Вступна бесіда на тему: «Земля - наш дім»

Про матеріал
Вступна бесіда на тему: «Земля - наш дім» . Використовувати можна на уроках в початкових класах: природознавства, людина і світ, я досліджую світ.
Перегляд файлу

http://loz-osvita.ucoz.ru/_nw/3/19292142.jpgВступна бесіда на тему:

http://persha.kr.ua/wp-content/uploads/2014/03/%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D0%B5.jpg«Земля - наш дім»

 

Земля, оставь шутить со мною
Одежды нищенские сбрось,
И стань, кем ты и есть, звездою,
Огнем пронизанным насквозь.

  • Ці рядки належать письменнику Ніку Гумільову.
  •  А як ви гадаєте, про що піде у нас сьогодні мова? (відповіді дітей).
  • Так, дійсно, у нас піде мова про природу, про Землю – наш дім. Ламартін писав: "Навіть у кращих своїх мріях людина не може уявити нічого прекраснішого від природи."
  • У прадавні часи, коли на Землі з’явилися перші люди, на ній неподільно панувала матінка Природа. Вона давала все необхідне для життя: повітря, воду, харчі, одяг. Та водночас була джерелом багатьох небезпек: холоду, голоду, стихійних лих. З самого початку люди намагалися зробити своє довкілля безпечнішим і комфортнішим. Проте, змінюючи природне середовище, вони створювали не лише вигоди, а й додаткові небезпеки. Але все ж таки вони памятали що Земля – їх дім.
  • http://guon.at.ua/baza_dan/jujuju456.pnghttp://shkola.ostriv.in.ua/images/publications/4/3129/1323797140.pngА як ми залежимо від природи?  
docx
Додано
25 травня 2020
Переглядів
701
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку