ВОРКАУТ в моєму житті - презентація

Про матеріал
Воркаут (Workout) – це тренування зі своєю вагою, з використанням доступного вуличного інвентарю, спрямоване на зміцнення здоров’я та пропаганду здорового способу життя серед населення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему: «Воркаут в моєму житті»Підготувала студентка групи Ф-31 Микал Вероніка Олександрівна. Керівник: Гулицька Наталія Миколаївна

Номер слайду 2

Розповім про поняття: Workout. Воркаут (Workout) – це тренування зі своєю вагою, з використанням доступного вуличного інвентарю, спрямоване на зміцнення здоров’я та пропаганду здорового способу життя серед населення. 

Номер слайду 3

Ідея street workout неймовірно проста: виходь і займайся на всьому, що підходить: турніках, землі та залізних перилах.І якщо в 90-х цей рух не мав ні організації, ні ідеології, то вже в 2000 році в США з’явилась перша workout-команда Bartenders, яка популяризувала рух і зробила його публічним. Офіційний перехід Workout у формат самостійного напрямку стався в 2008 році

Номер слайду 4

-Перший принцип – необхідно прислухатися до свого тіла і підбирати саме ті вправи, які найкраще підходять саме вам. -Другий принцип – використання своєї уяви. З часом організм починає звикати до того навантаження, яке ви йому даєте і це вже не буде приносити результату. Воркаут грунтується на ідеї активного використання своєї уяви, щоб постійно міняти вправи, а значить і навантаження. І не давати тілу пристосуватися до них.-Третій принцип – фокус на техніці виконання, а не на кількості повторень. Три головні принципи воркауту:

Номер слайду 5

Напрям довів, що має право існувати, в 2015 році, коли пройшов Чемпіонат світу в Москві, в якому взяли участь дівчата. З тих пір він активно розвивається. Жіночий воркаут

Номер слайду 6

Незважаючи на те, що заняття під відкритим небом мають одну суть, деякі відмінності у різних комплексів все ж є. Стріт воркаут- технічний напрямок , передбачає виконання вправ на брусах і турніку. Вправи в даному форматі силової вуличної гімнастики постійно оновлюються, а старі відточуються до ідеального стану.

Номер слайду 7

Гетто воркаут – це силовий напрям, тут акцент робиться на поліпшенні силових показників, які виражаються в збільшенні кількості повторень. Ще одним додатковим напрямком воркауту є – джимбарр (Gimbarr). Це колумбійський вид дворової гімнастики.Є декілька видів воркауту:

Номер слайду 8

У воркауті виділяють кілька ключових елементів, що складають кістяк дворової гімнастики: - "горизонт"; "прапорець"; "спис"; "вихід принца"; "ластівка"; "вихід ангела"; - "силовий вихід" (на одну і дві руки). Тут є і статичні, і динамічні вправи. Їх мета - розвинути вибухову силу м'язів, підвищити рівень витривалості, зміцнити сухожилля і зв'язки, а також підняти рівень еластичності .

Номер слайду 9

Статика і динаміка, чим відрізняється?На цій картині людина робить «Горизонт» - цей елемент відноситься до статики. Статика - це силові елементи, тут потрібна силова, базова підготовка. Щоб зробити якийсь силовий елемент, наприклад «Горизонт», «Флажок» і т.п., то на базову, силову підготовку людина може витратити декілька місяців, можливо і рік, залежить від того скільки людина тренується і яка в неї фізична підготовка.

Номер слайду 10

Статистика і динаміка, чим відрізняється?Динаміка – це такі елементи, де людина постійно рухається, робить різні непрості, екстремальні елементи, тому цей вид воркауту можна назвати екстремальним і небезпечним. Ці елементи можуть також дивувати людей 😃

Номер слайду 11

На динамічні елементи людина також може витрачати декілька місяців, на мою думку, по двом причинам:1. Перша причина: Так як елементи екстремальні, в людини виникає страх, і вона боїться зробить цей елемент, довго не може наважитись його зробити(говорю з власного досвіду і спостережень)2. Друга причина: Елемент складний, в людини не вистачає впевненості і досвіду, але це приходить з часом.

Номер слайду 12

Який я можу зробити висновок з власного досвіду?!Отже, воркаут – це такий вид спорту, де можуть бути падіння і різні травми. Але людина вчиться, так скажем переступати через себе, • людина долає свої страхи, • в людини також покращується витривалість, • впевненість, • сила волі, • збільшується мотивація,• стан здоров’я і фігура покращується, якщо тренуватись в міру і не перебільшити з нагрузками.

Номер слайду 13

Чому я обрала воркаут?По-перше я просто люблю спорт, а обрала воркаут, тому що мені подобається екстрим, - подобається робити те, що не кожен буде робити, - мені подобається те, що я можу поєднувати воркаут і гімнастику і ще декілька видів спорту.

Номер слайду 14

Воркаутом можу займатись в будь-який час, в будь якому місці і в будь-яку погоду Цей вид спорту подобається тим, що в мене випрацьовується витривалість, впевненість, і також своїми досягненнями можу мотивувати інших людей.

Номер слайду 15

Дякую за увагу!

pptx
Додано
12 грудня 2021
Переглядів
934
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку