Засідання школи педмайстерності на тему : "Освіта "у них" і "в нас".

Про матеріал

Презентація підготовлена для засідання школи педмайстерності на тему : "Освіта "у них" і "в нас" ( всі "за " і "проти" закордонної освіти). В ній розглянуті освітні системи зарубіжних країн, що дає зрозуміти, чим вони кращі від української і чому ми так прагнемо до світових стандартів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала:МАРКІНА І.Г.- заступник директора з НР червень 2016р. ДНЗ “Чортківське ВПУ”

Номер слайду 2

МЕТА: розглянути освітні системи зарубіжних країн і зрозуміти, чим вони кращі від української і чому ми так прагнемо до світових стандартів.

Номер слайду 3

НІДЕРЛАНДИ ПОЛЬЩА КАНАДА ВЕЛИКА БРИТАНІЯ США ЯПОНІЯ НІМЕЧЧИНА ФРАНЦІЯ ФІНЛЯНДІЯ “ПРОТИ” “ЗА” Країна

Номер слайду 4

Вправа “Вільний мікрофон” 7принципів освіти в Фінляндії Рівність: шкіл,навчальних дисциплін,батьків, учнів, вчителів,дорослих і дітей. Безкоштовність. Індивідуальний підхід. Практичність. Довіра до вчителів і до учнів. Добровільність. Самостійність.

Номер слайду 5

Приємні дрібниці фінської школи: немає охорони чи високого паркану довкола школи. Тут діє система автоматичних замків, тож школярі можуть потрапити у приміщення тільки відповідно до розкладу; сидіти за шкільною партою не обов’язково. Для максимально комфортного проведення часу школярам дозволено сидіти на підлозі чи на килимах, які є у всіх кабінетах молодшої та середньої школи. діти можуть ходити у змінному взутті чи бігати лише в шкарпетках; немає форми, діти можуть приходити навіть у піжамі; вчителі не практикують викликання учнів «до дошки». Під час уроку всі виконують завдання самостійно, а вчитель та його помічники контролюють і допомагають школярам. учні можуть писати в зошитах олівцем і стирати написане хоч сотню разів; уроки на свіжому повітрі є невід’ємною складовою фінської школи. Також кожної перерви вчителі виводять дітей на свіже повітря; фінські діти практично не отримують домашніх завдань. Батькам замість навчання вдома рекомендують зводити дітей у музей, галерею, на пікнік, у басейн тощо.

Номер слайду 6

ФРАНЦІЯ Школа у Франції починається з 6 років. Навчання в початковій школі триває 5 років. Далі (з 11 років) починається навчання в середній школі — так званих коледжах. У 14 років учні закінчують коледж і можуть продовжити навчання в професійному училищі або в загально освітньому ліцеї. Закінчивши їх, випускники отримують диплом про середню спеціальну освіту, яке цінується у Франції так само, як вища. Навчання в загальноосвітньому ліцеї вибирають ті учні, які збираються вступати до ВНЗ. Закінчивши ліцей будь-якого типу, випускник отримує атестат про отримання середньої освіти (видають його, однак, не всім учням, а приблизно 80% відсотків випускників). Безкоштовну освіту у Франції можна отримувати до 16-17 років.

Номер слайду 7

Викладач Шляпінська І.В. НІМЕЧЧИНА

Номер слайду 8

ЯПОНІЯ У Японії до 6 років дитина повинна навчитися читати, інакше її просто не візьмуть до школи, і доведеться поступати заново через рік, що знижує шанси на успішну кар’єру. До 6 класу домашніх завдань не задають, зате відіграються в середній і старшій школі. Навантаження у старшокласників таке величезне, що їх вважають найбільш зайнятими людьми в країні. Основні предмети, що вивчаються: математика, японська, англійська, соціальні науки, ремесло, музика, а також традиційні мистецтва – каліграфія і поезія. Школярі здають іспити в середині та наприкінці кожного триместру. Жоден з них не можна перездати, оскільки працює принцип довічного найму – за учнями уважно стежать роботодавці, які заздалегідь вибирають, кому оплатити подальше навчання.

Номер слайду 9

США Із п’яти-шести років юні американці стають учнями. Саме в цьому віці діти вперше переступають поріг початкової школи (Elementary School). Тут вони навчатимуться найдовше — з нульового по п’ятий клас. Іноді «нульовку» називають kindergarten, тобто дитячим садком. Але це зовсім не дитячий садок у звичному для нас розумінні: уроки тривають до шести годин на день, але домашніх завдань не задають. Початкову школу американці закінчують у 12–13 років, а потім переходять до середньої школи, де навчаються в середньому до 18-ти років. Характерною рисою американської школи є розподіл дітей за здібностями. Із самого початку малюкам дають тест. І надалі він стане головним критерієм успіху дитини. З моменту визначення особистого IQ дитини навчання стане роздільним. Із талановитими дітьми заняття націлені на глибокі різнобічні знання. Їх починають готувати для входження в інтелектуальну еліту країни. Зі «середньоздібними» займатись будуть так само сумлінно, але в меншому обсязі. Цих дітей відразу орієнтують на технічні спеціальності. Навчання в середній школі (middle school) — найбільш короткотривале: із шостого по восьмий клас. Середні школи бувають різних типів: академічні, професійні та багатопрофільні. Академічні школи, наприклад, дають освіту, достатню для вступу до ВНЗ, професійні ж готують до безпосередньої практичної роботи. Через відсутність уніфікованої навчальної програми випускники середніх навчальних закладів мають різний рівень знань. Інша форма школи, де можна отримати освіту середнього ступеня в Америці, — вища школа (High School), яка є останнім етапом навчання, де школярі навчаються чотири роки (з 9 по 12-й клас). У старших класах здійснюється підготовка до вступу в університет. Середня освіта у країні загальна й безкоштовна. Уряд установлює лише дуже загальні рамки вимог для навчання, тому програми середньої освіти відрізняються в різних штатах, містах, округах і школах.

Номер слайду 10

Викладач Білецька О.В. ВЕЛИКА БРИТАНІЯ

Номер слайду 11

КАНАДА У Канаді в різних провінціях діти йдуть до першого класу в 6–7 років. Навчання в початковій школі триває шість років з 1-го по 6-й клас, у середній — із 7-го по 12-й клас. Межі початкової та середньої школи визначаються кожною окремою провінцією. Освіта з 10-го по 12-й клас відбувається у вищій школі. Такий термін не відноситься в даному випадку до вищої освіти, а більше відповідає нашій середній освіті. Навчання тут не є обов’язковим, на відміну від канадської середньої освіти. Навчання в усіх школах ведеться однією з офіційних мов країни — англійською або французькою. У більшості провінцій повна середня освіта, що відкриває дорогу до ВНЗ, займає 12, а у провінції Онтаріо — навіть 13 років. Лише у Квебеку школу закінчують після 11-го класу, а потім ті, хто хоче підготуватись до вступу в університет, ще два роки вчаться на підготовчому відділенні в коледжі системи CEGEP. Для отримання шкільного диплома випускникам необхідно скласти визначену законом кількість заліків. У початковій школі учні отримують знання з рідної мови, читання, письма, математики, знайомляться з природознавством, мистецтвом та іншими предметами. У багатьох початкових школах вивчають також одну іноземну мову.

Номер слайду 12

Викладач Яблонська Л.Б. Польща

Номер слайду 13

НІДЕРЛАНДИ У Нідерландах шкільна освіта продовжується 11 (12) років. Діти йдуть до школи в чотирирічному віці, а закінчують своє навчання у 18 років. Тривалість навчання залежить від того, яку вищу освіту виберуть майбутні випускники шкіл. Початкова освіта розрахована на дітей віком від 4 до 12 років. Навчання передбачає 8 років занять. Кожна початкова школа сама складає свій навчальний план на базі вимог, що даються державою. Більше 3/4 від загальної кількості шкіл в Нідерландах управляються приватними особами та називаються спеціальними, а школи, засновані державою (муніципалітетами), називаються публічними. Усі школи, чи то спеціальні чи ж публічні, отримують від держави бюджетні кошти. У системі середньої освіти, орієнтованої на дітей із 12-ти років, передбачається можливість різних типів навчання — середня підготовча професійна освіта, загальна середня освіта підвищеного рівня, підготовча наукова освіта.

Номер слайду 14

Бразилія, Белу-Оризонті Типова школа для дітей робітників. Ті з бразильців, хто має гроші, відправляють дітей до приватних шкіл. Ці учні живуть у фавелах. У класі мало шкільних сумок і книжок. Як вигядають учні та класні кімнати? Британський фотограф Джуліан Жермен (Julian Germain) останні 10 років фотографував учнів у їхніх класних кімнатах по всьому світу.  Проект «Портрети класів» вразив сучасників. Різні діти, з різними стартовими можливостями і різним майбутнім. Зверхність золотої молоді й суворі погляди дітей нетрів, якісні парти й вікна без шибок – ці фотографії не залишають байдужим нікого.

Номер слайду 15

Ємен, Акамат аль-Мегаб На фото – вся школа. Однокімнатне приміщення в дрібному гірському селі. До апаратури довелося тягнути 100 м кабелів, бо в школі немає електрики. Старші й менші навчаються разом, доросліші діти опікуються малими. Німеччина, Дюссельдорф Спокійні яскраві діти. Вся будівля просякнута молодіжною культурою, стіни розмальовані графіті. У сусідньому класі відбувалася вечірка, на якій розважалися і діти, і їхні батьки.

Номер слайду 16

Голландія, Борнаго-колледж Голландські учні виявилися найбільш розслабленими з усіх. Вони розкуто усміхалися в камеру і позували, навіть якщо їх не просили. Зйомки припали на «спортивний день» у школі. США, Сент-Луїс Школа справді відбиває реальність Сент-Луїса – майже всі його жителі афроамериканці. Доволі стара традиційна будівля. Але директор сповнений ентузіазму й чудово ладнає з дітьми.

Номер слайду 17

Перу, Тіраканчі Знімальна група 4 години трусилася у вагоні, щоб добратися до цього гірського села. Чверть дітей розуміє тільки рідну мову кечуа, вони тихі й боязкі. Більшість батьків – фермери, електрика є в 40% будинків. Найбільша проблема – викладачі. Ніхто з місцевих не має рівня освіти, що дозволить викладати в школі. А міські вчителі не хочуть їхати так далеко і заробляти так мало. Справді почуваєшся в іншому світі. Англія, Сіхем Школа в бідному районі. Це клас для найменших дітей, і його портрет відбиває особливості віку. Один хлопчик ніяк не міг сконцентруватися, а другий обмалювався фломастером.

Номер слайду 18

Бангладеш, Джессор Це не військове училище, просто всі школярі носять уніформу – це єднає, прищеплює дисципліну й відчуття гідності. Учні дуже амбітні, вони вважають навчання можливістю добитися успіху й бачать себе майбутніми лікарями та юристами. Ефіопія, Ґамбелла У невеликому селі – 5 класів. При цьому вражає гідний рівень викладання, діти захоплені навчанням. У цій частині Ефіопії вчитель – дуже шанована професія.

Номер слайду 19

Тайвань, Тайбей Учні столичної школи пообідали зі своїм доброзичливим професійним учителем і лягли на парти, щоб передрімати 30 хвилин. І справді заснули. Потім вони 10 хвилин провели на свіжому повітрі й повернулися до занять. У школярів дуже насичена програма, і без такого перепочинку їм було б надто тяжко. Нігерія, острів Лагос У цьому класі десь 60 дітей, в сусідніх – по 90. Часом у приміщень навіть немає стін, тільки дах. Але сфотографувати дозволили лише цей клас, у якому недавно був ремонт. На передньому столі написано, що його пожертвувала школі енергетична компанія.

Номер слайду 20

Що їдять учні на обід у різних країнах світу? З'єднайте назву країни (цифра ) та страви (літера) локшина, сир фарширований , рибна ковбаса, заморожений мандарин, молоко м Україна 15 суп, рис з курячим гуляшем, десерт, сік і гарячий чай л Франція 14 багет, салати, кус-кус, змішані овочі в соусі, м'ясо к Гаїті 13 рисова каша і ... все и Гондурас 12 копчена скумбрія, хліб, червоний перець, салат з помідорів, ківі, яблука, молоко і торт ї Сінгапур 11 чізбургер, плавлений сир і картопля, молочний шоколад, шоколадні пудинги, кетчуп. і Словаччина 10 рис, соус каррі, масала є Швеція 9 страва з картоплі, капусти та квасолі, а також крекер і ягідний сік е США 8 смажені анчоуси, омлет, печеня з капустою і помідорами, паростки сої та куряча відбивна з Південна Корея 7 вермішелевий суп, вінегрет, омлет, компот ж Чехія 6 коричневий рис і боби д Велика Британія 5 салат з курки, сиру , моркви і соус г Індія 4 свинина, соус з бобів, капуста, суп в Китай 3 картопля, горох б Японія 2 риба, яєчня з томатним соусом, рис, шпинат, цвітна капуста і суп а Швеція 1 Страви літера Країна №

Номер слайду 21

Що їдять учні на обід у різних країнах світу?

Номер слайду 22

1. Швеція е: страва з картоплі, капусти та квасолі, а також крекер і ягідний сік.

Номер слайду 23

2. Японія м: локшина, сир фарширований ,рибна ковбаса, заморожений мандарин, молоко

Номер слайду 24

3. Китай а: риба, яєчня з томатним соусом, рис, шпинат, цвітна капуста і суп.

Номер слайду 25

4. Індія є: рис, соус каррі, масала.

Номер слайду 26

5. Велика Британія д: картопля, горох

Номер слайду 27

6. Чехія л: суп, рис з курячим гуляшем, десерт, сік і гарячий чай.

Номер слайду 28

7. Південна Корея в: свинина, соус з бобів , капуста, суп.

Номер слайду 29

8. США і: чізбургер, плавлений сир і картопля, молочний шоколад, шоколадні пудинги, кетчуп

Номер слайду 30

9. Швеція г: салат з курки, сиру , моркви і соус.

Номер слайду 31

10. Словаччина ї: копчена скумбрія, хліб, червоний перець, салат з помідорів, ківі, яблука, молоко і торт.

Номер слайду 32

11. Сінгапур з: смажені анчоуси, омлет, печеня з капустою і помідорами, паростки сої та куряча відбивна.

Номер слайду 33

12. Гондурас и: рисова каша і ... все.

Номер слайду 34

13. Гаїті д: коричневий рис і боби.

Номер слайду 35

14.Франція к: багет, салати, кус-кус, змішані овочі в соусі, м'ясо.

Номер слайду 36

15.Україна ж: вермішелевий суп, вінегрет, омлет, компот.

Номер слайду 37

Як складають іспити в різних країнах? 1. Китай «Гаокао» - так називаються державні іспити в цій країні. Вони проводяться у всіх китайських школах в один день і в одну годину. Школярам дозволено взяти із собою лише найнеобхідніше: ручку, олівець,гумку, лінійку і циркуль. Все інше заборонено. Навіть питну воду в пляшках проносити забороняється. У екзаменаційних приміщеннях знаходяться детектори, камери, які подаються сигнали. За іспитами не можуть спостерігати безпосередні вчителі школярів - їх замінюють сторонні педагоги та представники управління освіти і кілька просто сторонніх людей. Іспити займають два дні. Вранці першого дня 2,5 години відводиться на відповіді на питання з літератури і китайської мови, а після обіду - з іноземної мови та математики. У другий день здається ще один з обов'язкових предметів, а також один з предметів на вибір, який залежить від обраного учнем ВНЗ. Результати визначаються тільки комп'ютером. Це робиться для виключення людського фактора. Списування, використання шпаргалок і інші подібні трюки караються довічним позбавленням волі і шансу бути помилуваним або перездати іспит практично немає. А про те щоб вступити до ВНЗ за гроші не йде взагалі ніякої мови. До речі, уряд Китаю спеціально виділяє з казни кошти, щоб було можливим зберегти всі екзаменаційні білети в таємниці.

Номер слайду 38

Як складають іспити в різних країнах? 2. США Тут випускні випробування з якоїсь причини дуже прості для всіх випускників. Проведені дослідження показали, що американські випускні іспити з математики для учнів 12 класу за складністю рівні аналогічним європейським іспитів для учнів 7 і 8 класів. А щоб вступити в коледж чи університет передбачені стандартні тести, що складаються, як правило, з математичної частини, твору і аналізу тексту. Якщо учень не здав тести в перший раз, у нього є можливість ще п'ять разів повторити спробу. Що ж стосується недобросовісної здачі іспитів, то фантазія американських учнів розвинена дуже добре. Щоб полегшити собі здачу іспитів, вони застосовують такі методи як списування, використання різних гаджетів (планшетів, телефонів і т.д.), сайти-шпаргалки і навіть спеціальні препарати, які стимулюють активність мозку. Але на відміну від ситуації в Китаї, ніяких особливих покарань, крім подальшого не допуску до іспитів, учні американських шкіл можуть не боятися.

Номер слайду 39

Як складають іспити в різних країнах? 3. Фінляндія Фінським учням дуже повезло - при бажанні вони взагалі можуть не складати іспити, тому що вступити в професійне училище можливо просто завдяки свідоцтву про закінчення школа. Тільки після трирічного навчання в гімназії фінський учень може вступити до ВНЗ, для чого передбачена здача одного загальнонаціонального іспиту: фінська мова, шведська мова, іноземна мова, математика або природна наука. Цей іспит вважається досить простим і без проблем здається переважною більшістю випускників. Іспит проходить приблизно так: присутні всього два педагога, які контролюють, щоб учень залишив всі особисті речі. Все необхідне вже знаходиться в аудиторії. Але дозволено брати будь-які словники і довідники. Суворо забороняється радитися з кимось або списувати, інакше учня чекає покарання - видалення і «прекрасна» можливість залишитися на другий рік. Цікаво, що результати цих іспитів ніяк не впливають на вступ до ВНЗ - для поступлення доведеться здавати вступні іспити. До речі, планується, що в Фінляндії більшість гімназій перейде на систему електронних випускних іспитів.

Номер слайду 40

Як складають іспити в різних країнах? 4. Ізраїль Положення екзаменаційних справ в Ізраїлі досить цікаве. Для вступу до ВНЗ Ізраїлю учні повинні здавати психометричний іспит, результати якого вважаються дійсними ще 7 років! Приймати в ньому участь можна скільки завгодно раз, але між спробами здати його повинно пройти не менше півроку. Іспит являє собою збірник тестів за трьома головними напрямами: англійська мова, математичні здібності і вербальне мислення. Для різних учнів іспит проводять на різних мовах: іспанською (1 раз в рік), французькому (1 раз в рік), арабською (4 рази на рік), російською (2 рази на рік) і івриті (5 разів на рік). Незважаючи на досить поблажливі умови ізраїльськими школярами неодноразово робилися спроби скласти іспити за допомогою хитрощів. Так, наприклад, в 2010 році учні зламали електронну пошту свого класного керівника і від його імені написали лист до департаменту освіти з проханням надіслати відповіді на питання тестів.

Номер слайду 41

Як складають іспити в різних країнах? 5. Південна Корея Як такі, випускні іспити в цій країні відсутні, а середня освіта - це гарантія для всіх і диплом забезпечений практично кожному. Сама ж держава ставиться до цього дуже уважно. Під час іспитів літакам, наприклад, заборонено здійснювати посадки, щоб не відволікати учнів, і всі рейси вранці і вдень відбуваються із зсувом на півгодини. Що стосується самого іспиту, то він проводиться за основними чотирьох предметів: корейська мова, англійська мова, історія та математика, а також трьом окремих дисциплін на вибір. На іспитах присутні тільки сторонні педагоги, а пакети, в яких знаходяться питання, розкривають одночасно по всій країні. Учень може взяти з собою тільки посвідчення особи, ручку, олівець. Ні телефонів, ні планшетів брати з собою не можна. Вже неодноразово були зафіксовані випадки, коли після невдалої здачі іспитів в різних частинах країни розчаровані випускники здійснювали самогубства. Це говорить про гранично серйозне ставлення учнів іспитів , адже тут - це дійсно шлях в майбутнє.

Номер слайду 42

Як складають іспити в різних країнах? По інших країнах ми скажемо лише коротко: 6. У Норвегії випускники і вступники складають іспити на навчальних ноутбуках зі спеціально встановленою програмою, що не дозволяє обманювати. 7. У Бразилії здається екзамен за бажанням. Для нього потрібно зареєструватися за півроку і оплатити участь. А для вступу до деяких ВНЗ, де, до речі, передбачено тільки безкоштовне навчання, можна здати звичайні шкільні іспити. 8. У Швейцарії, Ісландії, на Філіппінах і Кіпрі у кожної школи свої іспити. 9. У Японії, щоб вступити до ВНЗ, потрібно здати спочатку шкільні іспити, а потім університетські. Навіть власники червоних дипломів повинні попрацювати. 10. Для вступу до ВНЗ Німеччини випускники повинні пройти 28 курсів, здати два звичайних іспиту і два іспити підвищеного рівня. 11. У Таїланді і Гонконгу здаються два екзамени: один централізований, другий - від кожної окремої школи. 12. У Канаді, Італії, країнах Скандинавії, Німеччини та Австрії до здачі обов'язкові, як усні, так і письмові іспити.

Номер слайду 43

12 років Японія 10 років Чехія 12 років Польща 10 років Фінляндія 10 років Франція 11-12 років США 12 років Канада 8 років Індія 13 років Німеччина 12 років Австралія 11 років Велика Британія 12 років Латвія Скільки вчаться діти в різних країнах

Номер слайду 44

Як живеться вчителям у різних країнах ? В Туреччині В Польщі У Франції У Великобританії В Ізраїлі В Грузії

Номер слайду 45

У Сербії: - студент має право не здавати іспит викладачеві , у якого лупа; - студенти, які не запізнюються на заняття, мають право йти з уроків на 10 хвилин раніше. В США: У штаті Оклахома студент має право не йти в колдедж, якщо він мертвий. - У США заборонено красти стільці зі школи. В Австралії : - студентам, які отримали дипломи з відзнакою, дозволено займатися сексом у громадських місцях 1 тиждень; - студентові заборонено бажати викладачеві вмерти. У Голландії: - студентам заборонено приходити на іспит у костюмі бомжа, із проханням поставити іспит автоматом; - студент має право застрелити викладача,якщо викладач носить вуси ,як у Гітлера; - студентові дозволено піти із занять,якщо в нього сіла батарея на телефоні . У Греції : - заборонено розбивати пляшку об голову вчителя, якщо він спізнився на урок; - заборонено продавати своїх дітей, якщо вони одержали погану оцінку; - заборонено пускати гази з під час уроку; - будь-який студент , який долучив свого викладача в друзі в соціальних мережах, зобов'язаний оцінити його фото й залишити коментар; - студенти що вміють танцювати брейк-данс,мають право крутиться на голові прямо на іспиті ; студентові дозволено зґвалтувати викладача,якщо викладач одягнений як повія.

Номер слайду 46

У Канаді: - заборонено підпалювати вчителі, якщо він дав вам важке домашнє завдання; - заборонено бити вчителі стільцем. Можна тільки книгою; - студент має право не йти на іспит,якщо поїзд йому переїхав обидві ноги. В Ірландії: - студентам заборонено вмирати під час сесії; - дівчина із грудьми першого розміру,одержує додатковий бал на всіх іспитах; - студентка яка не користується косметикою,має право спати на заняттях. У Китаї: - померлого студента представляють до нагороди; - учням дозволено під час уроків їсти. У Бельгії: - студентам заборонено діставати під час іспиту дриль і починати вкручувати саморізи у підлогу; - студент не допускається до здачі іспитів,якщо він помер біля деканату; - в день студента учням дозволено називати всіх викладачів по даним їм прізвиськам .

Номер слайду 47

В Італії: - учень повинен здати тест на наркотики, якщо він пчихнув на заняттях; - студентові дозволено не відвідувати коледж, якщо він тупий. В Індії: - студент має право не йти на іспит,якщо він умер у неділю ; - студентам сплячим на заняттях видають подушки,за умови що вони не будуть хропти; - студентам заборонено під час заняття вставати й починати співати пісні про любов. В Угорщині: - студентка, яка не палить, має право одержати автоматом один екзамен за вибором. В Іспанії: - студент, який не знає білет виданого йому на іспиті, зобов'язаний станцювати для викладача сальсу. У Данії: - студент, який заснув на заняттях, має право спати тільки на животі. У Мексиці: - студент має право побити викладача, якщо викладач поводиться так , як собака , що зірвалася з ланцюга. В Уругваї: - студент схожий на акулу,одержує іспит автоматом. В Африці : - студентам заборонено приходити на іспити з чистою головою. В Аргентині : - заборонено примушувати викладача готувати вам вечерю, якщо ви на іспиті отримали оцінку "відмінно".

Номер слайду 48

Для когось літо - це поцілунок сонячного зайчика, для когось - солоний бриз моря, для когось - полуниця і черешня, а для вчителів та їх учнів - це цілий етап у житті, під час якого відбуваються незбагненні метаморфози людського життя, що перетворюють дітей на підлітків, підлітків - на красивих юнаків та дівчат, а їх педагогам дарують вічну молодість. Бажаю всім гарного відпочинку, сонячних днів, теплого моря! Бережіть своє життя та здоров'я! До зустрічі 1 вересня!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Карпик Сергій Миколайович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Візнюк Світлана Євгенівна
    Була присутня на школі педагогічної майстерності. Захід цікавий, змістовний і повчальний.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Василюк Марія Михайлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Шамрило Юрій Іванович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Жовтюк Галина Маркіянівна
    Приймала участь у цьому засіданні. Цікаво і змістовно.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
ppt
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
3 березня 2018
Переглядів
1301
Оцінка розробки
5.0 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку