Захід: "St.Valentine's Day"

Про матеріал
Розробка може використовуватися на позакласнійй роботі з предмету. Захід є інтегрованим з зарубіжною літературою та українською літературою.
Перегляд файлу

ХІД ЗАХОДУ

(Вечір розпочинається  з декламування вірша Володимира Сосюри, що звучить під акомпанемент тихої мелодії)
Так ніхто не кохав. Через тисячі літ
лиш приходить подібне кохання.
В день такий розцвітає весна на землі
І земля убирається зрання.. 

Дише тихо і легко в синяву вона, 
простягає до зір свої руки...
В день такий на землі розцвітає весна
і тремтить од солодкої муки...
В’яне серце моє од щасливих очей,
що горять в тумані наді мною...
Розливається кров і по жилах тече,
ніби пахне вона лободою...
Гей, ви, зорі ясні!.. Тихий місяцю мій!..
Де ви бачили більше кохання?..
Я для неї зірву Оріон золотий,
я — поет робітничої рані...
Так ніхто не кохав. Через тисячі літ
лиш приходить подібне кохання.
В день такий розцвітає весна на землі
І земля убирається зрання..
Дише тихо і легко в синяву вона,
простягає до зір свої руки...
В день такий на землі розцвітає весна
і тремтить од солодкої муки...

(Усі учасники свята виходять на сцену з па­лаючими свічками у формі серця. (Далі всі учасники no черзі промовляють фра­зи «Що таке кохання?»)


Р1. Love isn't consolation. It's light.

P2.Love is like the sun — coming out of the clouds and warming your soul.


   P3 Friendship often ends in love but love in friendship never.

   P4. Love means nothing in tennis. But it's every­thing in life.

P5. If you judge people you have no time to love them.

P6. Love puts the fun together, the sad apart and the joy in a heart.

P7. Life without love is like a tree without fruit.

P8. Only love, lets us see normal things in an ex­traordinary way.

Ведучий – 1  Love! Happiness! Beauty!

There are not so many days in a year when we pronounce these pleasant words. Today we have an excellent chance to get into the atmosphere of love. Happy St. Valentine’s Day!

Ведучий –  It’s lovely to meet you here, at Valentine’s party!

Ведучий – 1  І от він знову настав – той день, коли юнаки й дівчата, закохані та кохані, дружини і чоловіки, друзі, сусіди й колеги по роботі обмінюються листівками з ніжними запевненнями у коханні та комічними коментарями.

Ведучий – 2  З давніх-давен День Святого Валентина став традиційним днем для обрання коханих та обміну люб’язними посланнями. Способи пошуку коханих у День Святого Валентина були різними в різних місцях та в різні часи: від забавних ігор до серйозного кроку, пов’язаного з весіллям. Численні покоління молодих людей знають святого Валентина як друга та заступника закоханих.

Ведучий1: Сьогодні ми хочемо провести наш концерт у вигляді журналу.

I перша сторінка журналу присвячена чарів­ному святу, яке наповнене ароматом любові, ра­дості і посмішок. Це День святого Валентина.

Перша сторінка

Ведучий -3  А що це за свято – День Святого Валентина?

Ведучий – 4  Це – релігійне свято, яке відзначають у Великій Британії та багатьох європейських країнах та США. Існує багато легенд, присвячених цьому святу.

Ведучий – 1  Одна з легенд – про появу Дня Святого Валентина – оповідає: коли римському імператору Клавдію ІІ потрібні були солдати, він видав закон, який забороняв чоловікам одружуватись, щоб сім’ї  не відволікали їх від ратних справ. Але в той час жив добрий священик Валентин, який не схвалив указу імператора. Коли він бачив, що молоді люди справді кохають одне одного, він таємно вінчав їх.

Ведучий: Ось уже 17 століть закохані люди святкують День Святого Валентина.  А чи знаєте ви, що всі подарун­ки на День Святого Валентина повинні не­сти любовну символіку?

Ведуча: Прийнято дарувати або таємно надсилати червоні троянди, Валентинки, шоколад. У США, Англії, Японії в цей день ви не зустрінете жодної жінки без квіточки чи бу­кета.

Ведучий: Квітковою емблемою свята святого Ва­лентина є Червона троянда. Стверджують, що поча­ток цієї традиції поклав Людовик XVI, який подару­вав у цей день Марії Антуанетті червоні троянди.

Ведуча: Розповсюдженим символом у наш час є «Валентинки». До речі, най­старіша «Валентинка» зберігається в Бри­танському музеї в Лондоні. Вона підписана Герцогом Орлеанським у 1415 році своїй улюбленій дружині.

Ведучий: Купідон - це пустотливий син богині кохання Венери. Йому приписують відповідальність за стан закоханості. Згідно з міфологією, будь-хто, кого вразить стріла Купідона, закохується в першого побаченого.

Ведуча: Для закоханих немає більш важливого символу, ніж серце. Здавна серце вважається центром чуттєвості. Запропонувати комусь серце означало віддати себе в руки глибокої й піднесеної людської емоції - кохання, розчинившись у думках про кохану людину. Серце, пронизане стрілою Купідона, стало найвідомішим з усіх символів Дня Святого Валентина.

Ведучий: Голуб у християнській вірі показує чистоту, смиренність і невинність. Голуби вважалися улюбленими птахами богині кохання Венери. Всім нам з дитинства відоме поняття "голубина вірність". Саме ці птахи все життя зберігають пару і разом піклуються про нащадків. Недивно, що голуби стали символами Дня Святого Валентина.

ВЕДУЧИЙ. Ми з вами маємо чудову нагоду помандрувати країною любові, поблукати вулицями великого щастя.
ВЕДУЧИЙ. Адже сьогодні – свято любові, свято найкращого почуття, яке окрилює, дає сили і натхнення, радість і захоплення. І завдячуючи якому продовжується життя на землі.
ВЕДУЧИЙ. Кохання – це не тільки почуття людяності й шляхетності. Воно має в собі дуже велику силу.
ВЕДУЧИЙ. Кохання – це святе почуття, яке заслуговує на свій день, на своє свято. І ось таке свято є, є такий день. Він відзначається з особливою серйозністю майже по всьому світу 14 лютого.

ВЕДУЧИЙ: Друга сторінка — поетична

PI. Poetry is the music of our soul. We can't imagine our life without it. Poetry can make people laugh and cry filling our hearts with gentleness and compassion. It inspires us to appreciate more the beauty of the world and helps us to love stronger and to be better. Perhaps that's why we always remem­ber the names of Shakespeare, Byron, Pushkin and other poets.

Ведучий. Поезія — це музика нашої душі. Ми не можемо уявити наше життя без поезії, тому що поезія робить нас кращими, наповнює нашу душу чудовими почуттями і допомагає побачити й оцінити красу навколишнього світу. Напевно тому ми завжди пам'ятаємо імена таких великих поетів, як Вільям Шекспір, Олександр Пушкін, і багатьох інших

ВЕДУЧИЙ. Листи коханій жінці... Десятки невеликих аркушів. Час торкнув їх жовтизною. Та живий трепет живого почуття примушує відступити час. Ці рядки писав не юнак, їх писав уже відомий український поет Володимир Сосюра своїй дружині Марії на тридцять третьому році спільного життя. Володимиру Миколайовичу — 66, Марії Гаврилівні — 54.
«... В мої роки я, як юнак, люблю тебе... Моє серце заледеніло без тебе і смислу нема в житті без тебе. Ти все навколо мене і в мені зігріваєш, як весняний теплий вітер. Дивно і недивно, що пишу тобі, як молодій дівчині. Але в моїх закоханих очах ти завжди будеш молодою».
Ведуча: В останньому листі до дружини поет писав: «У мене так багато для тебе слів-алмазів, слів-квітів. Мені хочеться засипати ними тебе, зацілувати ними тебе, щоб ти вічно жила в моїх піснях, щоб люди брали приклад з нашої любові, а не з наших помилок. До зустрічі, любове моя!».

(Декламація віршів )

ВЕДУЧИЙ: Важко встановити, коли на землі з'явилося  кохання. Воно існує стільки ж часу, скільки існують люди.
ВЕДУЧА: Так що ж таке кохання? Яке воно, як відрізнити його від усіляких «копій» і «підробок»?
ВЕДУЧИЙ: Кохання - це, мабуть, самий високий плід на дереві людських почуттів.
ВЕДУЧА: Любов - це відчуття почуттів іншої людини, відчуття його відчуттів. Це те саме злиття душ, якому тисячі років дивуються люди.

Третя сторінка — театральна .  

Ведучий. Мозес Мендельсон, дід видатного композитора, був малий на зріст та ще й горбань. Одного разу в будинку знайомого купця він по­бачив його красуню дочку і покохав її з першого погляду. Але дівчина навіть дивитися на нього не бажала. Він прийшов до неї додому, щоб поговорити з нею востаннє. Він спитав: «Ти віриш, що шлюби здійснюються на небесах?»

«Вірю» — відповіла дівчина, не дивлячись на Мозеса. — «А ти?"

«Я теж вірю», — відповів юнак.

«А знаєш, там, на небесах, кожний раз, коли народжується хлопчик, Господь вирішує, з ким він одружиться. Ось і я, коли народився, він вка­зав на мою наречену і додав: «Твоя жінка буде з горбом». Я закричав: «Господи помилуй, как тяжко жити на світі жінці з горбом. Краще хай горб  буде у мене, а моя жінка хай буде красунею».

Дівчина була вражена розповіддю, зазирнула в очі юнака, подала йому руку і стала йому вірною та люблячою дружиною на довгі роки.

Ведуча. Любов не має кордонів. Справжня любов завжди надихає коханих на красиві та ви­сокі вчинки. І зараз ми хочемо запропонувати вам послухати маленьку історію про велике і красиве кохання.

(Постановка уривків з п’єс «Ніч перед Різдвом» та «Приборкання норовливої») \

(Під мелодію пісні «Хлопці кучеряві, не ходіть до нас» розгортаються дії п’єси «Ніч перед Різдвом».)

ВЕДУЧИЙ: Кохання - завжди потрясіння, відкриття вулканічних почуттів, яка криється в нас.
ВЕДУЧА: У кожного з нас кохання таке, який він сам. У глибокого і кохання глибоке, у дрібного - дрібне.
ВЕДУЧИЙ: Тема кохання невичерпна у літературі та мистецтві, бо саме це почуття вічно і нетлінно, завжди нове і неповторно для кожної людини.
Багато великих композиторів, поетів, письменників присвятили цьому чудовому почуттю свої твори.

ВЕДУЧИЙ: 4 сторінка МУЗИЧНА

(Виконуються музичні композиції: “MY heart will go on”, «Fairytale»

Ведуча. Любов — це велика сила. Якщо ви хочете зробити ваше життя красивим і щасливим, вибирайте любов. «Сійте любов всюди, особливо у вашому будинку. Даруйте любов своїм рідним, друзям. Нехай кожна людина, відвідавши і зали­шаючи ваш дім ставала кращою і добрішою», — говорила Марія Тереза.

"LOLE SAVES THE WORLD"  


 

1

 

docx
Додано
27 вересня 2022
Переглядів
424
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку