Залікове завдання з теми "Холодильне обладнання"

Про матеріал
Завдання для самостійнї перевірки знань з предмету " Устаткування ПГХ" Залікове завдання з предмету "Устаткування ПГХ" . Тема: Холодильне обладнання. Мета: Перевірити рівень знань з теми «Холодильне обладнання». Завдання №1 : Виконати тести. Завдання №2 : Розгадайте кросворд.
Перегляд файлу

Завдання

для самостійнї перевірки знань

з предмету  " Устаткування ПГХ"

                                               

 

 Урок № 80                      Тема:  Холодильне обладнання.

 

 Мета: Перевірити рівень знань з теми «Холодильне обладнання».

Завдання №1 : Виконати тести.

Завдання №2 : Розгадайте кросворд.

Завдання №1 : Виконати тести і записати  відповіді у зошит.  

 

  1. Низькі температури дають можливість зберегти в продуктах:

  А). колір;                          Б). смак;                         В). запах;  

 Г). консистенцію;             Д).харчову цінність     Ж). всі відповіді вірні;                                                                                            2. Заморожені продукти при температурі -180С - -230С зберігаються до:

А). 15 діб;   Б). 5 діб;   В). 18 місяців.

3. До холодильних агентів належать речовини:

А). Фреони.                            Б). Аміак.

В). Спирт.                               Г). Вода.

Д). Ізобутан.                           Ж). Кислота.                                                                                                                                З). Метан.

4. Чому фреони обмежені  у використанні?

А) він проводить електричний струм;                                                                                                                        Б) він має високий ступінь горіння;                                                                                               В) він вибухонебезпечний;                                                                                                            Г) він отруйна речовина;                                                                                                                          Д). вони руйнують озоновий шар.

5.  Холодильна машина складається з :

А). Випарник.

Б). Пароводяна сорочка.

В). Компресор.

Г). Конденсатор.

Д). Електродвигун.

Ж). Нагрівник.

З). Регулювальний вентиль.

Е). Трубопроводи.

6. Принцип дії холодильної машини:

А). У випарнику холодильний агент кипить за рахунок тепла від продуктів.

Б). Холодний агент перетворюється на лід.

В). Компресор відсмоктує холодильний агент.

Г). Конденсатор перетворює холодильний агент на пару.

Д). Електродвигун працює безперервно.

Ж). Холодильною машиною керують прилади автоматики.

З). Холодильна машина є герметичною системою.                                                                     Е). Чим більше снігу утворюється, тим в холодильнику холодніше.

7. Будова побутового холодильника :

А).Корпус.

Б). Полиці для продуктів.

В). Гачки для підвішування м’яса.

Г). ТЕНи.

Д). Морозильне відділення.

Ж). Електродвигун.

З). Суцільні прозорі дверцята.

Е). Контейнери для продуктів.

Є). Гумове ущільнення.

І). Автоматичний регулятор температури.

8. Правила експлуатації холодильного обладнання:

А). Розміщують біля опалювальних приладів.

Б). Холодильне устаткування розміщують у приміщеннях, якщо t  не перевищує +350С.

В). Розміщують біля самої стіни.

Г). Продукти спочатку завантажують, а потім вмикають холодильне устаткування.

Д). Для прискореного розморожування у випарник можна поставити ємність з гарячою водою.

Ж). Снігову шубу можна видаляти шляхом зішкрібання металевими предметами.

9. Холодильне устаткування розморожують, якщо снігова «шуба» становить:

       А).      3 мм;    Б). 10 мм;     В). 15 мм .

10.Коли в холодильнику відчули сторонній запах, потрібно (складіть за порядком):

А). провести санітарну обробку;

Б). викинути спорчений продукт.                                                                            В).  провітрити, відкривши двері устаткування;    ;                                                                                                               Г). знайти джерело запаху ;                                                                                                        Д). вимкнути устаткування.

11. Яка частина компресійної холодильної машини призначається для всмоктування парів холодоагенту з випарника і стискання їх при затраті механічної енергії?

А). Конденсатор;                                                                                                                                   Б). Компресор;                                                                                                                                         В). Ресивер;                                                                                                                                        Г) . Регулювальний вентель.

12. Харчовий лід  отримується  в холодильній установці , яка називається:

А). гранітор;                                                                                                                                     Б). бонета;                                                                                                                                           В). фризер;                                                                                                                                                       Г). морозильник;                                                                                                                                Д). льодогенератор.

       

 Завдання №2 : Розгадайте кросворд.

 

По вертикалі:

  1. - пристрій, що відбирає пару холодильного агента  з випарника;
  2.  - процес відведення тепла від харчових продуктів;
  3. - один з найпоширеніших холодильних агентів;
  4. – сталевий циліндр  для запасу рідкого холодильного агенту;
  5. - устаткування для демонстрації та продажу охолоджених виробів.

 

                                                  По горизонталі:

1 - пристрій, в якому пароподібний холодильний агент переходить в рідину;

3 - пристрій, в якому кипить холодильний агент;

4  пристрій для вловлювання механічних забруднень;

     7 - пристрій для приготування морозива ;

8 - холодильний агент з різким неприємним запахом.

 

doc
До підручника
Технології (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Коберник О.М., Терещук А.І. та інші)
Додано
29 травня 2020
Переглядів
1316
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку