Жири іх властивості презентація

Про матеріал
Тема ЖИРИ в презентації матеріал з теми для пояснення основних термінів, властивостей та їх біологічна роль
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Жири. Склад жирів, фізичні властивості. Природні й гідрогенізовані жири. Біологічна роль жирів.

Номер слайду 2

Їжа – джерело енергії та речовин

Номер слайду 3

Яким повинне бути співвідношення білків, жирів, вуглеводів?

Номер слайду 4

Міф чи правда?Від жиру повніють в два рази сильніше, ніж від вуглеводів і білків

Номер слайду 5

Чому жири корисні?

Номер слайду 6

Як розраховують калорійність продуктів?Для визначення калорійності обраний харчовий продукт поміщається в калориметричну колбу, де він спалюється, а потім вимірюється виділене тепло.

Номер слайду 7

Енергетична цінність{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}1 г білка1 г жиру1 г вуглеводу4 ккал9 ккал4 ккал16,7 к. Дж37,7 к. Дж15,7 к. Дж

Номер слайду 8

Спростування міфу: Вимірявши калорійність продуктів у «лабораторній пробірці», без урахування реальних біохімічних процесів, що протікають в організмі, вчені прийшли до помилкового висновку, що від жиру повніють в два рази сильніше, ніж від вуглеводів і білків. Але це не так.

Номер слайду 9

Міф чи правда?Рослинні жири менш калорійні, ніж тваринні і безпечніші для організму.

Номер слайду 10

Що це таке – жири?Жири — естери гліцерину й вищих карбонових кислот. Схема утворення жиру:

Номер слайду 11

Класифікація жирів

Номер слайду 12

Хімічні властивості жирів Гідруваннятриолеїнтристеарин

Номер слайду 13

Спростування міфу. У 100 грамах рослинної олії приблизно 98 % власне жиру і близько 880 ккал. Тоді як у свинячому салі жиру - 82 % і його калорійність 730 ккал. Найкалорійніший - риб'ячий жир, в 100 грамах якого 900 ккал.

Номер слайду 14

Міф чи правда?Замінники масла – спред чи маргарин – корисніші для здоров’я

Номер слайду 15

Що обрати: масло? Спред? Маргарин?{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Вершковемасло. Спред. Маргарин. Склад. Молочні жири. Олія + молочний жиргідрогенізована олія + мол. жир. Вміст холестеринузначнийнезначнийнемаєВміст транс-ізомерівнемаєможеміститидуже великий

Номер слайду 16

Продукти, які містять Транс-жири

Номер слайду 17

Спростування міфу: Маргарин не містить холестерину. Але ця користь нівелюється великим вмістом небезпечного гідрогенізованого жиру, що містить транс-ізомери.

Номер слайду 18

Міф чи правда?Жир може синтезуватись із надлишків білків та вуглеводів

Номер слайду 19

Надлишок насичених жирів – причина атеросклерозу. Поперечний переріз вінцевих артерій:повністю відкрита; частково закупорена; повністю закупорена.

Номер слайду 20

Підтвердження інформації: Жир частково може синтезуватись також із надлишків білків та вуглеводів їжі.

Номер слайду 21

Міф чи правда?Раціон з низьким вмістом жирів знижує імунітет і активність мозку

Номер слайду 22

Корисні поліненасичені жири

Номер слайду 23

Підтвердження інформації: Раціон з низьким вмістом всіх типів жирів підвищує ризик гормональних порушень, сприяє розвитку серцево-судинних захворювань, а також знижує імунітет і активність мозку.

Номер слайду 24

Етапи очистки рафінованої оліїмеханічна очистка;гідратація – це процес очищення олії водою яка пропускається через розігріту до 60⁰С олію;нейтралізація полягає у видаленні вільних жирних кислот відбілювання- обробка олії спеціальною глиноювиморожування – це процес охолодження олії дезодорація - процес обробки олії гарячою сухою парою при температурі 170 – 230⁰С азотування – подача азоту в процесі фасування.

Номер слайду 25

Підсумки. Чи зміниться Ваш раціон після сьогоднішнього уроку?Який висновок Ви зробили для себе – жири потрібно споживати чи ні?3. Які продукти харчування слід обмежити через наявність у них транс-жирів?

Номер слайду 26

Домашнє завдання. Завдання необхідно виконати до 4 травня 14:00 Код доступу 236340посиланняjoin.naurok.ua. P. S Творчо опрацюйте конспект. Споживайте здорову їжу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Воронівська Наталья Гуріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 квітня 2020
Переглядів
1677
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку