З любов'ю до вчителів

Про матеріал
Жартівливий сценарій до Дня вчителя. З казковими персонажами та веселими сценками.
Перегляд файлу

Ведучий. Ось і настала осінь. Красива золота осінь, що вишиває клени, сріблом осипає землю.

Ведуча. А перша неділя жовтня дарує всім нам тепле і радісне свято - День учителя.

Ведучий.  Учительське свято – свято вдячності. Сьогодні це особливий день, тому що учні гімназії підготували для Вас, милі і ніжні вчителі, свято нестандартне, свято оригінальне і специфічне. Хочемо, щоб ви посміхались, раділи і залишались завжди такими, якими Ви є.

Ведуча.  Ну можливо, трішки змінились, як нам здається, знову ж дня нас, у кращу сторону. Але…

Ведучий. Завжди: (говорять частинки фрази по черзі) вранці і вдень, ввечері і вночі, взимку і влітку, вдома і на роботі, в місті і селі, з сім`єю і з друзями, з нами, Вашими учнями-шибениками, будьте такими ж класними і прикольними якими Ви є зараз.

Ведуча.  Щастя Вам, здоров`я, наснаги і доброго настрою

, звучить музична заставка теленовин, у студії двоє ведучих.

Ведучий 1: В ефірі найсвіжіші новини на каналі «Тічер-ТV». У студії для Вас працюють ... . Вітаємо. 

Ведучий 2: У сьогоднішньому випуску: День учителя: червоний день календаря або «Чи для цього, доню, я тебе зростила?», пряме включення із головної площі села, де проходить зустріч з директором школи; у школах пройде місячник боротьби з педикульозом під девізом «Здоровенька була, гнида!»; і головна новина сьогоднішнього випуску: День без реклами.

Ведучий 1: Наш кореспондент перебуває зараз на головній площі села (вона розташована біля школи, де відбувається зустріч із відомою людиною - директором школи

Ведучий 2: На зв‘язку наш кореспондент ... . Доброго дня ... , то ж яка головна мета цієї зустрічі
1-й кореспондент: Доброго дня, студіє. В зв‘язку із святкуванням Дня вчителя у нас є унікальна можливість почути  вітальну промову Ольги Володимирівни до своїх колег. Увага! Вона починає говорити…

 

Ведучий 1: І щойно мені повідомили, що на полицях книгарень незабаром з‘явиться педагогічний блокбастер педагогічних термінів і понять. Назву блокбастера поки-що не розголошують, а от кілька сторінок ексклюзиву із нього нам все-таки вдалося вивідати! Унікальний спецрепортаж від нашого кореспондента!

2-й кореспондент:  Доброго дня, студіє! Вашій увазі пропонуються уривки з унікального педагогічного словника за редакцією фізрука Марянівської школи суворого режиму. 

Учень – це сукупність ліні, дурниць і дарма витрачених зусиль, які переміщаються школою за допомогою стандартного набору інстинктів, голоду чи стусана.

Прибирання  шкільної  території – комплекс заходів із псування шкільного інвентарю, витоптування газонів і вкорочування життя класного керівника, шляхом систематичного тріпання нервів учнем. Примітка: визначення учня див. вище. 

Класний журнал – сукупність аркушів у клітинку, що сприяє засвоєнню шкільної премудрості шляхом занесення балів. Примітка: занесення до журналу балів нижчої якості сприяє кращому і швидшому засвоєнню шкільної премудрості учнем. Примітка 2: термін «учень» варто визубрити для попередження  постійного перелистування сторінок словника з метою пошуку визначення  даного терміна.

Останній дзвінок – звук, який видається зменшеною копією церковного дзвону, що сповіщає шкільних парафіян про грядуще пришестя Спасительного Царства (у просторіччі - відпустка). Такий дзвін має чудотворну силу виганяти зі школи бісів на канікули! Примітка: визначення «біс» тотожне з визначенням «учень», тлумачення якого ви вже мали визубрити!

2-й кореспондент: Це лише невелика частина книги. З питань придбання повного видання блокбастера звертатись за телефоном:  9379992, або, для отримання книги в усній формі, запропонувати фізруку схарактеризувати навчальний процес у класі. Студіє!

Ведучий 2: Дякуємо, а в ефірі теленовин для всіх педагогів музичний сюрприз! Не перемикайте!
(номер)
Ведучий 1: А в нас фантастичне повідомлення: прямо зараз, без перерви на рекламу у нас буде пряме включення з офісу самого Олє-Лукойє! Не пропустіть!

(Звучить мелодія колискової, сцена затемнена)

Голос з-за сцени: Увечері, коли всі діти лягають спати, до їхньої спальні тихесенько прокрадається добрий Олє-Лукойє. Одягнений він – просто казково, проте, ніхто не знає – як саме, адже вночі темно й нічого не видно. В руках у нього дві парасольки. Одну – кольорову, з картиками – він розкриває над хорошими дітьми, і їм протягом усієї ночі сняться хороші оцінки, шоколадні батончики «Снікерс» і група «Океан Ельзи». Іншу, зовсім непримітну, одноколірну парасольку, він розкриває над поганими дітьми, і їм всю ніч ввижаються двійки, манна каша і балет «Ленін у 18-му році». Але мало хто знає, що є ще й третя парасолька, яку Олє-Лукойє уві сні розкриває над учителями. А те, як сплять учителі і коли вони це роблять – нікому не відомо. Тому Олє-Лукойє часто передає їм сни телефоном.

(Мелодія затихає. Сцена освітлюється. На сцені – типова обстановка офісу. За столом – Олє- Лукойє, колоритний мордоворот в костюмі з мобільним телефоном. Лунає телефонний дзвінок.)

Олє-Лукойє: Алло! Так, Олє-Лукойє слухає. Як це не наснилося? Ні, стривайте, з ваших слів записано: свинина нежирна, дві пачки масла і півкіла сосисок. Так, по 43,50 грн. Ні, які ще 13,80? За такою ціною, дорогенька моя, сосиски навіть директору м‘ясокомбінату не сняться! А будете перебирати – насню вам на весь місяць 30-томник Павла Тичини і залишитеся взагалі без сосисок!
(Кидає слухавку. В ту ж мить знову лунає телефонний дзвінок)
Олє-Лукойє: Алло! Олє-Лукойє – сни на замовлення.  А, то це ви норкову шубу замовляли? І що? Не наснилося? Ну, знаєте, я такі дорогі замовлення можу тільки частинами виконувати. Давайте так. Сьогодні вночі вам насниться норка... . Ото залізайте в неї, сидіть там і чекайте – а я вам туди до кінця тижня шубу надішлю! (Знову кидає слухавку). Фух! Повний завал!(Чути стук в  двері).

Олє-Лукойє: Заходьте! (В залі з‘являються учень і учениця).
Учениця: Доброго дня... Ой, а ви Олє-Лукойє?
Олє-Лукойє: А що, не схожий?
Учень: Та ні... Просто ми думали, що ви як у казці – маленький, старенький...
Олє-Лукойє: Старенький? Це які ви там казки читаєте? Де тут старенькому впоратись? Думаєте, це так просто – сни розносити?
Учениця: Та ви не ображайтеся! Ми до вас у справі прийшли!
Учень: Розумієте, незабаром – День учителя, а нам дуже хочеться й вчителям нашої школи щось незвичайне подарувати! Щось таке, що може бути тільки уві сні!
Олє-Лукойє: О, то це зовсім інша справа, Оце замовлення, так замовлення, аж приємно виконувати, а то сосиски, шуби...  Якщо таке, щоб тільки уві сні, то ось, будь ласка! «1000 і 1 урок Шехерезади», кращий вчительський серіал, я думаю це саме те, що потрібно!

(лунає східна музика, на сцені з‘являються дівчата в східних костюмах, бажано індійських, з довгими  спідницями, в коротких топах, волосся закладене в пучок, на лобі – цятка, купа прикрас на шиї  та руках.  Голос за сценою перекладає репліки «серіалу»).

На сцені Зульфія і Шахерезада.

Зульфія: Абу Алі ібн сіна!
Голос за кадром: Абу Алі народила сина.

Шахерезада: Абу Алі торчок!
Голос за кадром: Молодець Абу Алі!

Зульфія: Талмуд бардак!
Голос за кадром: А у мене ж журнал не заповнений!

Шахерезада: Вах! Турсун заде!
Голос за кадром: Дуже погано!Не зносити тобі голови!

Зульфія: Кукіш, чувак!
Голос за кадром: Неперекладна гра слів.

Шахерезада: Зульфія, айда урок!
Голос за кадром: Зульфія, пішли на урок!

Зульфія: Паштєт урюк!
Голос за кадром: А може спочатку до їдальні?

Шахерезада: Урюк кирдик!
Голос за кадром: Їдальня сьогодні не працює.

Зульфія: Шайтан!
Голос за кадром: Дуже прикро!

Виходить Зухра

Зухра: Гарем, курдюк торчок!
Голос за кадром: Дівчата, здається я вагітна!

Шахерезада: Якши синдром!
Голос за кадром: Таке трапляється!

Зульфія: Тупак ішак?!
Голос за кадром: А ти не брешеш?

Зухра: Ось вам хрест!
Голос за кадром: Клянусь Аллахом!

Шахерезада: Тоді чалма кирдик.
Голос за кадром: Плакала твоя вища категорія!

Зульфія: Тсс! Ханума топ-топ!
Голос за кадром: Тихо, завуч іде!

Виходить Ханума

Ханума: Гарем, шикуйсь!
Голос за кадром: Доброго дня, колеги.

Ханума: Кранти базар!
Голос за кадром: Послухайте мене уважно.

Ханума: Гюльчатай кирдик!
Голос за кадром: Гюльчатай захворіла.

Зухра: Що, курдюк торчок?
Голос за кадром: Може, вона теж вагітна?

Ханума: Нє, башка-бабах! 
Голос за кадром: Ні, в неї простуда.

Ханума: Урус шакал?
Голос за кадром: Хто піде на заміну?

Зульфія: Талди курган!
Голос за кадром: Я не можу, в мене екскурсія.

Зухра: Караван-сарай!
Голос за кадром: А в мене батьківські збори.

Ханума: Шахерезада, айда ішак!
Голос за кадром: Шахерезадо, значить підеш ти.

Шахерезада: Раз ішак, два ішак?
Голос за кадром: Що, знову я?

Ханума: А кіто – дід Бабай?
Голос за кадром: Ну не Пушкін же.

Шахерезада: Аллах акбар!
Голос за кадром: Хай живе директор!

Олє-Лукойє А давайте за допомогою моєї парасоль дізнаємося про що думають наші вчителі

Ведучий  Дорогі вчителі. Дозвольте довести до вашого відома деякі дані соціологічного дослідження нашої школи:

  • Загальна кількість вчителів –10
  • Із них _9_ представників жіночої статі, а _1_ -- чоловічої, що свідчить про дискредитацію чоловіків в народній освіті;
  • Середній вік нашого педколективу -- _38 років_
  • А  загальний стаж роботи -- _150 років_ . Це ж скільки за цей час можна було б виростити свиней, скільки скоптити курей та продати їх в Москві, або надоїти молока!
  • За _101_ рік існування нашої школи розбито вікон – 1001,розквашено носів – дані не зафіксовані, набито синяків –історія про це мовчить
  • За цей рік  ви сказали «Добрий день» більше 7 тисяч раз, а почули у відповідь лише 917 раз
  • музика
    Ведучий: Сенсація, сенсація! Вперше у нашій школі відбудеться сеанс магії, який проводить лауреат  шманалівської  премії  Елеонора Побрехунська – народна провидиця, знахарка та провидиця. Все скаже, як у воду гляне: що було, що є, що буде…
  • Сценка «Сила трьох»музика
  •  Елеонора: Бачу, бачу в залі панує здорова атмосфера! ( Наводить трубу на зал, дивиться). Але все таки ви всі потребуєте  радикального лікування від депресії, агресії, синдрому хронічного бажання підвищення зарплати, агресії на класне керівництво. Тут треба щось робити! Що ж зорі провіщають вашій школі. О, бачу, до вас наближається чергова перевірка … та ще, мабуть, і обласна!
  •  1 відьма Колеги! Гадаю, вас не застала звістка зненацька. Ану, де наша головна «Книга Темряви», контрольно-візітаційна?
  • Чи нічого тут не змінилося? Ні, наче нічого… .А де, інші «Книги Темряви»? Це ж тільки перший том. А де наступні?
  •  2 відьма: Усі книги є! все на місці!
  •  3 відьма: І книги наказів, і книги педрад …
  •  1 відьма (продовжує гортати книгу) Чую, він вже наближається!
  • У цей час на сцену виходить інспектор, дещо зверхньо позирає на присутніх
  •  1 відьма В «Книзі Темряви» сказано: І прийде він …
  •  Інспектор: Не «прийде», а вже прийшов!
  •  Всі відьми  (разом): Сила трьох допоможе нам його здолати!
  •  Інспектор: Документацію вашу розглядати … я не буду вона бездоганна. Завдяки їй ви вийшли у фінал конкурсу. Але є деякі аспекти роботи (піднімає повільно вказівний палець) які я хочу перевірити. Розкажіть мені для початку про клімат у вашій школі.
  • Інспектор сідає на стілець з боку сцени і щось занотовує у блокнот
  •  1 відьма: В кабінеті директора очікується мінлива хмарність з проясненнями під час наради. Проте не виключається можливість сильної грози з градом та шквалами в разі невиконання наказу №13. У методичному кабінеті численні вчительські розробки сяють всіма кольорами райдуги.
  •  2 відьма: До кабінету фізики наближається магнітні бурі внаслідок лавини дослідів. У кабінеті хімії кислотних дощів не передбачається. У кабінеті інформатики – повний штиль: всі комп’ютери зависли. А з боку їдальні віє приємний апетитний бриз.
  •  3 відьма: У бібліотеці ясно та сонячно. Проте на перервах різке посилення тиску в зв’язку з припливом читачів.

  Елеонора: А ще ми подумали, що, можливо, наших вчителів, як і звичайну людину, цікавить майбутнє, тому придбали газету «Вечірня Марянівка» із астрологічним прогнозом на цей тиждень.

     (Розгортає газету) Отож, якщо серед вас є :

  • Овени, то у вас можливі проблеми зі здоров’ям, тому кожного ранку проводьте пару годин у позі лотоса. А на роботі можете подрімати, тільки не забувайте зосереджено зсунути брови, тримаючи в руках журнал і крейду, якщо вам вдасться її знайти в школі.
  • Тільці. В стосунках з завучем у вас почнеться новий етап, коли в кожному класі   виявите по кілька двієчників.
  • Близнята. Дайте відпочинок язику. Стримуватись буде нелегко, а тому і не стримуйтесь. Коллеги вас вірно зрозуміють і самі підкажуть, коли замовкнути.
  • Раки. Стримуйте емоції на уроках, інакше вони звільняться і розбіжаться по класу. На їх шум може завітати директор, що негативно вплине на стан здоров’я здорової вашої  зарплати.
  • Леви. Фінансові проблеми найкраще вирішувати шляхом позичання грошей у знайомої профспілки. Якщо її не виявиться дома, можете сміливо не вчити на завтра уроки історії.
  • Діви. У спілкуванні з учнями виявляйте підвищену агресивність, аби вас першим не образили.
  • Терези. Займіться гімнастикою на вашому городі. Подихайте свіжим повітрям біля забійного цеху.

 Скорпіон. Чекайте постійної навали інспекторів райвно, завуча, батьків, їхніх друзів та сусідів. Для них можете скласти графік відвідувань. Але  за окрему плату у вигляді щорічної премії можете пропускати  без черги.

Стрільці. Чергове осіннє підвищення цін та невиплата зарплати вплине на ваші справи. А тому не свистіть у класі, бо не буде грошей.

  • Козероги. Головне для вас зараз – спокій і ще раз спокій. Тому забудьте про все, візьміть лікарняний і спостерігайте, як росте домашній кактус.
  • Водолій.  Якщо відчуєте наближення завуча під час проведення уроку, негайно сховайтеся в іншому класі і почекайте поки вона розважатиме учнів. Не забудьте подякувати її за це на перерві.
  • Риби. Ваша творчість і ініціатива неприпустима. Інакше навісять справ більше, ніж ви зможете зробити за час, що залишився до пенсії.
  • Ведучий 1. Дорогі, шановні наші наставники! Земний уклін вам, невтомні трудівники і терпеливі вихователі. Знайте, що всі ваші учні, де б ви не були, люблять вас і несуть у своїх серцях золоті зерна, які ви засівали своїми руками день в день, з року в рік.
  • Ведучий 2. Добра вам, щастя, слухняних учнів і сонячних днів. Віри, Надії, Любові!
  • Ведучий 1. Ось і закінчилось наше свято!
  • Ведучий 2. До побачення. До нових зустрічей.
  • Ведучий 1. Нехай вам щастить.

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Калиновська Ірина Павлівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
12 квітня 2019
Переглядів
753
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку