Змінювання готових зображень

Про матеріал

Презентація для учнів 2 класу на тему «Програми для створення та змінювання графічних зображень» зосереджена на роботі з готовими зображеннями. Учні дізнаються, що в таких програмах можна не лише створювати нові малюнки, але й змінювати вже існуючі. Презентація показує, як можна вирізати частини зображень, змінювати кольори, розмір, додавати текст і фільтри.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Змінювання готових зображень

Номер слайду 2

Відкриття зображення. Для того, щоб відкрити в графічному редакторі Paint файл з малюнком, слід виконати такі дії:1. Вибрати в меню Файл команду Відкрити. Кнопка Файл2. Вибрати папку Мої малюнки або іншу за вказівкою вчителя. Натиснути кнопку Відкрити. Вибраний об’єкт. Панель навігаціїПоле зі списком Ім’я файлу

Номер слайду 3

Збереження зображення. Для того, щоб зберегти в графічному редакторі Paint файл з малюнком, слід виконати такі дії:1. Вибрати в меню Файл команду Зберегти як. Кнопка Файл2. Відкрити у вікні Збереження файлу вміст диска і папки, де зберігатиметься файл. Натиснути кнопку Зберегти. Увести в поле Ім’я файлу нове ім’я файлу.

Номер слайду 4

Розфарбовування зображення. Щоб малюнок вийшов яскравим, його потрібно розфарбувати. Для цього тобі знадобляться інструменти. Заливка. Зафарбовує замкнену фігуру. Якщо фігура не буде замкненою, фарба розіллється. Розпилювач. Створює ефект розпилювання фарби на зображенні. Пензель. Проводить довільні лінії, різні за товщиною, як звичайний пензель.

Номер слайду 5

Палітра кольорів. Обрати колір заливки, розпилювача чи пензля можна за допомогою Палітри кольорів.

Номер слайду 6

Палітра кольорів. Палітра містить набір кольорів, які можна використовувати для створення та змінювання малюнка. На палітрі можна встановити два кольори: Колір 1 – колір переднього плану (основний колір). Колір 2 – колір тла. Для гумки та для заливки фігур.

Номер слайду 7

Інструмент Вибір кольорів. Колір можна вибрати не тільки на Палітрі, а й на самому малюнку. Для цього призначений інструмент Вибір кольорів. Він малюватиме кольором того об’єкта, якого вибрано на малюнку за допомогою цього інструмента.Інструмент Вибір кольорів

Номер слайду 8

Робота із зображенням. Будь-яке зображення можна обрізати (обітнути), повернути, змінити його розмір за допомогою наступних інструментів:

Номер слайду 9

Гумка. Щоб стерти частину зображення та замінити його кольором тла використовують інструмент Гумка.

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Презентації
НУШ
Додано
16 жовтня
Переглядів
15
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку