Запитання і завдання для повторення теми: «Технологія приготування страв із риби та нерибних продуктів моря».
1. Розкажіть про значення рибних страв у харчуванні людини.
2. Як змінюються основні речовини, що містяться в рибі, при тепловій обробці?
3. Як варять і відпускають рибу?
4. Поясніть, чому припущена риба смачніша, ніж варена?
5. Складіть технологічну схему приготування страви "Щука, фарширована цілою".
6. Як готують і відпускають крученики рибні?
7. Визначити назву страви і спосіб її приготування за таким набором продуктів: короп, гриби сушені, цибуля ріпчаста, жир, рис, яйця, перець чорний, борошно пшеничне, вершкове масло.
8. Як готують і відпускають страву "Трубочки рибні"?
9. Підберіть соуси і гарніри для запікання риби сирої, припущеної, смаженої.
10. Як готують страву "Карасі (коропи) запечені під сметанним соусом"?
11. Складіть технологічну схему приготування страви "Січеники рибні українські".
12. Як готують і відпускають страву "Кульки рибні"?
13. Які страви готують з нерибних морепродуктів?