« Знайомлюся та спілкуюся»

Про матеріал
Презентація « Знайомлюся та спілкуюся» дає уявлення про спілкування людей, про те, що без спілкування в сучасному світі дуже важко. Мотивує знаходити нових знайомих та спілкуватися з ними. Розширює знання про те, як правильно підбирати влучні слова при спілкуванні, щоб не образити співрозмовника. Даний матеріал можна використовувати на уроках «Я досліджую світ» та на годинах спілкування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Знайомлюся та спілкуюся.   (до підручника Т.Єресько, О.Безкоровайної ,,Я досліджую світ’’ за редакцією М.С.Вашуленка, 4 клас) Підготувала вчитель початкових класів КЗ Лозівський ліцей ст. №8 Ковальчук Катерина Віталіївна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

НЕВИГАДАНА ІСТОРІЯ ПРО ПОЯВУ МОВИ Колись первісні люди не знали ані слова, не вміли пояснити: це — мамонт, то — корова. Вони порозумітись старались між собою — показували пальцем, кивали головою. Якщо чужинці раптом з’являлися з-за лісу, нахмурювали брови, хапалися за списа. Стрічали друзів з миром, усміхнено, охоче, і дивувались щиро, до неба звівши очі. А потім, щоб онукам про все це розказати, то вигадали мову і стали розмовляти.

Номер слайду 4

Спілкування — взаємини між людьми, що виявляються в обміні діяльністю, інформацією, досвідом, умінням і навичками, а також результатами діяльності

Номер слайду 5

«Словом людським можна зсунути гору з місця»

Номер слайду 6

Володимир Мономах «При старих мовчати, мудрих слухати, старшим коритися, з рівними собі й молодшими... без лукавого наміру розмовляти і більше вдумуватися, не шаленіти словом, не осуджувати мовою» «Повчання синам»

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Ми спілкуємося В школі У сім’ї За столом В театрі У колі друзів В транспорті

Номер слайду 9

Запам’ятайте, треба… Знати, з ким спілкуватися. Не хвилюватися і не боятися. Мати теми для розмов та ставити мету спілкування. Уміти ставити запитання. Тактовно і спокійно говорити. Уміти вчасно промовчати. Уміти керувати своїм настроєм. Прагнути до доброзичливості, справедливості. Прагнути, щоб люди були задоволені спілкуванням.

Номер слайду 10

Чого потрібно уникати під час спілкування? Не хвилюватися. Не говорити монотонно. Не говорити довгими реченнями. Не говорити спочатку про другорядне, дрібниці. Не зловживати мімікою, жестами. Не зловживати часом співрозмовника.

Номер слайду 11

Не говорити багато. Не докучати повчанням. Не розповідати про свої хвороби, біди, нещастя. Не говорити з іншими про те, що їх не цікавить. За можливості уникати критики. Чого потрібно уникати під час спілкування?

Номер слайду 12

Яка людина, дорожче за гроші. Умієш сказати — мов весняний день. Ласкаві слова — а серце пробиває. Слово людини така її мова. Слово — не стріла, вмій і змовчати. Гарне слово здатне обернутися злом

Номер слайду 13

Гарне слово дорожче за гроші Слово — не стріла, а серце пробиває

Номер слайду 14

Г.в.р.т. . н. д.м.т. — ц. т. с.м., щ. стр.л.т. . н. вц.л.т.! Прочитайте прислів’я. Як його розшифрувати?

Номер слайду 15

Говорити і не думати — це те саме, що стріляти і не вцілити!

Номер слайду 16

Рефлексія вправа «Рюкзак» Які з тих знань, умінь, що ви набули на уроці, ви візьмете із собою для використання у житті і на інших уроках?

ppt
Додано
4 січня
Переглядів
110
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку