Як почуваються рослини взимку.

Про матеріал

Автори вчитель початкових класів Харківської гімназії №12 Харківської міської ради Харківської області Бахметьєва Наталія Володимирівна і Миргород Марина Євгеніївна.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як почуваються рослини взимку.

Номер слайду 2

Прийшла до нас бабусяу білому кожусі. Поля причепурила –Пухнастим снігом вкрила. Відгадайте, хто вона,Ця бабуся чепурна?

Номер слайду 3

Правильно. Це зима.

Номер слайду 4

Рослини взимку перебувають у стані глибокого спокою. Сніговий покрив має для них важливе значення. Сніг - поганий провідник тепла. Вкриваючи землю, мов килимом, він захищає рослини від переохолодження.

Номер слайду 5

Більшість рослин заздалегідь готується до зими. Ще восени однорічні трав’янисті рослини зів’яли, залишивши своє насіння в ґрунті. З нього навесні виростуть нові трави.

Номер слайду 6

У багаторічних трав’янистих рослин відмерла наземна частина рослини, в ґрунті лишилися кореневища, бульби, цибулини. Навесні з них розів’ються молоді частини рослини.

Номер слайду 7

Деякі рослини залишаються зеленими під снігом усю зиму. Це суниці, верес, журавлина. Є рослини, що ростуть і взимку. Під шаром снігу та опалого листя у підсніжників, пролісок, рясту з’являються пуп’янки, які з настанням тепла розпускаються.

Номер слайду 8

У наших лісах взимку можна побачити багато зелених рослин. Це хвойні дерева.

Номер слайду 9

Листки хвойних дерев - хвоїнки, вкриті товстою шкіркою, яка утримує вологу. Хвоїнки випаровують вологи значно менше, ніж широкі листки листяних дерев і кущів. Ось чому хвойні дерева не засихають узимку.

Номер слайду 10

Рослини взимку сплять, очікуючи приходу весни.

pptx
Додано
28 серпня 2021
Переглядів
3801
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку