвище Вінздор. 
 

Учитель:

Thank you for interesting information. Let’s continue. The real excursion is not complete without visiting museums.

 Яка ж екскурсія без відвідування музеїв? Я довго думала який вибрати для вас серед величезної кількості і різноманіття музеїв для прихильників різних смаків. Сподіваюся вам буде цікаво відвідати музей мадам Тюссо в Лондоні. То хто така мадам Тюссо? 


       Анна Марія Тюссо  народилася у Страсбурзі далекого 1761 року.
Невідомо, як склалася б доля дівчинки, якби не одна обставина: її мати після смерті другого чоловіка прийшла на роботу до Філіпа Кертіса, майстра воскових фігур.
У той час лічені одиниці займалися цим видом мистецтва, і так вийшло, що Марі Тюссо пощастило потрапити до Кертіса в підмайстри. Він навчив її не лише створенню фігур, але й веденню бізнесу.
Коли Філіп Кертіс попрощався з цим світом, усі його роботи перейшли у власність Анни Марії. Доповнивши колекцію своїми восковими фігурами, мадам Тюссо організувала першу виставку, яка мала великий успіх.
       Пізніше мадам Тюссо переїхала до столиці Великобританії. Саме в Лондоні після її смерті сини відкривають перший у світі музей мадам Тюссо на Бейкер-стріт.

Воскові фігури вражають детальністю опрацювання - волосся, вії, ластовиння, нерівності шкіри тощо - всі тонкощі дотримані.
Сьогодні ж музеї мадам Тюссо - справжній бренд. Вони розташовані в Лондоні, Амстердамі, Лас-Вегасі, Копенгагені, Нью-Йорку, Лос-Анджелесі, Гонконгу, Шанхаї, Вашингтоні, Відні та Берліні.

Музей мадам Тюссо - Лондон
Музей мадам Тюссо в Лондоні - головний у цій великій родині. Експозиція вражає: понад 1000 воскових фігур. Тут ви можете побачити і Девіда Бекхема, й Леонардо ді Капріо, й фігуру покійної Еммі Вайнхаус, і, звичайно ж, членів королівської родини Великобританії.

Відвідувачів у музеї завжди дуже багато. Якщо ви прийшли й не побачили черги - вважайте себе щасливчиком. Усі фігури розташовані безпосередньо в залі: жодних огорож, які прийняті в українських музеях. Доглядачі якщо і є, то вкрай непомітні.
Якось один з відвідувачів  (колишній ув'язнений концтабору) намагався висловити всю свою "повагу" до Адольфа Гітлера і трохи попсував його воскову фігуру. На деякий час її помістили під скло, але тепер Гітлер знову у вільному доступі. Найнеоднозначнішим є той факт, що до нього часто найбільша черга з охочих зробити фото.

 

Перегляд відео:

ВІДЕО 5 https://youtu.be/YHEzEi7bKwk       

 

    Наша подорож підходить до завершення. Звичайно, що за такий короткий час неможливо розповісти про все цікаве в Лондоні, та і зрештою, в кожного свої смаки та уподобання, і кожен обирає той маршрут, який йому до вподоби.   Але є такі місця, про які просто зобов’язаний знати кожен турист. Ви про них вже чули з наших розповідей і відео, тож тепер давайте перевіримо, як ви їх запам’ятали.

 

 

Hello, London!

I'll see you, London, anyway,

One day.

Let all them laugh at me, OK,

It's their way.

Let someone go there, not me

Today and now,

I'll reach you, London, you will see

I know how.

We'll be together I believe,

I'll have a chance,

I'm willing it until I live,

It will be once.

I cross your bridges, walk by streets,

Look at your castles.

Old sir Big Ben me greatly meets,

Presents his puzzles.

I touch your blood, your river Thames

With my hands.

I huddle your flash, your sightseeing glimps

With my lips.

You'll catch my dreams without words

You'll see what me wish.

Extremely free like flying birds

I'll sing your English.

For all the foolnishness I've done

I'll bag your pardon.

One day I'll say:"It's me. I've come.

Hello, London!"

 

Учитель:

 

“When a man is tired of London, he is tired of life; for there is in London all that life afford”

 

Отже, Лондон залюбки прийме кожного, хто знайде час та гроші, аби завітати в гості. Це місто контрастів, місто, яке поєднало у собі велич та простоту, щирість та витонченість, серйозність та елегантність.

Але ніколи не забуваймо хто ми є і звідки, де б ми не були і в який куточок світу нас не закинула б доля завжди треба пам’ятати якою дорогою ціною нам дається наша ідентичність і раніше, і, особливо, тепер. Ми є носіями нашої культури, якою теж треба пишатися і показувати світу. То ж гарної подоро жі! Дякую за увагу!

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кутинець Тетяна Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
3 березня 2021
Переглядів
2905
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку