Запитання для повторення з теми "Приготування страв з м'яса, сільскогосподарської птиці та субпродуктів "

Про матеріал
Запитання для повторення з теми "Приготування страв з м'яса, сільскогосподарської птиці та субпродуктів ". Матеріал для перевірки знань (для самоконтролю) до уроків виробничого навчання з професії "Кухар ".
Перегляд файлу

ЗАПИТАННЯ  ДЛЯ  ПОВТОРЕННЯ

 

 з теми «Приготування  страв з мяса сільскогосподарської птиці та субпродуктів»

 

Варені  м’ясні страви

 

1. Як визначити готовність вареного м’яса?

2. В яку воду закладають м’ясо – холодну чи гарячу?

3. Що додають у бульйон для поліпшення смаку і аромату вареного м’яса?

4. Які частини м’яса використовують для варіння?

5. При якій температурі треба варити м’ясо?

6. Яка тривалість варіння м’яса?

7. Як правильно нарізати м’ясо зварене великими шматками на порційні шматочки?

8. Як правильно зберігати нарізані шматочки м’яса до подавання на стіл?

9. Як приготувати страву «М’ясо варене з цибулею та сметаною?

10. Які гарніри використовують до вареного м’яса – яловичини, баранини, свинини?

11. Які соуси подають до вареного м’яса?

12. Як приготувати баранину з пшоном?

13. Які вимоги до якості варених м’ясних страв?

14 .Який термін зберігання варених м’ясних продуктів?

15. Які зміни відбуваються у м’ясі, при тепловій обробці

 

Смажені м’ясні страви

Смажені страви з м’яса великими шматками

1.Назвати  правила смаження м’яса великими шматками

2. Які частини м’яса використовують для смаження великими шматками?

3. З якою метою м’ясо шпигують, маринують перед смаженням?

4. Як приготувати грудинку фаршировану кашею?

5. Як приготувати полядвицю? З якої частини м’яса її готують?

6. Як приготувати м’ясо шпиговане  часником та цибулею?

7. Які гарніри та  соуси подають до смаження м’ясних страв?

8. Які вимоги до якості смажених м’ясних страв великими шматками?

 

Смажені  м’ясні  страви  порціонними  шматочками

1.Правила смаження м’яса натуральними порціонними шматочками.

2. Які частини м’яса використовують для приготування страв порціонними шматочками?

3. Як готують та подають м’ясо яловичини смажене порціонними шматочками ( біфштекс натуральний, біфштекс з цибулею)?

4. З якої частини яловичини нарізують біфштекс?

5. Як готують та подають ескалоп? З якої частини свинини нарізують цей напівфабрикат?

6. Як готують і подають баранину з цибулею?

7. Правила смаження м’яса запанірованими порціонними шматочками.

8.Як визначити готовність м’яса запанірованими порціонними шматочками?

9. Як готують і подають битки по – київськи?

10. Як готують і подають м’ясо хрустке, котлети відбивні?

11. Вимоги до якості смажених страв порціонними шматочками.

12. Які гарніри і соуси подають до м’ясних страв смажених порціонними шматочками?

13. Який термін зберігання м’ясних страв смажених порціонними шматочками?

 

Смажені  м’ясні страви дрібними шматочками

1. Правила смаження м’яса дрібними шматочками.

2. Які частини м’яса використовуюь для маження дрібними шматочками?

3. Як готують і подають піджарку?

 4. Як готують і подають бефстроганов?

5. З якими соусами подають смажені м’ясні страви дрібними шматочками?

6. Які гарніри подають до страв з м’яса смаженого дрібними шматочками?

7. Який термін зберігання м’ясних страв смажених дрібними шматочками?

 

 

doc
Додав(-ла)
Лецюк Любов
Додано
7 квітня 2020
Переглядів
1260
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку