Вступна частина вересневого засідання розмовного клубу «Говорімо українською»

Про матеріал
У матеріалі міститься конспект вступної частини заняття розмовного клубу «Говорімо українською» для дорослих читачів районної бібліотеки імені Павла Усенка (м. Київ). Клуб стартував 12 січня 2023 року. Найближче заняття відбудеться 21 вересня. Воно складатиметься з трьох частин: а) «Міжнародний день миру та інші знаменні дати вересня»; б) «Київські вулиці: історія назв»; в) «Людина, її зовнішність та риси характеру».
Зміст архіву
Перегляд файлу

Розмовний клуб «Говорімо українською»

 Тема: «  Міжнародний день миру »

               Щороку 21 вересня світова спільнота відзначає Міжнародний день миру. Цю дату було започатковано Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй у 1981 році.

               Провідною ідеєю Дня миру є відмова від насильства, припинення вогню та зміцнення ідеалів миру серед усіх країн і народів.

               Цього дня Генеральна Асамблея ООН закликає всі країни й народи, що воюють, скласти зброю та дотримуватися перемир’я хоча б упродовж 24 годин.

               imageЕмблемою Міжнародного дня миру є білий голуб з оливковою гілкою у дзьобі. Після Другої світової війни його почали називати «голубом миру». Вперше цей символ    було представлено у квітні 1949 року на Всесвітньому конгресі прихильників миру, що відбувався у Парижі. Малюнок

голуба миру створив Пабло Пікассо.

               Церемонія на честь Дня миру розпочинається з удару в Дзвін миру, розташований у західній частині саду перед будівлею Секретаріату ООН у Нью-Йорку. Після цього Генеральний секретар ООН виголошує промову, в якій звертається до людей усієї планети та закликає замислитися над важливістю миру. Під час церемонії обов’язковою є хвилина мовчання в пам’ять про тих, хто загинув у збройних конфліктах.

               Дзвін миру був подарований Організації Об’єднаних Націй Японією у 1954 році. Дзвін відлитий із монет та медалей, які зібрали діти з різних країн. На дзвоні є напис японською мовою: «Хай живе абсолютний мир у всьому світі».

               Культура миру — це культура діалогу й попередження. У Порядку денному у сфері сталого розвитку на період до 2030 року (програма Організації Об’єднаних Націй) зазначається, що «не може бути стійкого розвитку без миру і миру без стійкого розвитку».

  В икористан  і джерела

Кириленко, Т. І. (2022, 21 вересня). До Міжнародного дня миру. Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого. https://nlu.org.ua/event.php?id=1822

Національна академія внутрішніх справ. (2021, 21 вересня). Матеріал «Міжнародний день миру». https://www.naiau.kiev.ua/news/mizhnarodnijden-miru.html

Одеський державний екологічний університет. (2022, 21 вересня). Матеріал «День миру». https://odeku.edu.ua/den-myru

Офіційний сайт ЮНЕСКО. Матеріал “International Day of Peace”. https://en.unesco.org/events/international-day-peace-0

Джерело світлини:https://vse.ee/dove_of_peace (використано скорочувач посилань від компанії «Всеосвіта»)

Перегляд файлу

image

Дзвін миру, що його подарувала Японія Організації Об’єднаних Націй у 1954 році.

Установлений на території Секретаріату ООН у Нью-Йорку.

На дзвоні є напис: «Хай живе абсолютний мир у всьому світі».

                             Джерело світлини: https://vse.ee/peace_bell (використано скорочувач посилань від компанії «Всеосвіта»)

zip
Додано
20 вересня 2023
Переглядів
108
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку