Виступ на тему: "Робота соціального педагога з питань профілактики злочинності та правопорушень, наркоманії, СНІДу серед учнівського колективу".

Про матеріал
В презентації наведені приклади роботи соціального педагога з учнями щодо профілактики злочинності та правопорушень, наркоманії, СНІДу серед учнівського колективу. Виховання здорової дитини є основна мета нашої роботи, тому ми проводимо профілактичну роботу для того, щоб уберегти дитину від впливу небезпечних чинників та посилення їх негативного впливу на організм.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РОБОТА СОЦІАЛЬНОГО ПЕДАГОГА З ПИТАНЬ ПРОФІЛАКТИКИ ЗЛОЧИННОСТІ ТА ПРАВОПОРУШЕНЬ, НАРКОМАНІЇ, СНІДУ СЕРЕД УЧНІВСЬКОГО КОЛЕКТИВУ

Номер слайду 2

З метою недопущення учнями негативних вчинків, пропаганди здорового способу життя в гімназії проводиться багатогранна системна робота: - здійснюється щоденний контроль за відвідуванням учнями школи; - розроблено правила поведінки для учнів; - проводився Всеукраїнський тиждень права ( впродовж якого було проведено інформаційні хвилинки, виховні години з правової тематики; розміщення інформаційної листівки «Мої права» у хюмані;- у школі продовжує роботу Рада профілактики правопорушень; - постійно ведеться робота соціально-психологічною службоою гімназії щодо виявлення дітей із кризових сімей; - класними керівниками і соціальним педагогам гімназії відвідані кризові сім’ї, складено акти обстеження житлово-побутових умов сімей.

Номер слайду 3

В школі з метою профілактики правопорушень серед учнів соціальним педагогом заплановано ряд бесід: Стриманість – ознака вихованості,Культура спілкування у колективі,Про дисципліну та порядок,Правила обов’язкові для всіх. За планом роботи соціального педагога заплановані наступні заходи з учнями «Групи ризику»: Анкети «Як ти сприймаєш життя?», «Твоя Самооцінка?»,Індивідуальні та групові консультації,Показ відеороликів, фільмів з даної тематики,Проведення тренінгових занять.

Номер слайду 4

Здійснювались та заплановані заходи щодо профілактики дитячої наркоманії: Виховна година: «Наркоманія»,Інформаційні хвилинки,Бесіди: «Скажи наркотикам – ні!», «Я за здоровий спосіб життя». В рамках профілактики СНІДу проводиться ряд заходів: Заняття з елементами тренінгу Інформаційні хвилинки.

Номер слайду 5

Заходи з попередження правопорушень спрямовані:по-перше, на збереження і розвиток умов, що сприяють здоров’ю, збереженню життя дітей і на попередження несприятливого впливу на нього факторів соціального і природного середовища; по-друге, на виявлення негативних змін в поведінці дитини, що дає можливість також попередити її подальший розвиток;по-третє, на попередження переходу відхилень у поведінці у більш важку стадію.

Номер слайду 6

Інформаційні листівки

Номер слайду 7

Бажаюміцного здоров’я!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
24 січня 2023
Переглядів
512
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку