Заняття на тему: "Авіатехніка на службі людині"

Про матеріал

Тема заняття: Авіатехніка на службі людині.

Мета: Ознайомити вихованців з новинками сучасної авіатехніки.

Завдання: Ознайомлення учнів з новинками та перспективами розвитку сучасної авіатехніки.

Обладнання: Матеріал для виготовлення макетів авіамоделей.

Тип заняття: Комбінований.

Перегляд файлу

Тема заняття: Авіатехніка на службі людині.

 

Мета: Ознайомити вихованців з новинками сучасної авіатехніки.

 

Завдання: Ознайомлення учнів з новинками та перспективами розвитку сучасної авіатехніки.

 

Обладнання: Матеріал для виготовлення макетів авіамоделей.

 

Тип заняття: Комбінований.

 

Хід заняття

 

І. Організаційний момент:

Зміст:

1. Привітання, перевірка присутніх.

2. Перевірка готовності учнів до заняття.

 

II. Основна частина:

1. Розповідь керівника гуртка:

Нещодавно ізраїльською компанією Tactical Robotics Ltd. Був розроблений безпілотний літальний апарат вертикального зльоту і посадки AirMule.

БПЛА може управлятися як автопілотом, так і оператором, який перебуває на землі. Серед його завдань — перевезення вантажів та евакуація поранених з поля бою під вогнем противника.

Апарат, що знаходиться на випробуваннях, важить 770 кг і здатний підняти в повітря навантаження масою до 640 кг, може розвивати швидкість до 180 км/год і підніматися на висоту більше 3600 метрів.

Гвинти, приховані всередині корпусу, дозволяють AirMule виконувати вертикальні зліт і посадку на невеликих (близько 40м2) і нерівних майданчиках. Таке розташування забезпечує захист лопатей від пошкоджень різними об'єктами, що опинилися в районі посадки випадково або через злий намір ворога. До того ж приховані гвинти дещо менш галасливі, ніж класичні вертолітні.

В ході випробувань, результати яких були оголошені недавно, AirMule в автономному режимі виконав вертикальний зліт, долетів до кінця злітно-посадкової смуги, розвернувся і повернувся в початкову точку. Контроль висоти здійснювався за даними двох лазерних висотомірів (незабаром на AirMule повинен бути встановлений ще й радіовисотомір), а місця розташування - за даними GPS, бортової інерційної системи і оптичного спостереження за точками на поверхні землі.

Летючий позашляховик проходить випробування

 

Компанія Advanced Tactics також представила нову модель авіаційної галузі - прототип транспортного засобу, здатного рухатися по землі, як позашляховик, а при необхідності задіяти вісім своїх гвинтів для вертикального зльоту, переміщення по повітрю і посадки. Наземні випробування AT Black Knight Transformer успішно завершилися в грудні 2013 року, а на початку 2014 року пройши перші польоти.

Розробка АТ Black Knight Transformer, призначеного для пілотованої і безпілотної доставки вантажів, а також евакуації постраждалих, почалася в 2010 році. З 2012 року Advanced Tactics веде роботи по створенню більш компактної і дешевої версії «літаючого джипа» (АТ Panther Transformer), габарити якої дозволяють розмістити її у вантажному відсіку CV-22 Osprey. AT Panther Transformer вміщує двох чоловік зі спорядженням і не вимагає спеціальних навичок управління.

В обох машинах Advanced Tactics використовується одна і та ж технологія трансформації автомобіля, придатного для пересування по дорогах загального користування, в мультикоптер. Модульна конструкція дозволяє замінювати окремі компоненти в польових умовах, всі деталі є недорогими і комерційно доступними.

Як і широко поширені електричні мультикоптери, AT Transformer управляється і стабілізується за рахунок різниці тяги протилежних груп пропелерів. Такий підхід, реалізований за допомогою комп'ютеризованої системи управління 3 зворотним зв'язком, простіше і дешевше «гелікоптерної» системи стабілізації. АT Transformer здатний виконувати контрольований політ навіть у разі часткової відмови системи.

В якості наземного транспортного засобу AT Black Knight Transformer здатний розвивати швидкість до 70 миль на годину (113 км/год). Після додаткових модифікацій AT Black Knight Transformer може перетворитися в човен або амфібію.

Фахівцями Advanced Tactics був побудований ряд прототипів АТ Transformer, починаючи від невеликих електричних і закінчуючи повномасштабним чинним прототипом, оснащеним ДВС. Фінальна версія AT Black Knight Transformer буде оснащена Характеристики двигунами, аеродинамічні турбодизельними зовнішніх поверхонь будуть значно покращені. «Трансформер» зможе нести до 5 пасажирів (або більше 450 кг вантажу) зі швидкістю 130 вузлів (241 км/год), максимальна дальність польоту складе 250 морських миль (463 км).

Advanced Tactics розраховує продемонструвати повний спектр можливостей свого дітища вже наприкінці 2014 року.

2. Виготовлення макетів авіамоделей:

a) виготовлення фюзеляжу;

6) виготовлення крила;

в) виготовлення заднього оперіння моделі.

 

III. Заключна частина:

1. Підведення підсумків заняття.

2. Прибирання робочих місць.

docx
Додано
31 грудня 2023
Переглядів
63
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку