Як вибрати полуницю?

Про матеріал
Прості та корисні поради. Як правильно вибрати полуницю, щоб вона принесла тільки користь, а не шкоду? В сезон полуниці всі ми поспішаємо поласувати соковитими сезонними ягодами. Як вибрати безпечну полуницю, щоб не нашкодити своєму здоров’ю і здоров’ю близьких, розберемось.
Перегляд файлу

ЯК ВИБРАТИ ПОЛУНИЦЮ?

 

Способы обработки клубники от серой гнили | Сайт газеты Для ВасДивіться, нюхайте, пробуйте! Полуниця-перша літня ягода, не повинна бути підгнилою, з зеленими хвостиками і яскравими гладкими і сухими ягодами.

* Найкращий спосіб вибрати полуницю-це спробувати пару ягід.

* Полуниця повинна бути зірваною не більше 2-х діб тому і не зберігатися протягом цього часу в холодильнику.

* Полуниця повинна бути сухою і ні в якому разі не повинна бути підгнившою. Плями на ягодах можуть свідчити про присутність хімікатів.

* Ягоди-яскраво-червоні, гладкі, пружні, блискучі. Якщо ягоди занадто темні, то, можливо, вони оброблені селітрою.

* Ягоди повинні бути з зеленими хвостиками. Це найкраща ознака, що полуниця свіжа.

* Не вірте міфу про те, що полуницю вибирають за розміром, ніби велика полуниця з нітратами, а маленька і середня - без. Полуниця буває різних сортів і нітрати можуть бути в ягодах будь-якого розміру, в залежності від того, де і як вони вирощувалися.

* Полуниця, яку не обробляли хімікатами, залишає невеликі плями соку на коробці або посуді де її зберігали.

* Якщо полуницю помили, то через кілька годин вона обов'язково повинна пустити сік. В іншому випадку такі ягоди чимось оброблені або генетично модифіковані.

* Полуниця повинна пахнути ароматом стиглих ягід. Ніяких сторонніх запахів добрив, гнилі або вогкості бути не повинно. Якщо полуниця зовсім не пахне, то, швидше за все, їй «допомогли» скоріше дозріти.

* На Україні у всіх регіонах, крім південних, полуниця зріє на початку червня. Травнева полуниця, швидше за все, вирощена в теплицях із застосуванням хімікатів. Першою на ринки північних регіонів України найчастіше потрапляє полуниця з південних регіонів – з Херсонської, Одеської та Черкаської областей. Ця ягода за час переїзду може трохи пустити сік.

* Турецька полуниця не гірше нашої. Там її вирощують цілий рік по налагодженому процесу. Наявність нітратів перевіряється спеціальними службами. У нас же, з метою добре заробити на ранній полуниці, часто поливають її шкідливими хімікатами для більш швидкого дозрівання.

* При покупці полуниці в магазині можете попросити сертифікат якості у продавця.

 

Як зберігати?

Полуницю не можна довго зберігати в холодильнику. Якщо її вирощували за допомогою нітратів, то в холодильнику вона перетвориться в нітрити-канцерогенні речовини.

Купуйте полуницю в невеликих кількостях, щоб можна було відразу з'їсти.

Якщо ж все-таки довелося покласти її в холодильник - ні в якому разі не мийте її. Інакше ягоди пустять сік і перетворяться в "кашу".

 

Харчовацінність

Полуниця багата вітамінами групи C і В, містить фолієву кислоту, залізо, мідь, йод, цинк.

Полуницю не можна вживати людям з алергією на цю ягоду, людям із захворюваннями шлунково - кишкового тракту під час загострення хвороби (виразкова хвороба, гастрит та ін.). Якщо загострення немає, то можна в невеликих кількостях.

Хорошу стиглу полуницю без нітратів і хімікатів гріх не заморозити на зиму, а яке смачне полуничне варення в зимку з гарячим чаєм!

https://static.ukrinform.com/photos/2021_06/1622527672-279.jpgДо речі, вважається, що при тепловій обробці вітаміни знищуються, тому корисніше їсти все-таки свіжі ягоди, тому не забудьте влітку побалувати себе смачними ягодами і фруктами.

docx
Додано
15 грудня 2021
Переглядів
327
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку