Вісник «Творче розв’язання конфліктів… Спробуємо?»

Про матеріал
Наш світ повний суперечностей. Вони постійно виникають на життєвому шляху людини. Вирішити міжособистісні конфлікти іноді досить складно. Часто конфліктуючим сторонам боротьба здається єдиною можливістю. Щоб розв’язати і завершити конфлікт, треба докласти чимало зусиль. Тож познайомимося з корисними думками, які допоможуть врегулювати конфліктну ситуацію.
Перегляд файлу

     «Творче

розв’язання

конфліктів…

Спробуємо?»

 

 

Шановний друже,

познайомся з наступними «заповідями»

врегулювання конфліктів:

 

 

Похожее изображение

Заповідь 1: конфлікт – це реальність, втекти від нього не вийде, гра в хованки не вирішить проблему.

Похожее изображение

Заповідь 2: проблема не зникне тільки за твоїм бажанням. Не прикидайся і не одягай маску. Ховати свої почуття – не найкращий варіант.

Заповідь 3: учись боротися з проблемою, а не з людиною. Конфлікт виникає ыз спірного питання (складної ситуації), а не через людину. Не переходь на особистості.

 

 

 

 

 

Заповідь 4: привілей повазі. Прислухайся до іншої людини. Слухай уважно. Слухати батьків або вчителів іноді нудно, але абстрагування не вирішує проблем.

Заповідь 5: будь ассертівним – демонструй ввічливу наполегливість. При вирішенні конфліктів не потрібно проявляти ні пасивність, ні агресію. Бути ассертівним – це значить висловлювати свою думку впевнено і спокійно, відчуваючи повагу як до себе, так і до опонента.

Заповідь 6: учись домовлятися. Це найважливіша навичка, яку слід придбати. Уміння домовлятися стане в нагоді тобі в довгостроковій перспективі.

Заповідь 7: дотримуйся теперішнього часу. Чи не згадуй минулі образи і розбіжності. Це ще більше посилить конфлікт.

Заповідь 8: замовчування не допомагає. Дутися на опонента так само погано, як і проявляти до нього агресію – проблема залишиться невирішеною. Обговорюй її.

 

Заповідь 9: будь розуміючим. Спробуй поставити себе на місце іншої людини. Не займай оборонну позицію і уважно аналізуй ситуацію з різних точок зору.

Заповідь 10: навчися вибачатися. Встань перед дзеркалом і тренуйся, якщо це необхідно! Якщо ти не правий, прийми це, від цього ти не станеш «слабаком». Навпаки, тільки сильна людина може сказати «пробач». Це просте слово творить чудеса, спробуй!

 

Просто зроби глибокий вдих і спробуй)))

doc
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
6 червня 2022
Переглядів
300
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку