«Визначаю вплив рішень та поведінки »

Про матеріал
Презентація «Визначаю вплив рішень та поведінки » дає про те, як наші рішення впливають на нашу та чужу поведінку. Розширює знання про те, які є компанії, та як вберегтися від небезпечних компаній. Мотивує бути більш спостережливими до своїх друзів та знайомих. Даний матеріал можна використовувати на уроках «Я досліджую світ» та годинах спілкування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Визначаю вплив рішень та поведінки. (до підручника Т.Єресько, О. Безкоровайної,,Я досліджую світ’’ за редакцією М. С. Вашуленка, 4 клас)Підготувала вчитель початкових класів. КЗ Лозівський ліцей ст. №8 Ковальчук Катерина Віталіївна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

В Андрія є можливість спілкуватися з компанією підлітків, які ходять на додаткові заняття з літератури, багато читають, обговорюють прочитане й самі пишуть вірші. Але він більше часу витрачає на спілкування з підлітками, які сидять увечері у дворі, курять, п’ють пиво й обговорюють, у кого з них кращий одяг і взуття. Чим відрізняється спілкування у цих двох компаніях?Обміркуйте й обговоріть ситуацію

Номер слайду 4

Дружні, недружні та небезпечні компанії.

Номер слайду 5

Компанія — група осіб, які проводять разом час.

Номер слайду 6

Життя неможливе без спілкування з оточуючими людьми. Людям завжди потрібні підтримка та схвалення близьких і друзів. У спілкуванні з однолітками, у підліткових компаніях обговорюють спільні проблеми, із захопленням розповідають про враження від перегляду кінофільму, говорять про плани на майбутнє. Маючи спільні інтереси й захоплення, ровесники можуть разом проводити дозвілля. Підліткам важлива думка компанії однолітків. У взаємному спілкуванні підлітки вчаться розуміти одне одного, відстоювати власні думки й дослуховуватися до думок інших.

Номер слайду 7

Назвіть переваги належності до групи ( компанії, класу, команди), що вони вам дають?

Номер слайду 8

Ознаки дружніх компаній кожного сприймають таким, яким він є;толерантно й доброзичливо ставляться до думок і поглядів одне одного;поважають і підтримують одне одного;допомагають у навчанні;охоче приймають нових друзів;не мають жорстких правил поведінки всередині групи;не забороняють спілкуватися з іншими людьми поза групою.

Номер слайду 9

Ознаки недружніх компанійможуть ділитися на невеликі групи, які конкурують між собою;не поважають і не підтримують одне одного;не цікавляться справами одне одного;неохоче приймають інших;людина в компанії може почувати себе самотньою.

Номер слайду 10

мають ватажка й жорсткі правила поведінки; вимагають повної підпорядкованості та відданості;можуть карати неслухняних;ставлення до інших зверхнє, агресивне. Можуть тиснути на оточуючих, глузувати з них, принижувати;забороняють спілкування поза групою;Поширене вживання тютюну, алкоголю, наркотичних речовин, схильність до ризикованої поведінки. Ознаки небезпечних компаній

Номер слайду 11

Як зрозуміти, що друг зв’язалася з поганою компанієюзміна поведінки та інтересів;друг почав тобі брехати;уникає розмов про нових друзів;віддалилася від тебе;з’являються “емоційні гойдалки”;падає успішність у школі;з дому починають зникати речі;є ушкодження на тілі.

Номер слайду 12

Визначте який вид компанії зображено на фото:

Номер слайду 13

Обираючи компанію, з якою ви плануєте спілкуватися, обов’язково враховуйте ті наслідки, до яких призведе це спілкування.

Номер слайду 14

Для підлітків спілкування в компаніях однолітків дуже важливе. Взаємні доброзичливі стосунки сприяють розвитку кожного. Для ровесників важливо вміти обирати гідні приклади для наслідування. Щоб зберегти здоров’я, почуватися в безпеці, треба обирати для спілкування дружні компанії. Слід уникати небезпечних компаній.

Номер слайду 15

Ви можете зіткнутися з насильством у компанії, з якою спілкуєтеся, або на вулиці. Насильницькі дії свідчать про соціальне нездоров’я тих людей, які до них вдаються. Треба обов’язково опиратися насильству, захищати себе всіма можливими способами: тікати, кликати на допомогу, битися. У жодному разі не підкорюватися і не мовчати!

Номер слайду 16

Вас самих можуть спробувати залучити до насильства. Наприклад,умовлятимуть разом побити когось. Пам’ятайте, що насильство надвами, і насильство, яке чините ви самі, завдає шкоди вашому психіч-ному, фізичному й соціальному здоров’ю. Зіткнувшись із насильством,не мовчіть, а неодмінно розкажіть про це дорослим

Номер слайду 17

Найпоширенішими проявами насилля у твоєму середовищі є бійки, штовхання, підніжки, а також прізвиська, обзивання, кривляння, псування чиїхсь речей — це види насилля. Як і тоді, коли не приймають у гру чи виганяють з неї. Одним із найнебезпечніших видів насилля є вимагання грошей або речей. Кожен із вас може стати свідком і жертвою насилля. Тому дуже важливо навчитися активно протидіяти йому.

Номер слайду 18

У суспільстві живуть дуже різні люди. Не всі з-поміж них є моральними, добрими, не всі поважають чуже життя й чуже здоров’я, не всі дотримуються законів. Ви можете зустрітися з такими людьмив різних ситуаціях. Наприклад, є чимало сект, потрапляючи в які, підлітки припиняють спілкуватися зі своїми рідними й фактично залишають родину. Сектанти, знаючи психологію підлітка, граючи на її вразливих місцях, переконують його, що найкраще - це стати членом секти, де вас усі начебто люблять і розуміють.

Номер слайду 19

Підсумок уроку1. Яка компанія може стати небезпечною?2. Чому бажано, щоб батьки завжди знали, де ви перебуваєте?3. Чому слід обережно й зважено поводитися із чужими людьми?

pptx
Додано
4 січня
Переглядів
99
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку