Виступ на тему " Поради для батьків"

Про матеріал
Колір виявляє вплив на людину, на її підсвідомість, успішність, настрій, поведінку. За кольоровими перевагами можна виявити темперамент, характер та психоемоційний стан людини. Я ж пропоную звернути увагу батьків на використання кольорів у роботах дітей, щоб зрозуміти їх почуття.
Перегляд файлу

Вироби з паперу – найпопулярніший вид рукоділля. І постійно з'являються оригінальні підходи до нього і відгалуження цієї творчості – кірігамі, паперкрафтинг, і інші, я навіть не зможу, напевно, перерахувати.                                           

Об’ємні вироби з паперу, та всі вироби з кольорового паперу це цікаве заняття для всіх членів сім’ї, і можливо це заняття стане вашим хоббі, адже з кольорового паперу можна робити стількі цікавого, а це: тваринки, квіточки, іграшки, листівки, картини. Для створення обємних виробів з паперу чи аплікацій вам потрібно підготувати ножиці, кольоровий папір, клей.                                 

Вироби з паперу це універсальна весела розвага для дітей. Займатися творчістю цікаво в будь-якому віці. Папір знайдеться в кожному будинку завдання батьків показати дитині, що можна зробити зі звичайного аркуша. Заняття творчістю розвиває в дитині уважність, посидючість, фантазію. Будьте уважні до своєї дитини, вкладайте в її розвиток всі свої сили, адже з дитинства в людині закладається характер, перевиховати його буде складно.

 

                                   Поради для батьків

( Після завершення заняття , можна запропонувати звернути увагу батьків на використання кольорів при виготовленні виробів)

Психологія кольору

Колір виявляє вплив на людину, на її підсвідомість, успішність, настрій, поведінку. За кольоровими перевагами можна виявити темперамент, характер та психоемоційний стан людини.

Я  ж пропоную звернути увагу батьків на використання кольорів у роботах дітей, щоб зрозуміти їх почуття.

На що ж потрібно звернути увагу при аналізі такої творчості?

Найулюбленіші дитячі кольори, які найчастіше використовуються у творчості – це жовтий і фіолетовий. Якщо дитина використовує їх у своїх роботах, це означає, що на душі у дитини позитивні емоції, спокій і весела фантазія.

Червоний колір говорить про підвищену активність, агресію, збудливість.

Синій – про те, що дитина нудьгує по комусь або чомусь, про її зосередженість на внутрішніх проблемах і самоаналізі.

Зелений колір повідомляє про наполегливість, незалежність, впертість, про прагнення дитини до спокою.

Коричневий колір говорить про фізичний дискомфорт, часто про негативні емоції.

Чорний колір говорить про пригніченість дитини, про її протест, про вимогу до змін, про бажання позитивних емоцій.

Сірий колір свідчить про байдужість. Якщо дитина часто використовує його, це говорить про брак дитині позитивних емоцій.

У своїх роботах діти зазвичай використовують не більше 5-6 основних кольорів, що показує нормальний емоційний стан дитини. Якщо в палітрі дитини присутня більша кількість кольорів, це вказує на її емоційність і чутливість, а вибір 1-2 кольорів у малюнку служить сигналом пригніченості і тривожності .

Дослідники стверджують, що постійний вибір темних кольорів – ознака депресії, а занадто часте використання червоного говорить про підвищену конфліктність. Якщо ж дитина воліє використовувати холодні тони, то можна припустити про високу чутливість або знижений настрій. Якщо дитина обмежується двома-трьома кольорами, то можна припустити втому або пасивність.

Важливо пам’ятати, що аналіз робіт  не може бути миттєвим. Найкраще порівняти картинки, виконані дитиною в різний час, і подивитися, як довго він використовує той колір, до якого виникли питання.

 

 

 

 

 

 

Висновок

Ні для кого не секрет, що діти обожнюють майструвати різні вироби. І дорослі повинні не тільки забезпечити хлопців необхідними матеріалами, але і на перших порах допомогти в реалізації різних ідей. Ось тільки безмежна фантазія і вміння придумувати цікаві штуки буквально з нічого відрізняє далеко не кожного. Тому потрібно  вивчити технологію виконання оригінальних і нескладних виробів з паперу. Які при бажанні можна буде зробити разом зі своєю дитиною. Також матеріал буде корисний вчителям і вихователям.

Останнім часом багато любителів декоративно-прикладного мистецтва воліють працювати з тим, що ми зазвичай викидаємо. Психологи ж кажуть, що прикраси непоказною і простий на вигляд речі допомагає дитині зрозуміти, що при правильному підході можна перетворити все що завгодно. Подібні думки сприяють підвищенню самооцінки.

 

 

 

docx
Додано
26 січня 2022
Переглядів
133
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку