Заняття « Каравели »

Про матеріал
У перше плавання Колумб вирушив в серпні 1492 р. на трьох міцних кораблях - каравелах — флагманському трищогловому судні «Санта-Марії» і двох менших суднах — «Пінта» і «Нінья» — вирушив з порту Палоса на захід. Великі чотирикутні вітрила на грот-щоглі давали змогу суднам розвивати значну швидкість у відкритому океані. Екіпаж складався з 40 осіб.
Перегляд файлу

Каравели

Морська торгівля допомагає географам

Значним розширенням знань про географію нашої планети людство зобов'язане купцям, які шукали не тільки нові ринки збуту, але й джерела екзотичних товарів. У XV ст. почалася епоха Великих географічних відкриттів. У 1485 р. досвідчений мореплавець з Генуї Христофор Колумб звернувся до іспанського короля Фердинанда й королеви Ізабелли з пропозицією організувати експедицію, яка б знайшла найкоротший шлях у недоступну для європейців Індію. Він гадав, що простіше досягти цієї фантастично багатої напівлегендарної країни, не огинаючи африканський континент, а прямуючи через Атлантичний океан на захід. У ті часи ніхто й поняття не мав, що на шляху в Індію лежить перешкода у вигляді Американського материка.

У перше плавання Колумб вирушив в серпні 1492 р. на трьох міцних кораблях - каравелах — флагманському трищогловому судні «Санта-Марії» і двох менших суднах — «Пінта» і «Нінья» — вирушив з порту Палоса на захід. Великі чотирикутні вітрила на грот-щоглі давали змогу суднам розвивати значну швидкість у відкритому океані. Екіпаж складався з 40 осіб. 12 жовтня на обрії з'явилася довгоочікувана земля,моряки вирішили, що це довгождані береги Індії. Насправді ж це були береги Карибського моря. Спочатку Колумб висадився на Багамських островах, потім побував на Кубі, а відтак кинув якір на Гаїті. Теплий клімат і чудова природа цього острова уразили його уяву. На честь іспанського короля Фердинанда і королеви Ізабелли, які були його покровителями, він назвав цей острів Еспаньйола. Колумб, не підозрюючи про існування Америки, вважав, що більша частина земної кулі – єдиний масив суші, що складається з Європи, Азії й Африки. Побачивши острови там, де,на його думку, мала бути Азія, Колумб  назвав їх Ост-Індією. Перетнувши Атлантику чотири  рази, щоразу відкриваючи нові землі, він так і не зрозумів, що відкрив новий континент.

каравелла «Нинья»http://shipwiki.ru/images/pinta_1.jpg

«Pinta»      «Nina»

 

Корабль «Санта-Мария»«Santa Maria»



Схема каравели

 

 

docx
Додано
28 березня 2020
Переглядів
529
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку