Як вибрати грейпфрут?

Про матеріал
Грейпфрут – екзотичний фрукт, що відрізняється злегка гіркуватим смаком та особливими корисними властивостями. Його відмітним нюансом, вважається саме незвичайний післясмак, що відрізняється від апельсинів, мандаринів та інших цитрусових плодів. Правильний вибір грейпфрута – важливий чинник, який може назавжди змінити думку про цей фрукт.
Перегляд файлу

ЯК ВИБРАТИ ГРЕЙПФРУТ?

Грейпфрут - Полезные и опасные свойства грейпфрута

Екзотичні фрукти зараз можна знайти в кожному продуктовому магазині. Грейпфрут - корисний і смачний заморський плід. Особливою популярністю він користується у тих, хто мріє скинути непотрібні кілограми. Щоб грейпфрут був дійсно смачним, стиглим і соковитим, його необхідно правильно вибрати.

Вибираємо смачний грейпфрут

1. Аромат свіжого грейпфрута відчується навіть на відстані в кілька метрів.

2. Грейпфрут за кольором буває помаранчевим, жовтим і рожевим. Наявність на шкірці великої кількості легкого червонного відтінку говорить про його солодощі.

3. Хороший стиглий грейпфрут повинен бути пружним обов'язково, без зморшок, без помітних слідів старіння.

4. Деякі незначні пошкодження і шрами на верхній шкірці фрукта зовсім не означають непридатність до вживання. Подібного роду подряпини і вм'ятини з'являються як результат тертя плода об гілки дерев.

5. Грейпфрут з темними мітками в районі основи фрукта не варто купувати – ці плями свідчать про його псування.

Для того, щоб грейпфрут мав корисні властивості і традиційні смакові якості, його потрібно вибирати правильно. Інакше, враження про фрукт буде зіпсовано гірким або кислим смаком, а користі організму він не принесе.

Стиглий грейпфрут можна визначити по наявності декількох чинників. Пружність – одна з головних ознак дозрілого плоду. Для порівняння ваги можна узяти декілька плодів і, тримаючи їх в руках, віддати перевагу тому, який важчий. Цей показник, також свідчить про зрілість. У важких грейпфрутів зазвичай тонка шкірка.

Продавці дуже рідко погоджуються в присутності потенційного покупця розрізати фрукти. Але все-таки, любителям екзотичного фрукта варто пам'ятати про те, що плоди з червоно-рожевою м'якоттю є найсолодшими.

Обов'язково перед вживанням фрукта в їжу його необхідно ретельно помити гарячою водою, щоб позбутися від шкідливих хімікатів, якими щедро обробляються перед відправкою на прилавок магазинів ці екзотичні фрукти. Потрібно вибирати грейпфрути з блискучою шкіркою, вона свідчить про свіжість. Якщо є на плодах розм'якшені місця,  очаги гнилі, то плоди краще не купувати. У загнилих місцях накопичуються токсини з хвороботворними мікроорганізмами, небезпечними для нашого здоров'я. Потримайте плід в руці: якщо він важче, ніж здається за зовнішнім виглядом для своєї величини, то він містить більше соку.

Великі плоди є кращими за якістю, тому цінуються дорожче. Чим плоди більші, тим вони соковитіше і солодше. Плоди з рожевою м'якоттю і червонною шкіркою містять багато бета-каротину, вони самі солодкі на смак і менше інших гірчать.

Вибрати грейпфрут легше, ніж здається. Любителям солодкого потрібно звертати уваги на великі, ароматні з червоною м’якоттю плоди. Прагнуть схуднути краще віддавати перевагу білим або жовтим цитрусам, де менше вміст цукру. Але в будь-якому випадку вибрати потрібно цілі, без дефектів, рівномірного забарвлення. І купувати їх слід у перевірених виробників.

Особливості грейпфрута

Для схуднення рекомендується їсти гіркі стінки плода, тому що в них міститься нарингин, він спалює жир.

Не вживайте грейпфрути разом з ліками. Сік фруктів підсилює дію таблеток, в результаті ви можете отримати запаморочення і прискорене серцебиття.

Грейпфрут розрізають навпіл, вибираючи чайною ложечкою м'якоть. Можна розрізані навпіл половинки притрусити цукром, це дасть солодкуватий присмак і приховає цим гіркоту. Для салатів і деяких інших страв слід кожну часточку очистити від шкірки.

Зберігання

Зберігають грейпфрут на столі 1-2 дні або в холодильнику, якщо плануєте вжити його за більш тривалі терміни. Зберігайте фрукти на нижній полиці не довше 10 днів, тому що потім вони всихають, а смак погіршується.

Грейпфрути в торговельній мережі зберігаються при відносно високій температурі: світло-жовті плоди - при 7-10 °С, відносна вологість повітря 82-85%; Жовті зберігаються при температурі 3 - 4 °С, відносна вологість повітря 85-90%.

Серед незвичайних представників цитруса можна вибрати ізраїльський гібрид. Сорт світті відрізняється зеленою щільною шкіркою. За смаком вона дуже гірка. Але м’якоть всередині жовта, дуже солодка і соковита.

Чим корисний грейпфрут для організму жінки. Грейпфрут корисні властивості.

 

 

 

 

 

docx
Додано
15 грудня 2021
Переглядів
885
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку