"Задача-канва за статистичними даними школи." Збірник задач

Про матеріал

Пропонований збірник задач містить добірку з курсу математики 4-11 класів. Зміст задач містить багато корисної і цікавої інформації з різних галузей повсякденного життя учнів школи і є так званою "канвою", де пропущені цифрові дані. А тому, аби їх розв'язати учні мають ще провести додаткову пошукову роботу за заданим їм алгоритмом.

Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Збірка задач за статистичними даними школи

 (Задача-канва)


  1. Школа була відкрита у1982 році. Скільки виповниться їй років у 2020 році? у.........
  2. У школі навчається станом на 1 вересня …….. року ……… учнів. Знайти середню наповнюваність класів, якщо класних кімнат ……?
  3. У школі працює ……… вчителів. Серед них ……….. чоловіків. Який відсоток від усіх учителів становлять чоловіки?
  4. У школі навчається ……… учнів. Серед них …….хлопчиків і ……… дівчаток. Яку частину від усіх учнів становлять хлопчики, а яку дівчатка? Який відсоток від усіх учнів школи становлять хлопчики?
  5. У спортивних секціях школи займається ………… учнів. Який відсоток від усіх учнів становлять ті, хто не займаються у шкільних спортивних секціях , якщо всіх учнів у школі ……….?
  6. Між поверхами  ………східців. Скільки східців пройде учень, якщо йому потрібно перейти з першого на четвертий , з четвертого на другий?
  7. На опалення шкільного приміщення необхідно ………. т. брикету. Скільки потрібно витратити коштів, аби опалити школу протягом 2-х днів, тижня, місяця?
  8. Щодня на харчування одного учня 1-4 класів держава витрачає …………грн., а на учня 5-7 класів -………….грн. Яка сума коштів необхідна на харчування учнів нашої школи, якщо у 1-4 класах навчається …………учнів, а в 5-7 класах - ………..учнів?
  9. Щодня на харчування одного учня 8-11 класів потрібно  …………грн., а на харчування учнів  5-7 класів -………….грн. На скільки більше витратить держава коштів на харчування учнів 8-11 класів, ніж на учнів 5-7 класів за місяць навчання ?
  10.     У школі працює ……… вчителів. Серед них                                                                      учителів методистів…………..

старших учителів…………

спеціалістів І категорії………

спеціалістів ІІ категорії……..

    За цими даними скласти стовпчасту і кругову діаграми.

  1. Знайти об’єм спортивного залу школи, якщо його виміри………….
  2. На фарбування 1 м2  підлоги потрібно ……….г. фарби. Скільки потрібно придбати фарби аби пофарбувати підлогу однієї класної кімнати нашої школи; усіх 37-и класних кімнат?
  3. На 1 вересня …….року у школі функціонує …………. класів з поглибленим вивченням математики,  ………… -української мови, ……………  - англійської мови , ………… - хімії і біології. Скласти кругову діаграму за цими даними.
  4. У двох школах нашого селища навчається ………… учнів. Скільки учнів навчається в кожній з них, якщо в школі №2-гімназії на ……….. більше, ніж у школі №1. Склади рівняння за даними задачі й розв’яжи його.
  5. Один комп’ютер нового покоління коштує ……….грн. Скільки витрачено коштів на укомплектування 2-х комп’ютерних класів нашої школи?
  6. Виміряй довжину і ширину шкільного приміщення та знайди його об’єм, якщо висота будівлі………
  7. На фарбування одного вікна класної кімнати витрачають ………. фарби. Скільки потрібно кг, білої фарби, аби пофарбувати ……….. вікон у всіх класних кімнатах нашої школи? Скільки затратять коштів, якщо один кілограм фарби коштує……..
  8. У шкільній бібліотеці……….. примірників художньої літератури, а навчальних посібників - ………….. На скільки більше у бібліотеці підручників, ніж примірників художньої літератури?
  9. Гуртками  ЦТДЮ охоплено ……….. учнів нашої школи.
  • У танцювальному - ……….;
  • вироби з бісеру - ………;
  • психологічному - ……..;
  • майбутніх поетів - ………;
  • образотворчому - ……….;
  • спортивному - ……….

Визначити відсоток участі учнів нашої школи у в названих гуртках від кількості всіх дітей що  в них займаються.

20.  У класі ……… учнів. Скількома способами можна їх розсадити у класі, якщо вони мають сидіти по двоє за партою?

  1. Які можливі варіанти розкладу занять  на четвер у ………… класі, якщо мають бути такі уроки: ……… , …….. , ……….. , ……….. , …………. і фізкультура?
  2. Староста класу складає розклад чергування учнів ……… класу по школі. Скільки варіантів його може бути, якщо поверхів у школі………. , а учнів у класі …………?
  3. Чи знаєш ти виміри своєї класної кімнати? Знайди її об’єм.
  4. Твій пенал має форму прямокутного паралелепіпеда. Виконай необхідні вимірювання й знайди об’єм.
  5. Скільки квадратних метрів загальної площі припадає на одного учня твоєї школи?
  6. Скільки днів ти будеш здобувати знання у своїй школі, якщо навчатимешся в ній з 1-го по 12-ий класи й не матимеш жодного пропуску?
  7. Останню контрольну роботу з математики учні написали з такими результатами ………. Знайдіть відсоток кожного зазначеного результату від загальної кількості учнів в класі.
  8. Медична сестра школи до 10л. води додала 30гр. хлору. Знайдіть відсотковий вміст хлору в розчині.
  9. Площа стін шкільного приміщення ………. , а площа усіх вікон - ……….. Який відсоток від загальної площі стін становить площа вікон?

 30.  Розміри листка картону ………… Які квадратики маємо вирізати по його вершинах, щоб виготовити    у математичний кабінет модель прямокутного паралелепіпеда без однієї грані, аби об’єм його був найбільшим?

  1. Вартість одного підручника в середньому становить……….. Скільки держава витрачає грошей на всі підручники для учнів 1-4класів вашої школи.
  2. Виконай необхідні вимірювання й знайди площу поверхні своєї парти.
  3. Знайдіть висоту найвищого дерева, що росте біля вашої школи.
  4. У твоєму класі є учні 19.., 19.., 19.. років народження. Склади за цими даними стовпчасту й кругову діаграми.
  5. Учні 5-го, 6-го, 7-го класів посадили біля школи ……… дерев. Скільки посадив дерев кожен клас, якщо відомо, що 6-ий посадив на …….. більше, ніж 5-ий і в ……… разів менше, ніж 7-ий?
  6. Виконай необхідні вимірювання й знайди площу спортивного майданчика школи. Скільки необхідно купити гумових плиток  розміром 3дм, х 3дм,  для укладання її на даному майданчику.
docx
Додано
13 лютого 2018
Переглядів
947
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку