Жуль Верн "П'ятнадцятирічний капітан"

Про матеріал
Тест використовується для перевірки знань учнів за вивченим твором. Використовую тести з варіантами відповідей, де потрібно вибрати правильний варіант з декількох запропонованих.
Перегляд файлу

Тест «Уважний читач».  Жуль Верн «П’ятнадцятирічний капітан»

1.Шхуна «Пілігрим» пішла у море, щоб:

А)на відпочинок ;   Б)у морську подорож; В)полювати на китів.

2.Прізвище господаря шхуни було:

А)Уелдон;      Б)Халл;    В)Бенедикт.

3.Негоро був на «Пілігримі»:

А)капітаном;   Б)боцманом;   В)коком.

4.У якому місті навчався Дік Сенд?

А)Чикаго;    Б) Сан-Франциско;    В)Торонто.

5.Що означає прізвище Сенд?

А)земля;     Б)вода;     В)пісок.

6.Причиною загибелі команди шхуни було:

А)полювання на смугачиху;   Б)напад піратів; В) зіткнення з айсбергом.

7.Як зламався компас  на шхуні?

А)Негоро поклав під компас сокиру; Б)Джек зламав; В) кузен Бенедикт зламав.

8.Вкажіть назву судна, що потрапило в катастрофу:

А)»Ластівка»;   Б)»Секрет»    В) «Вальдек»

9.Кого було врятовано з напівзатонулого судна?

А)3 людей і кота;     Б)5 людей і собаку;    В)собаку та папугу.

10.Хто став капітаном «Пілігрима» після загибелі капітана Гуля?

А) Бенедикт;      Б) Дік Сенд;   В)Негоро.

11.Найміцнішим негром був:

А)Остін;   Б) Том;    В)Геркулес.

12.Які букви можна було прочитати на нашийнику собаки Дінго?

А) «А» і «Б»;       Б) «С» і «В»;        В) «С» і «Д».

Відповіді: 1-В; 2-А; 3-В; 4-Б; 5-В; 6-А; 7-А; 8-В; 9-Б; 10-Б; 11-В; 12-Б.

docx
Додано
12 листопада 2025
Переглядів
101
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку