ЗАСТОСУВАННЯ ГЕОМЕТРИЧНИХ ФІГУР ТА ЇХ ВЛАСТИВОСТЕЙ У ПОБУТІ

Про матеріал
ПРЕЗЕНТАЦІЯ ІЗ ЗАСТОСУВАННЯ ГЕОМЕТРИЧНИХ ФІГУР ТА ЇХ ВЛАСТИВОСТЕЙ У ПОБУТІ (УТЕПЛЕННЯ БУДИНКУ)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЗАСТОСУВАННЯ ГЕОМЕТРИЧНИХ ФІГУР ТА ЇХ ВЛАСТИВОСТЕЙ У ПОБУТІ (утеплення будинку) Роботу виконала: Дудка Юлія Станіславівна учениця 8 класу Березівського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Красноградської районної ради Харківської області, Науковий консультант: Пасічник Віктор Володимирович, вчитель математики Березівського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів, спеціаліст першої категорії

Номер слайду 2

Зміст ВСТУП РОЗДІЛ 1 СУЧАСНІ СИСТЕМИ УТЕПЛЕННЯ 1.1. Огляд літератури 1.2.Значення утеплення будинку РОЗДІЛ 2 МЕТОДИ І МАТЕРІАЛИ ДОСЛІДЖЕНЬ 2.1.Способи утеплення 2.2.Матеріали утеплення 2.3. Обчислення витрат на матеріали по утепленню будинку ВИСНОВКИ СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ДОДАТКИ

Номер слайду 3

Мета дослідження полягає в теоретичному обґрунтуванні сучасних методів теплоізоляції індивідуальних житлових будинків. Завдання, що підлягають вирішенню: розкрити зміст, визначити цілі та завдання теплоізоляції індивідуальних житлових будинків; розглянути теоретичні основи теплоізоляції індивідуальних житлових будинків; здійснити розрахунок витрат на теплоізоляційний матеріал; обґрунтувати економічну ефективність теплоізоляції індивідуальних житлових будинків; Об’єкт дослідження: теплоізоляція індивідуального житлового будинку. Предмет дослідження: використання сучасних методів і матеріалів для теплоізоляції індивідуальних житлових будинків. Методи дослідження: бібліографічний пошук, системно - структурний аналіз, спостереження, порівняльний аналіз. Новизна одержаних результатів полягає в теоретичному обґрунтуванні сучасних методів теплоізоляції індивідуального житлового будинку із практичним застосуванням властивостей геометричних фігур у побуті.

Номер слайду 4

Значення утеплення будинку Якісне утеплення фасаду – питання, яке хвилює власників і нового, і старого житла. Від його рішення залежить не тільки витрати на опалення, але і комфорт в будинку. Тож все більше українців зголошуються на вдосконалення фасаду свого дому. Саме утеплення стін ззовні, за словами фахівців — найбільш ефективний та безпечний для здоров'я захід (рис.1.1. рис.1.2.) Більше 60% втрат тепла в будинку відбувається через стіни, підлогу, покрівлю, тому щоб звести ці втрати до мінімуму, необхідно особливу увагу приділити теплоізоляції зовнішніх конструкцій. Нині на ринку є великий вибір матеріалів, які добре зберігають тепло: від уже звичних пінопласту та мінеральної вати, до рідкокерамічної теплоізоляційної фарби та піни. Грамотно підібрана система утеплення сприяє економії енергії до 50%. Отже, теплоізоляція будинку: зменшує споживання енергії на опалення взимку і кондиціонування влітку. знижує витрати енергії на підтримку комфортного для проживання температурного режиму всередині приміщення. знижує масу зовнішніх конструкцій, що економить витрати на купівлю основних будівельних матеріалів (цегли, деревини, сталі), а так само здешевлює будівельні роботи.

Номер слайду 5

РОЗДІЛ 2 МЕТОДИ І МАТЕРІАЛИ ДОСЛІДЖЕНЬ 2.1. Способи утеплення Внутрішнє утеплення Зовнішнє утеплення

Номер слайду 6

Внутрішнє утеплення позитивні сторони : кімната швидко нагрівається; негативні сторони: кімната швидко охолоджується (особливо вночі); на час ремонту треба переїжджати з будинку; суттєво зменшує внутрішній розмір приміщення; складна для виконання технологія для уникнення конденсату; стіна повністю промерзає, що зменшує термін її експлуатації: теплоізоляція не дає їй нагріватися від внутрішнього тепла; необхідна додаткова вентиляція помилки під час монтажу загрожують появою цвілі, та руйнацією як елементів утеплення, так і самих стін.

Номер слайду 7

Зовнішнє утеплення позитивні характеристики: - довше зберігає тепло (приміщення лишається теплим); - стабільна температура; - вирішення проблеми герметизації швів у панельних будинках; - збільшує термін служби стін, оскільки створює шар захисту від дії зовнішніх факторів; - змінює фасад будинку, що може бути як плюсом, так і мінусом. Негативні характеристики: - довше прогрівається.

Номер слайду 8

Мокрий метод це так звана система скріпленої теплоізоляції, яка є недорогим способом багатошарового утеплення зовнішніх стін. Теплоізоляційний матеріал монтують на клей і дюбелі, після чого на стіну встановлюють або наносять гідрозахисний шар, армуючі елементи, ґрунтовку і фінішну штукатурку. Подібна багатошарова конструкція висуває серйозні вимоги до сумісності шарів, і деякі виробники випускають готові комплексні рішення для фасадів, що включають увесь необхідний набір матеріалів.

Номер слайду 9

Сухий метод припускає монтаж поверх утеплювача гідроізоляції і облицювального шару (блокхаус, сайдинг, пластикові або керамічні панелі), а не рідкої штукатурки. У випадку якщо між шаром теплоізоляції і облицюванням передбачений вентиляційний проміжок, такий метод монтажу називають навісним вентильованим фасадом. Це більше дорогий, але і ефективніший спосіб монтажу теплоізоляції, де повітряний проміжок виступає додатковим температурним буфером, що знижує тепловтрати і полегшує виведення вологи з утеплювача.

ppt
Пов’язані теми
Геометрія, 8 клас, Презентації
Додано
18 травня 2023
Переглядів
339
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку