Вивчення рівню соціально-психологічного зрілості дитини та адаптації до нових навчальних умов

Про матеріал

Головна мета роботи психолога в початковій школі:
створення умов для розвитку пізнавальної мотивації, пізнавальної активності, пізнавальних інтересів та формування уміння вчитися.

Період входження дитини в шкільне життя - це період соціально-психологічної адаптації дитини до нових умов. І дуже важливо, щоб у цей період, такий нелегкий для малюка, були поруч досвідчені, обізнані дорослі.


Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вивчення рівню соціально-психологічного зрілості дитини та адаптації до нових навчальних умов. Підготувала Психолог НВКФедоровська О. О. Психологія – це стан душі…

Номер слайду 2

Головна мета роботи психолога в початковій школі:створення умов для розвитку пізнавальної мотивації, пізнавальної активності, пізнавальних інтересів та формування уміння вчитися. 

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Вступ до школи – переломний момент в житті дитини. Діти люблять гратися і не люблять навчатися. Період входження дитини в шкільне життя називається періодом соціально-психологічної адаптації дитини до нових умов. І дуже важливо, щоб у цей період, такий нелегкий для малюка, були поруч досвідчені, обізнані дорослі.

Номер слайду 5

Адаптація дитини до школи – процес пристосування, зміни психіки дитини в умовах переходу до систематичного організованого шкільного навчання. У цей період відбувається перебудова пізнавальної, мотиваційної та емоційно – вольової сфер молодшого школяра.

Номер слайду 6

Вивчення рівню соціально-психологічного зрілості дитини та адаптації до нових навчальних умов Експрес-діагностика «Дерево»;Мікропрактикум «Мій клас»Психолого-діагностичний мінімум для учнів 1-х класів (Методика Н. А. Побірченко «Базовий компонент»)

Номер слайду 7

За результатами психолого-діагностичного мінімуму для учнів 1-х класів (Методика Н. А. Побірченко «Базовий компонент») були отриманы результати:

Номер слайду 8

Рівень адаптації у шкільному колективі

Номер слайду 9

Висновки та рекомендації: Надаючи школяреві допомогу, дорослі не повинні забувати, що головне все-таки не в тім, щоб подолати сьогодні ті чи інші труднощі, а в тому, щоб на прикладі кожного окремого випадку показати, як взагалі потрібно долати труднощі в навчанні та привчати дітей до все більшої самостійності. В цілому результати психологічного обстеження відповідають віковим особливостям дітей

Номер слайду 10

Бережіть дітей такими, якими вони є, зробіть їх такими, якими вони мають стати. Ви маєте розгадати їх. На те ви й дорослі. Ш. Амонашвілі

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
6 вересня 2018
Переглядів
1060
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку