Вуглеводи, їх властивості

Про матеріал
Розробка уроку містить матеріал про вуглеводи: полісахариди, дисахарид, моносахариди, їх класифікацію, властивості.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Вуглеводи (сахариди) – це сполуки Карбону, Гідрогену, Оксигену, в яких співвідношення між Гідрогеном і Оксигеном таке, як у води. Загальна формула: Сn(H2O)m Класифікація вуглеводів (сахаридів) Моносахариди Дисахариди С12Н22О11 Сахароза Полісахариди (С6Н10О5)n Крохмаль Целюлоза Гексози С6Н12О6 -Глюкоза -Фруктоза Пентози Рибоза С5Н10О5 Дезоксирибоза С5Н10О4

Номер слайду 3

Глюкоза С6Н12О6 Безбарвна кристалічна речовина, добре розчинна у воді, солодка на смак (t пл.= 146 С)

Номер слайду 4

Глюкоза В усіх органах зелених рослин, у бджолиному меду, багато у винограді, містять її черешні, вишні, малина, суниця, слива, кавун, гарбуз, капуста, морква. В організмі людини у м’язах і крові.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Сахароза – це дисахарид, що складається із залишків глюкози та фруктози. С12Н22О11 Складається із глюкози та фруктози:

Номер слайду 7

сахароза Безбарвна кристалічна речовина, добре розчинна у воді, солодка на смак, утворює карамель при (t пл.= 160 С)

Номер слайду 8

Стадії виробництва цукру: 1.Механічна обробка цукрового буряка 2.Дифузія (обробка гарячою водою) 3.Дефекація (обробка розчином вапняного молока) 4.Сатурація (обробка сахарату вуглекислим газом) 5.Випарювання і кристалізація 6.Додаткове очищення

Номер слайду 9

Крохмаль (С6Н10О5)n Макромолекули не однакові за розміром, мають як лінійну, так і розгалужену структуру, n-від сотень до кількох тисяч.

Номер слайду 10

Крохмаль Білий аморфний порошок, не розчинний у холодній воді, а в гарячій набухає і утворює колоїдний розчин (клейстер).

Номер слайду 11

Целюлоза (С6Н10О5)n Молекули мають лінійну структуру, n-від сотень до 40 тисяч.

Номер слайду 12

Целюлоза Біла волокниста речовина нерозчинна ані у воді, ані в органічних розчинниках.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

ppt
Пов’язані теми
Хімія, 10 клас, Розробки уроків
Додано
3 червня 2021
Переглядів
6156
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку