Завдання на відповідність

Про матеріал
Дане завдання розраховане на перевірку теоретичних знань з відповідної теми. У завданні потрібно відповідно до лівої частини знайти праву та записати ключ-відповідь. Дане завдання допомагає запам'ятати правила, перевірити знання та активізувати розумову діяльність. У ході розв'язання даного завдання учням самостійно пропонується пригадати теоретичний матеріал, що дозволяє об'єктивно оцінити їхні знання.
Перегляд файлу

Завдання на перевірку знань з геомептрії 7 клас (за підручником О.С.Істер):

1. Знайди відповідність.

Дане завдання розраховане на перевірку теоретичних знань з відповідної теми. У завданні потрібно відповідно до лівої частини знайти праву та записати ключ-відповідь. Дане завдання допомагає запам'ятати правила, перевірити знання та активізувати розумову діяльність. У ході розв'язання даного завдання учням самостійно пропонується пригадати теоретичний матеріал, що дозволяє об'єктивно оцінити їхні знання. Також, завдання на відповідність сприяє розвитку логічного та творчого мислення, сприяє зацікавленості учнями предмету, розширення кругозору. Сприяє розвитку зорової та смислової пам'яті. Розвиває вміння аналізувати отриману інформацію, свої дії та їх результат. Виховує любов до предмету та уміння працювати в команді.

На виконання завдання відводиться 5-10 хвилин часу, що дозволяє зекономити час на уроці. Кожне запитання в завданні оцінюється однаковою кількістю балів. Оцінка за завдання виставляється за формулою: О = 12/k*p, де k – кількість запитань у завданні, p – кількість правильних відповідей. Завдання слід давати після вивченої теми, в процесі перевірки засвоєння учнями теоретичних знань. Не слід їх застосовувати під час вивчення нового матеріалу.

Завдання на знаходження відповідності може бути двох типів: на перевірку теоретичних знань, де потрібно розглянути відповідність між правою та лівою частинами правила, і перевірку практичних навичок, де в лівій частині потрібно розв'язати приклад та знайти правильну відповідь в правій. Завдання на знаходження числової відповідності можна використовувати на будь-якому етапі навчання, але його найчастіше використовують в самостійних та контрольних роботах. Я в своїй роботі розглядаю завдання на перевірку теоретичних знань. В ключі замість цифр можна у відповіді використати букви, щоб скласти слово. 

НАЙПРОСТІШІ ГЕОМЕТРИЧНІ ФІГУРИ

Код:

1-5, 2-7, 3-9, 4-8, 5-3, 6-1, 7-10, 8-2, 9-12, 10-11, 11-4, 12-6.

1

Яка б не була пряма, існують точки,

1

точка та пряма.

2

Через будь-які дві точки можна провести

2

рівні їх довжини.

3

3 трьох точок на прямій одна

3

про властивості геометричних фігур.

4

Два промені, що мають спільний початок і доповнюють один одного до прямої, називають

4

великими літерами A, B, C, D, F ...

5

Геометрія — це наука

5

які їй належать, і точки, які їй не належать.

6

Найпростішими геометричними фігурами є

6

 маленькими літерами a, b, c, d, f ...

7

Кожний відрізок має

7

пряму і до того ж тільки одну.

8

Два відрізки називають рівними, якщо

8

доповняльними.

9

Довжина відрізка дорівнює

9

і тільки одна лежить між двома іншими.

10

Два відрізки називають рівними, якщо

10

певну довжину, більшу за нуль.

11

Точки позначаються ...

11

рівні їх довжини.

12

Прямі позначаються...

12

сумі довжин частин, на які він розбивається будь-якою його внутрішньою точкою.

 

doc
Додав(-ла)
Худолій Оксана
Додано
20 березня 2020
Переглядів
542
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку