Жанна Арішака - Трубаровська. Тріо "Ластівка"

Про матеріал
Жанна Арішака-Трубаровська добре відома в мистецьких колах Павлоградщини. З 2006 р. – член ППД «Дивосвіт», з 2012 р. – керівник КАПу «Ліра Орфея», а з 2016 – керівник колективу тріо «Ластівка». Любить співати, слухати мову природи, бо тільки в ній можна почути голос Бога, який згодом перетворюється у слово або музику душі. Виконує власні пісні на свої слова та на слова багатьох авторів. Серед них на чільному місці творчість Бердника О.П. – провідника Української Духовної Республіки (УДР), яка і дала поштовх для духовного розвитку, пізнання себе, а також створення пісень та філософських творів. Рекомендовано використати на уроках літератури рідного краю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Жанна Арішака-Трубаровська

Номер слайду 2

Жанна Арішака-Трубаровська – керівник колективу тріо "Ластівка", ведуча, піснярка, автор пісень, композиторка. Хочу горіти! Хочу творити!Слово вогнисте у люди нести. Щоб Україна, піднявшись з руїни, Так засіяла, як зірка вночі. Жанна Арішака «Сповідь душі»

Номер слайду 3

Біографія. Народилася та навчалася в смт. Дніпровське В-Дніпровського р-ну. Після закінчення Будівельної Академії (ДІБІ) з 1992 року живе у м. Павлограді. За фахом архітектор. У 1995 році познайомилася з творчістю О. П. Бердника – Провідника Української Духовної Республіки (УДР). Це і дало поштовх для духовного розвитку, пізнання себе, а також створення пісень та філософських творів. З 2006 року – член ППД «Дивосвіт», з 2012 – керівник Клубу авторської пісні «Ліра Орфея» при ППД «Дивосвіт», а з 2016 – керівник колективу тріо «Ластівка» при КАП «Ліра Орфея» (неодноразового переможця не тільки у місцевих, а й обласних, Всеукраїнських та Міжнародних фестивалях та конкурсах).

Номер слайду 4

Любить співати, слухати мову природи, бо тільки в ній можна почути голос Бога, який згодом перетворюється у слово або музику душі. Любить спів акапела. Виконує власні пісні на свої слова та на слова багатьох авторів, в тому числі і класиків – Лесі Українки, Т. Шевченка, Л. Костенко, Г. Світличної, М. Шутя, О. Бердника та ін., акомпануючи собі на гітарі. У репертуарі більше 200 власних пісень на слова різних авторів. Записала поки що два аудіодиски .

Номер слайду 5

У Павлограді при письменницькому домі «Дивосвіт» також працює клуб авторської пісні «Ліра Орфея» під керівництвом Жанни Арішаки , який налічує 18 осіб. Сюди ж входить і тріо «Ластівка».

Номер слайду 6

Нагороди

Номер слайду 7

Колектив тріо "Ластівка" клубу авторської пісні " Ліра Орфея" при Павлоградському письменницькому Дому "Дивосвіт" взяв участь в Міжнародному благодійному двотуровому конкурсі мистецтв Варшава - Торонто 2022р Конкурс проходив дистанційно. Колективи отримали також вищу оцінку жюрі - I місця. Частина коштів була відправлена на підтримку ЗСУКолектив тріо "Ластівка" клубу авторської пісні " Ліра Орфея" при Павлоградському письменницькому Дому "Дивосвіт" продовжив свої мандри. Взяв участь ще в одному Міжнародному благодійному двотуровому конкурсі мистецтв Стамбул - Торонто 2023р. Колективи отримали також вищу оцінку жюрі - I місця. Частина коштів була відправлена на підтримку ЗСУ

Номер слайду 8

«Дехто говорить: «Яка там пісня під час війни…» Але якраз в таку скрутну хвилину пісня лікує душу, пісня веде у бій, пісня допомагає не впасти у відчай, приборкує свою лють, а краще сказати, врівноважує психічний стан людини та підіймає бойовий дух»(Жанна Арішака)

pptx
Додано
9 листопада 2023
Переглядів
64
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку