Зразки написання цифр 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9

Про матеріал
Презентація була розроблена з метою кращого засвоєння дітьми цифр. В ній вказано правильне написання арабських цифр. Також вказана методика як правильно розміщювати цифри в клітинці і правильне написання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентацію на тему: зразки написання цифр 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0.

Номер слайду 2

Правила написання арабських цифр Каліграфічне написання цифр має таке саме велике значення, як і букв. На уроках з математики написання цифр традиційно проводиться в зошитах, розлінованих в клітинку. Ця розліновка полегшує розміщення цифр як по горизонталі, так і по вертикалі особливо тоді, коли учні виконують різні математичні дії. Цифри, як і букви, треба писати під нахилом, лінії мають бути паралельні між собою, кожна цифра мусить займати лише одну клітинку. Для того щоб підготувати дітей до написання цифр, слід проводити також підготовчі вправи. Виконуючи їх, школярі-шестилітки повинні навчитися розрізняти верхній, нижній, правий та лівий бік клітинки, середину її сторін, кути. Зошит в клітинку — це зовсім нова розліновка для шестиліток, але основний штрих (лінія зверху вниз) неодмінно повинен іти під нахилом. Написання цифр, як і букв, школярі можуть починати з написання похилої палички

Номер слайду 3

Щоб учні правильно розміщували цифри в клітинці і писали їх правильно, необхідно засвоїти і дотримуватись загальних правил методики: цифри слід писати на висоті всієї клітинки в правому її боці; ширина цифри повинна дорівнювати половині її висоти; демонстраційної картки, яку вчитель має виготовити самостійно чи централізованим порядком; при ознайомленні з тією чи іншою цифрою слід розглянути її елементи, з'ясувати конфігурацію і правильність написання; перед написанням цифри в зошиті можна використовувати одні й ті самі прийоми, що й при написанні букв: письмо в повітрі, мокрим пензлем на дошці, прийом калькування, письмо за зразком; писати цифри потрібно за порядком лічби. 

Номер слайду 4

0123456789 Нуль 0 — це овал, який пишемо від правого боку через верх.

Номер слайду 5

0123456789 Цифра 1, як показано, складається з похилої палички і гострого елемента. Методика написання: починаємо писати гострий елемент від середини клітинки і ведемо лінію до верхнього правого кутка, а потім паличку — на середину нижньої лінії клітинки.

Номер слайду 6

0123456789 Цифру 2 починаємо писати вище середини клітинки і описуємо верхнє закруглення. Крива торкається верхньої і правої сторін, але зрізає кут, потім пишемо похилу паличку за середину нижньої сторони і від неї хвилясту лінію, яка не заходить до нижнього правого кутка, а піднімається трохи вище до правого боку. 

Номер слайду 7

0123456789 Цифра 3 в своїй основі має два напівовали: верхній і нижній. Пишеться безвідривно. Верхній напівовал за розміром трохи менший від нижнього; нижній торкається середини нижньої лінії клітинки.

Номер слайду 8

0123456789 Цифра 4 пишеться з відривом пера: починаємо від середини верхньої лінії клітинки і ведемо похилу лінію трохи нижче середини клітинки, а потім різко повертаємо вправо і пишемо лінію до правого боку. Відірвавши перо, пишемо похилу лінію, починаючи її від верхнього правого кутка до середини нижньої лінії. 

Номер слайду 9

0123456789 Цифра 5 в своїй основі має паличку, напівовал і верхній елемент. Пишеться з відривом пера: від середини верхньої лінії ведемо похилу на половину висоти цифри, потім лівий напівовал і верхній елемент (ледве прогнута лінія до правого верхнього кутка).

Номер слайду 10

0123456789 Цифра 6 складається з правого напівовала, який при написанні в нижній частині утворює овал; овал торкається нижньої лінії на її середині. 

Номер слайду 11

0123456789 Цифра 7— це хвилястий верхній елемент, похила паличка і середній елемент цифри. Верхній елемент займає половину ширини клітинки.

Номер слайду 12

0123456789 Цифра 8 має два овали: верхній і нижній, пишуться вони безвідривно; починаємо писати цифру від правого боку клітинки; верхній овал може бути трохи меншим за нижній.

Номер слайду 13

0123456789 Цифра 9 в своїй конфігурації має овал і лівий напівовал: починаємо писати від правого боку вниз і безвідривно. 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. броновська наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Іванова Олена Олексіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
24 жовтня 2019
Переглядів
24881
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку