Життєвий і творчий шлях Бертольда Брехта

Про матеріал
Життєвий і творчий шлях Бертольда Брехта. Німецький драматург, поет і прозаїк, кіносценарист, автор теоретичних праць, присвячених проблемам театру, режисер. До історії літератури Брехт увійшов як митець, що відкрив нову епоху в західній драматургії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Життєвий і творчий шлях Бертольда Брехта

Номер слайду 2

. БЕРТОЛЬТ БРЕХТ(1898-1956) - німецький драматург, поет і прозаїк, кіносценарист, автор теоретичних праць, присвячених проблемам театру, режисер. До історії літератури Брехт увійшов як митець, що відкрив нову епоху в західній драматургії.

Номер слайду 3

Бертольт Брехт (повне ім'я Ойґен Бертольд Фрідріх Брехт) народився 10 лютого 1898 р. у місті Ауґсбурґ

Номер слайду 4

У 1908 році навчався у Баварській королівській реальній гімназії – навчальному закладі гуманітарного профілю.

Номер слайду 5

. У 1917 р. вступив на філософський факультет Мюнхенського університету Людвіга Максиміліана. Був слухачем медичного факультету. Відвідував театрознавчі семінари.

Номер слайду 6

Влітку 1918р. Брехт був мобілізований до армії. Через серйозне захворювання нирок комісія лікарів відмовилася послати його на фронт. Так студент-медик Брехт став санітаром військового шпиталю в Ауґсбурзі. Свій тодішній досвід пізнання Першої світової війни він узагальнив у вірші «Легенда про мертвого солдата».

Номер слайду 7

Наприкінці 10-х років з'являються й перші драматичні спроби Брехта: драми «Ваал», «Барабани вночі». Невдовзі молодий митець був нагороджений престижною Кляйстівською премією. Незабаром він перебрався із затісного для нього Мюнхена до Берліна, де розпочав плідно працювати як драматург, режисер і постановник п'єс. 1924 р. Б. Брехт познайомився з талановитою актрисою Геленою Вайґель, яка стала його дружиною і найближчим помічником.

Номер слайду 8

Брехт студіює праці К. Маркса, знаходячи в них раціонально аргументоване підґрунтя власного бунту проти капіталізму, а також позитивну, на його думку, програму перетворення суспільства й мистецтва. Він зближується з комуністичним рухом і залучається до його пропаганди, тим самим повторюючи шлях багатьох авангардистів, які починали з тотального заперечення старого світу й приходили до утвердження нового тоталітарного режиму.

Номер слайду 9

.1933-1948рр. Еміграція. Франція. Америка. Швеція. Фінляндія

Номер слайду 10

1948р.- повернення до Німеччини Він і його дружина отримали власний театр - «Берлінер ансамбль»

Номер слайду 11

Нагороди. Національна премія НДР(1951р.)Лауреат міжнародної премії «За зміцнення миру між народами»(1954р.)

Номер слайду 12

14 серпня 1956р. Брехт пішов із життя.

Номер слайду 13

Дякую за увагу !!!

pptx
Додано
28 березня 2020
Переглядів
3420
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку