Завдання з формування ключових і предметних компетентностей за новелою Р.Акутагава !Павутинка"

Про матеріал
Розроблені завдання з теми «Рюноске Акутагава «Павутинка» допоможуть сформувати та перевірити такі ключові компетентності: спілкування державною мовою, математичну компетентність; компетентності в природничих науках і технологіях; інформаційно-цифрову компетентність; уміння вчитися; ініціативність і підприємливість; соціальну та громадянську компетентності; обізнаність та самовираження у сфері культури; екологічну грамотність і здорове життя.
Перегляд файлу

Ключові  компетентності

 

Спілкування державною  мовою

  1. Павутина (з позицій буддизму) – символ сходження, підйому,  нитка Долі, якою Великий Ткач (павук) прив’язує людей до павутини життя (минуле – теперішнє – майбутнє); символ скороминущості життя і плинності часу, шлях до спасіння душі. Знайдіть синонімічні образи-символи в українській мові.
  2. Поясніть значення слів копошилися, борсався, п’ялися. Підберіть синоніми до цих слів.

Математична компетентність

  1. У новелі неодноразово зустрічається цифра один: Будда один ходить берегом озера, павутинка має один кінець, на земному шляху Кандати лише одна добра справа.  З якою метою робить це автор?
  2. Дія починається вранці, а завершується опівдні. Скільки годин, на вашу думку, триває дія?
  3.  Чому немає відліку часу в пеклі?
  4. За допомогою кіл Вена доведіть, що Кандата і Прометей образи-антиподи.

 

КАНДАТА

 



 

Компетентності у природничих науках і технологіях

  1. Как вырастить лотос на даче: описание способов, зимовка

Лотос вважається в Японії священною квіткою, пов’язаною з буддизмом. Лотос символізує вчення Будди, утілюючи досконалість, мудрість, духовну чистоту, прагнення до моральної довершеності й просвітлення. Згідно з японською міфологією – Світове Дерево, що з’єднує три рівні світобудови: його корінь знаходиться в мулі (болоті), стебло – у воді, а листя і квітка – звернені до неба. Лотос нагадує про те, що в якому б середовищі не народилася людина й де б не перебувала, вона здатна досягти високого та світлого ідеалу. Адже Лотос починає рости на дні озера, у бруді й воді; він повільно росте вгору, а коли виходить на поверхню озера, перетворюється на чудову квітку. Тому ще одне символічне значення лотоса — це перемога краси й чистоти над брудом життя. Які ще рослинні символи існують в Японії?

C:\Users\User\Desktop\wx720.webpC:\Users\User\Desktop\wx720.webpC:\Users\User\Desktop\wx720.webpКрасивые картинки сакура (37 фото)                     </div>
                </div>
                                                                                                            </div>
                    

                    

                                    </div>

                <div class=

docx
Додано
16 жовтня 2020
Переглядів
616
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку